Acasă Ma inspira Bloggeri care mă inspiră

Bloggeri care mă inspiră

282
0

Mă fascinează lumea asta a blogging-ului. Mereu am fost atrasă de oamenii creativi, oamenii care au ceva de spus, oameni care te lasă să vezi dincolo de aparențe. Într-un fel toți suntem creativi, însă puțin dăm voie altora să pătrundă în lumea noastră, să ne vadă fix așa cum suntem noi. Așadar de azi, în fiecare joi vom avea rubrica cu cinci articole recomandate, scrise de colegii mei, pentru că știu că așa cum îmi place mie să spun este o binecuvântare să știi, să poți, să vrei, să împărtășești.

Pisica pe sârmă

Ioana Marinescu a scris pe Pisica pe sârmă  despre divorț, despre cât de greu le este copiilor cu părinți divorțați. Am savurat articolul, știu, sunt subiectivă. Poate nu întâmplător în urmă cu câțiva ani am postat pe blogul Ioanei un articol fix despre divorț. Ioana este genul de om de care nu ai cum să nu te apropii, pentru că este empatică, blândă și mereu pregătită să dea o mână de ajutor.

,,Să nu facem din copil un obiect de șantaj sau o armă

Mai ales când ești rănit, tentația de a face asta e uriașă. La el cum este și aceea de a ține copilul doar pentru tine, de frică să nu îl pierzi și pe el, așa cum s-a întâmplat cu partenerul. Dar copilul are nevoie de ambii părinți, iar dacă din partea amândurora există dorința de implicare, atunci fiecare părinte trebuie să lucreze cu el însuși, să își vindece propriile răni și frustrări și să permită copilului să mențină și să construiască o relație și cu celălalt părinte. Nu e ușor deloc și nu se face peste noapte, dar nu e nici imposibil. Treptat, lucrurile se așează și foștii parteneri sunt capabili să pună interesul copilului pe primul plan.”

Cristina Oțel

Cristina ne recomandă trei jocuri pentru copiii de peste trei ani. Fetițele noastre sunt de aceeași vârstă, iar Cristina este cu adevărat o inspirație pentru mine și nu numai atunci când vine vorba despre copii. Tot ce scrie Cristina este pansament pentru suflet.

,,Zilele în care copiii ne mai cer să stăm pe jos și să ne jucăm tot felul de boardgames sau jocuri în general sunt cumva numărate așa că încerc să îmi păstrez entuziasmul de fiecare dată când primesc astfel de invitații. De exemplu, la 8 ani ai lui, Alex preferă șahul sau jocurile cu cărți. Sau Monopoly de oameni mari cum îi zicem noi.”

Ruxandra Luca

Ruxandra a scris despre o întâmplare care cumva i-a schimbat viața. Rux este genul ăla de femeie care râde, vorbește și glumește cu toată lumea. Este mamă de doi băieți și o fetiță, pe care abia o așteaptă. E frumoasă și cu o energie molipsitoare.

,,Era in jur de 9 seara, tocmai ii terminasem baia lui Aris. Albert era in pat, cu febră, aștepta sa ii aduc un ceai. Am apucat sa îl scot pe Aris din cadă, înfofolit în prosop, când, deodata, ne-am trezit în beznă…”

Zâna scutecel

Ana-Maria Ivan spune  pe Zâna Scutecel de ce zâmbește. Ana este prietena mea și unul dintre cei mai buni oameni pe care îi cunosc. Este prietena care sare în ajutor și atunci când nu aștepți nimic. Este o femeie cu principii de viață sănătoase, mamă de trei și una dintre cele mai puternice femei pe care le cunosc.

,,Viata nu e doar lapte si miere, iar eu scriu asta in timp ce copiii mari bat la toba, dar viata e asa cum vrem sa o vedem, nici mai frumoasa si nici mai urata. Bucutati-va de alegerile facute in viata, voi le-ati facut, iar daca nu va place ceva, tot doar voi aveti puterea de a va schimba ceea ce traiti. Pentru ca e VIATA VOASTRA SI DOAR VOI o traiti.”

Prințesa Urbană

Pe Ioana  cred că o știți mulți dintre voi.  Ea este mai mult decât blogger. Reușește să aducă informații utile pentru mii de mame într-un stil unic, organizează evenimente peste tot în țară și scrie cele mai mișto cărți.  Cel mai mult o apreciez pentru cât de frumos a evoluat ca om, pentru cât de relaxată scrie despre răni, frustrări, emoții, neputințe. O apreciez pentru cât de OM este și dincolo de ecrane. Îmbrățișarea ei este balsam pentru suflet, de cuvinte nu mai zic.

,,Iar când chiar tu, părintele lui, Dumnezeul lui, i-ai creat dorința cu pricina, vor vrea lucrul acela și mai mult, pentru că știu că părintele i l-a dat și în trecut, nu pricep de ce înainte a fost OK să-l primească, iar acum nu mai e OK, și simt cu toată ființa lor că dacă vor plânge destul, îl vor primi din nou.”

Voi ce mai citiți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here