More
  In lumea mea Banii nu sunt doar niște hârtii colorate

  Banii nu sunt doar niște hârtii colorate

  N-aș fi crezut să ajung să spun asta, însă azi o spun clar și răspicat: Banii nu sunt doar niște hârtii colorate!
  Am tot scris despre terapie, despre faptul că am început să citesc cărti de dezvoltare personală, despre cum am început o viață nouă. Azi se împlinește o lună de la prima sedință de terapie. Nu știu cum a trecut, dar știu că am învățat foarte multe și toate sunt despre mine.

  Despre Louise L. Hay îmi povestiseră câteva fete, însă efectiv nu am fost nici măcar curioasă să văd cine este, cu ce se ocupa, ce as putea să învăț. Sigur, aș putea să spun că acum a fost momentul să apară cu adevărat în viața mea, căci toate se întâmplă la momentul potrivit și fix atunci când avem nevoie, însă tot mi-ar fi plăcut să o descopăr pe minunata Louise Hay cu ceva timp în urmă.

  Atunci cand am primit cartea ,, Poți să-ți vindeci viața” am fost cumva sceptică. Eram într-un moment în care credeam că tot ce ar putea să ma aducă pe linia de plutire este terapia și atât.
  Am răsfoit-o puțin și am pus-o bine, decisă să o citesc într-o zi, dar nu convinsă că pot să-mi vindec viața.

  Ultima oară când am fost la terapie am aflat despre mine, de exemplu, de ce niciodată nu am fost independentă financiar.
  Când mi s-a spus că poate nu iubesc banii, am răspuns mândră de mine: Sigur că nu! Nu am iubit niciodată banii!
  Am să las aici doar câteva dintre convingerile mele:
  ,, banii sunt doar niște hârtii colorate”
  ,, prefer să fiu saracă și curată”
  ,, oamenii saraci sunt mai oameni decât oamenii bogați”
  ,, banii nu înseamnă nimic”
  ,, pot să muncesc și fară să fiu răsplătită”

  Cred că erau mai multe și sigur unele imi mai scapă printre dinți și azi,dar realizez imediat și corectez.
  Când m-am întors acasă am luat cartea ,, poți să-ti vindeci viața” la răsfoit și m-am oprit la capitolul ,,Prosperitate”.
  ,, Dacă și tu ai convingeri precum…”
  Am înlemnit! Le aveam! Aproape pe toate. Nu iubeam deloc banii, cu toate că lipsa lor mi-a pus multe piedici de-a lungul vieții. Și etichete. Multe etichete. ,, săraca” ori ,, ,,sărăntoaca”.
  Am scris de multe ori gratis sau pe bani foarte puțini.
  Am muncit de foarte multe ori pe ,, Mulțumesc, la revedere!”
  NU MAI FAC AȘA CEVA! NU FACEȚI AȘA CEVA!


  Banii nu sunt doar niște hârtii colorate


  Nu mai scriu nici gratis și nici pe bani puțini. Prefer să dorm.
  Știu exact cât valorează munca mea și nu îmi mai stabilește nimeni prețul unui articol, unui eveniment, unei postări pe facebook, ori pentru ceva pentru care eu depun efort.
  Ajut in continuare oameni, prieteni, fac lucruri bune, mă implic cu tot sufletul, dar știu exact când și cine are nevoie de ajutor cu adevărat și cine trebuie și poate să plătească pentru serviciile mele.
  Nu mai gândesc negativ despre bani și nici despre oamenii care iubesc banii. Cum aș putea? Eu sunt unul dintre oamenii care are o relație frumoasă cu banii.
  Nu mă mai rușinez atunci când primesc o sumă de bani,un cadou, o atenție. Dimpotrivă. Primesc fiecare lucru din viața mea cu brațele deschise, las copilul din mine să se bucure până la stele și înapoi.
  Afirmațiile din ,, Poti să-ți vindeci viața” m-au ajutat mult. Nu m-am îmbogățit peste noapte, nu s-au întâmplat miracole, nu despre asta este vorba, dar sunt pozitivă. ,, nu știu”,, ,, nu pot” ,, nu am” nu mai fac parte din viața mea, doar atunci când uit pentru câteva secunde că eu am, eu pot, eu stiu.
  Gândiți pozitiv! Priviți-vă în oglindă! Vorbiți cu voi! Petreceți timp cu voi!
  Veți vedea că omul are viața așa cum și-o gândește. Dacă gândiți că nu aveți nimic, nu veți avea nimic. Nu așteptați norocul, nu există, ni-l facem singuri, prin puterea gândului și prin muncă. Munciți ceea ce vă place și faceți ca viața să vă fie o plăcere. Da, nu vă spun eu, cea care m-am trezit peste noapte, citind o carte și spunând povești. Vă spun din prisma omului care toată viața s-a plâns de el, de oameni, de părinți, de tot. A venit timpul să mă bucur de tot ce am avut și am, de tot ce am trăit și trăiesc, de mine și de viața mea!
  Tu poți să-ți vindeci viața? Pe ce plan ai avea nevoie?
  Recomand această carte, cred că se găsește în aproape toate librăriile și nici nu costă mult. Urmează să o cumpăr și eu, simt că trebuie să o am mereu în casă, cea pe care o am este împrumutată, așa cum spuneam. Recomand să citiți și să ascultați Louise Hay și Niculina Gheorghiță. Recomand să fiti pozitivi! Atât. De aici încep să se schimbe lucrurile, indiferent că este vorba despre iubirea de sine, relații, bani, succes.
  Haideți, putem să schimbăm ceva în lume, să începem cu noi!
  Banii nu sunt doar niște hărtii colorate, ei sunt cei de care avem nevoie ca să trăim așa cum ne dorim, să ne mâncăm sănătos, să plătim facturi, să vizităm locuri, să investim în noi, să creștem copii, sunt parte din viața noastră!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Citeste si:

  Dare to fly

  Am încă două tatuaje. Proaspete. Faine. Ale mele. Despre mine.Prietena mea aproape că m-a implorat să nu fac...

  Duminică târziu…

  E târziu și nu am somn. Parcă nu-mi găsesc locul, deși știu unde este. Parcă liniștea asta este surdă. Și mută! Eu vreau să...

  L- povestea ochilor cu gene lungi și lacrimi dureroase

  Ieri am cunoscut-o pe L. O puștoaică de 16 ani, care locuiește într-un centru de ajutor. E frumoasă. E foarte frumoasă. Cu genele lungi...

  Să numărăm bucuriile, lăsați naiba supărările

  Unul dintre cele mai mișto lucruri pe care le-am învățat în anul 2019 a fost,, recunoștința''.Atunci când am citit prima oară despre acest exercițiu...