Acasă Despre copii Bobiță și Buburuză dau dependență și adulților

Bobiță și Buburuză dau dependență și adulților

741
1

-Tuși, acolo sunt Bobiță și Buburuză? m-a întrebat nepoțica mea într-o seară când ne vorbeam cu video call pe facebook. Da, ne despart mii de km, însă vorbim aproape zilnic și ne vedem. Și iată, cine ar fi crezut că o să ajung să vorbesc cu nepoțica mea despre cărți?

Nu reușeam să înțeleg cum a văzut ea cele două cărți care zăceau pe covor, aruncate de un băiețel care nu voia să le citească și de o fetiță care încă nu știe să citească. Mi-a povestit că este fan Bobită si Buburză, că se uită la niște desene animate cu ei, iar eu i-am promis că îi voi păstra aceste cărți și i le voi dărui atunci când se va întoarce în Romania. Ei, ce reacție credeți că a avut fiul meu? Da, el cel care nu este pasionat de cărți și nu ar citi decât la școală, de nevoie. A aștepat să termin conversația, apoi a început:

  • Și ce spuneai că faci cu Bobiță și Buburuză?

  • Le voi dărui Karinei. Trebuie să-i mai cumpăr și altele din colecție, am văzut că au o întreagă aventură aceste personaje.

  • Hmm…

-Și mulți prieteni. Am adăugat eu încântată în timp ce spălam vasele.

-Nu-i drept să dai cărțile mele altui copil!

-Nu-i drept să dau lucrurile pe care tu le iubești. Cărțile astea le-am luat pentru tine, dar nici nu te-ai atins de ele. Karina este fascinată de Bobiță și Buburuză și cu siguranță le va citi pentru ea și frățiorul ei.

Mi-a aruncat o privire ca și cum făcusem gafa vieții, dar nu a mai zis nimic. Subiect închis până la ora de culcare. Eu nu aveam mustrări de conștință, ba chiar mă bucuram că văd un copil pasionat de cărți. Și acel copil e nepoțica mea. Oh, cineva seamănă și cu mine. Eu visez ca toți picii din neamu’ meu să fie pasionați de lectură și scris. Să mă laud cu ei la bătrânețe, să știu că am pus și eu umărul la evoluția lor.

Înainte de a ne pune la somn, Denis a venit din nou la mine cu una dintre cele două cărți pe care le aveam cu aventurile celor două personaje:

-Citește-mi!

  • Hm, Bobiță și Buburuză? Nu îți plac ție astea! i-am raspuns ironic

–  M-am uitat pe poze, îmi plac cărțile!

Am luat cărțile și m-am așezat lângă el. Am citit prima carte pe nerăsuflate. Mă mai oprea din când în când ca să îmi arate ,, Uite ce haios e Buburuză” ,, ai, ce fățucă are ăsta” ,, ce drăguț e, mami!”

Am citit in acea seară prima carte și jumătate din urmatoarea. Acum câteva zile a fost prima oară când timp de o oră nu am știut că sunt singură cu doi copii acasă. În timp ce eu mă relaxam în dormitor, Denis îi citea surioarei lui. Ce carte credeți că a ales dintre toate cărțile  pe care le am avem? Da, Bobiță și Buburuză!

Cărțile astea m-au fascinat și pe mine și cred că vor fascina pe toată lumea care le va citi. Am înțeles de ce nepoțica mea iubește aceste personaje, acum le iubim cu toții. Nu-mi rămâne decât să cumpăr toate cărțile, căci suntem curioși ce au mai făcut Bobiță și Buburuză, pe cine au mai ajutat, cine s-a mai pierdut,  ce au mai învățat la grădiniță.

Dacă vreți să aflați și voi mai multe despre cele două personaje, găsiți cărțile la Editura Casa, cu reducere, la 24,14 lei de la 34 de lei.

Noi am citit Bobiță și Buburuză sar în ajutor și Bobiță și Buburuză la grădiniță. Ambele ne-au plăcut la fel de mult, cel puțin eu m-am îndrăgosit la 31 de ani de o buburuză- fetița mămăruță, iar Denis mă roagă insistent să cumpărăm toată colecția. Va trebui să cumpăr toată colecția de două ori pentru că ăsta vreau să fie cadoul pentru nepoțica mea. În sfârși am ajuns la nivelul la care pot să cumpăr cărți-cadou pentru copii! Este minunat atunci când vezi că un copil se bucură de o carte mai mult decât orice altă jucărie i-ai fi cumpărat! DA, BOBIȚĂ ȘI BUBURUZĂ DAU DEPENDENȚĂ ȘI ADULTILOR!

1 COMENTARIU

  1. La asta se tot uita si Maria acum cat eu incerc sa il adorm pe Radu. Sa stii ca de dimineata eu fredonez cantecelul… asa a ajuns si Maria sa ceara sa se uite. 🤣🤣

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.