Acasă Revista Medicală Beneficiile magneziului asupra organismului VIDEO

Beneficiile magneziului asupra organismului VIDEO

Beneficiile magneziului şi importanţa magneziului în organism cu Dr. Monica Măgheruşan

Dacă privim organismul uman ca pe o uriaşă uzină chimică, atunci inima este, cu siguranţă, generatorul esenţial, care are nevoie de elemente speciale, cum e magneziul, pentru a funcţiona la randament maxim. Am încercat să lăsăm metafora la o parte şi am invitat-o pe dr. Monica Măgheruşan de la Institutului Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca să atingă câteva aspecte legate de rolul magneziului în buna funcţionare a aparatului cardiovascular.

Scăderea aportului de magneziu este foarte complexă şi poate fi observată atât la persoanele mai tinere, cât şi la cele vârstnice. Sunt persoane mai iritabile, care au permanent extremităţile reci, care au senzaţia de furnicături, de amorţeală în extremităţi, au fasciculaţii la nivelul ochilor sau spasme ale gurii. Acestea sunt simptomele cele mai frecvent întâlnite.

Viaţa este atât de stresantă, nu ne hrănim suficient, iar prin aportul alimentar e imposibil să ne echilibrăm rezerva de magneziu din organism. Mai mult, se fac explorări de sânge şi se determină magneziul seric, iar acesta poate să fie de foarte multe ori normal, însă doar 1% din magneziul din organism se găseşte în sângele recoltat pentru analize. În rest, este mobilizat în ţesuturi şi în oase.

Continarea articolului Beneficiile magneziului în organism plus alte  stiri si noutati medicale pe site-ul ziarmedical.ro – Câte ceva despre importanţa magneziului in organism cu Dr. Monica Măgheruşan

Alte articole: Radiologia intervențională explicată de catre doctor Lucian Mărginean

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai citite

Recomandări

Ultimele articole

Comentarii