Acasă Jurnal Avem obiective sau lăsăm viața să ne surprindă?

Avem obiective sau lăsăm viața să ne surprindă?

272
0

Mai productivă decât ieri nu am fost nicicând și d”asta azi mă trezii iar cu noaptea-n cap,  ca să ma întrec pe mine, dar zău că îmi vine să trag draperia mov din camera copiilor și să dorm, sa dorm, să dooorm. Numai că dacă dorm îmi doarme norocu’ cum ar zice bunica mea, asa că mă apuc de treabă, pentru că am atat de multe obiective în 2021 și sunt atât de mișto, încât efectiv nu vreau să stau deloc. Nu mă mai simt nici obosită, nu îmi mai vine nici dor de concedii, că ultima oară când m-am plâns de oboseală și ca mi-e dor să stau, m-a plesnit grav sinuzita peste nas. Am scris ieri despre asta aici.

 

Și dacă tot vorbeam de obiective, voiam să vă recomand cea mai mișto carte pe care am citit-o vreodată și pe care sper să o termin în seara asta, mai am câteva pagini. Despre cartea lui Brian Tracy- realizarea țelurilor este vorba. Pe mine  cum mă motivează omul ăsta nu mă motivează nimeni. Pur și simplu Brian îți dă un șut în fund, spus așa mai  pe românește și te trimite pe câmpul de luptă. Lupta cu propriile forțe. Vrei ori ba să faci ceva cu viața ta?

 

Lucrurile sunt simple. Ce-i drept chiar sunt! Eu mult timp  nu am avut nici-un Dumnezeu pe lumea asta, vă rog să mă credeți! Nu tu planuri de  viitor, nu tu țeluri, obiective, nimica- nimicuța, pur și simplu trăiam pentru că nu muream și asta era! Doar că viața mea nu avea vreun sens așa. De mică am știut că mă căsătoresc, ( ma rog, nu am știut că de mai multe ori, dar asta este altă poveste) fac copii, scriu, iubesc, trăiesc. Adică știam ce vreau de la viata mea, doar ca atunci când am crescut nu prea am mai știut.

 

M-am împiedicat de tot felul de oameni, scuze și probleme când era atât de simplu să – mi cunosc valorile, principiile și visurile. De când cu dezvoltarea personală s-au schimbat multe în viața mea. Știu exact care îmi sunt valorile, principiile, ce vreau și ce nu vreau. Am înțeles exact care este rolul meu în viața mea și nu mai bâjbăi prin întuneric, căutând lumina. Pe lângă toate câte am descoperit, pe lângă toată munca cu mine, obiectivele au adus liniștea de care aveam nevoie. Adică visurile mele nu mai sunt doar niște visuri, gen : îmi doresc o casă, ci acea casă este obiectivul meu și fac tot ce știu mai bine ca să îl ating. Acțiune! Despre asta este vorba. Să știi exact ce vrei și să acționezi. Fără acțiune lucrurile nu se întâmplă, iar Brian recomandă să ne notăm fiecare obiectiv și sub el pașii pe care îi avem de făcut pentru a ne atinge acel obiectiv. Asta este prima acțiune.

 

Să vă dau un exemplu:  Nu am mai scris pe blog de foarte mult timp. Este adevărat ca am și evitat, având în vedere perioada asta cu toate câte s-au întâmplat în viața mea, însă totuși, motivul principal pentru care nu am scris este faptul că efectiv nu îmi găseam timp, nu acționam, nu făceam absolut nimic pentru asta. Nu era un obiectiv bine stabilit. Îmi doream să scriu și cam atât. Acum mă trezesc mai devreme, îmi iau notițe, mă documentez. Pe lista cu lucruri de făcut a doua zi este mereu pe primul loc scrisul, indiferent că public sau nu, de vreo săptămână scriu zilnic în condițiile în care nu am mai scris luni de zile.

 

Brian Tracy ne recomandă să scriem zilnic 10-15 obiective. Spune că în primele 30 de zile vom observa că ele se mai schimbă în funcție de conjuncturi, dar apoi se vor clarifica lucrurile și vor rămâne aceleași. Să le notăm zilnic, să le dezvoltăm, să lucrăm la ele. Durează 10 minute maxim. Tot el spune că vom vedea schimbări majore în viața noastră în toate domeniile și vă confirm și eu că așa este. Simplul fapt că notezi zilnic ceea ce ai de făcut ajută să fii în primul rând mai organizat, să muncești mai mult, iar la final de zi când tragi linie și vezi cât de multe ai făcut îți vine să te pupi singur, deci crește și stima de sine. Eu ador să am liste și listute. Mă simt mai în siguranță, sunt mult mai productivă și mai organizată , pentru că dacă vă uitați la articolele mele de acum vreo doi ani veți vedea cât mă plângeam de faptul că eram cea mai dezordonată și dezorganizată femeie.

Brian mai   spune și  că atunci când setezi un obiectiv să folosești regula lui  ,,3 de P ”. Adică la persoana întâi, într-un mod pozitiv și la timpul prezent.

 

De exemplu: obiectivul meu este sa scriu zilnic. Nu spun: eu o sa scriu zilnic, ci Eu scriu zilnic!

De ce lucrurile se întamplă mai repede dacă notăm cu pixul pe foaie? pentru că efortul suplimentar depus în cazul scrisului de mână are drept efect stimularea cognitivă și reținerea mai eficientă a informațiilor.

Așadar luați pixul, cea mai frumoasă agendă și treceți la treabă. toți oamenii de afaceri, toate persoanele publice, toți autorii, toți oamenii pe care îi apreciați voi pentru succesul pe care vedeți că îl au , dețin cel puțin o agendă și un pix pe care le folosesc zilnic.

 

Și nu uitați: Nici un vis nu este prea măreț, cu condiția să muncim pentru el. Toți avem capacitatea de a învăța absolut orice, de a deveni tot ceea ce ne dorim să fim, iar acum cu atâtea informații, doar să nu vrei ca să nu poți!

Am lăsat mereu viața să mă surprindă și nu aș mai juca la fel. E drept că lucrurile se întâmplă cum e dat să se întâmple, dar să fim serioși, la cârma vieții tale, tu conduci! Nu poți să nu ai nici măcar un scop pe lumea asta, dar să ai pretenția să nu îți lipsească nimic, iar dacă îți lipsește ceva, orice, caută bine și vezi că în primul rând lipsesc: scopul, intenția, obiectivul, țelul, cum vrei tu să le numești.

Vrei să fii fericit? Ia o foaie acum ți scrie pe ea toate lucrurile de care ai nevoie să fii fericit, apoi acționează. Merită, îți promit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.