Ce ai face dacă ai ști că mâine nu mai vine?

Am primit întrebarea asta pe email și m-a cutremurat. Apoi am înțeles de ce. Pentru că ultima zi, ultima ora, chiar și ultimul minut poate fi pentru fiecare dintre noi. Și așa este. Pentru fiecare dintre noi asta poate fi ultima zi pe acest pământ.  Cred că avem nevoie să conștientizăm cu adevărat că nu suntem nemuritori și poate altfel am trăi.
Pentru mine exercițiul ăsta a fost revelator. Prima oară mi-am pus întrebarea asta atunci când am făcut o analiză pentru cancerul pulmonar. La început am râs ironic. Apoi am început să mă întreb: și totuși…ce fac dacă?
Așadar pornesc o leapșă pe care o dau Dianei Elena Neață de la D’ale Dianei.
Ce ai face dacă ai ști că máine nu mai vine?
Răspund eu prima la leapșă, pentru că este într-adevăr un exercițiu care m-a cutremurat și cred că dacă ar avea acest impact asupra tuturor…altfel am trăi, mai ales în perioada asta în care pentru fiecare dintre noi chiar poate fi ultima zi.
Dacă aș ști că mâine nu mai vine le-as spune copiilor mei să trăiască ca și cum eu aș fi cu ei de mână la orice pas. Să rămână buni, să ierte și să iubească, pentru că deși pare de multe ori în viață că iubirea doare nu este așa. Iubirea  este cea care vindecă.
Dacă aș ști că mâine nu mai vine aș spune tuturor celor ce m-au supărat că mi-a trecut și că dacă au reușit să aducă lacrimi sau fericire în viața mea înseamnă că ei pentru mine au contat.
Dacă ar fi să plec m-aș asigura că las în urmă amintiri frumoase și că oamenii își vor aminti de mine cu drag.
Aș râde mult. Ca să le rămână râsul meu. Să râdă toată lumea.
Aș mulțumi celor ce m-au ajutat, iubit, rănit, iertat și i-aș ruga să fie recunoscători  pentru tot ceea ce primesc de la viață, Dumnezeu, Univers, oameni.
Aș cere iertare celor ce le-am greșit. Știu că nu am fost cel mai bun om pe acest pământ, dar mai știu și că în sufletul meu au încăput și oameni și răni și lacrimi și iubire. Mult din fiecare.
Aș fi recunscatoare pentru toate lecțiile pe care le-am învățat și pentru toate dățile în care am crezut că nu mai pot. Am fost puternică și am putut. Și, Doamne câte am mai putut duce!
Aș suna prietenii și le-aș spune să se bucure de viață că e tot ce au de făcut.
Le-aș scrie oamenilor să nu mai aibă frici că nimic nu este de netrecut si tot ce știm 100% este că o ultimă zi, o ultima suflare vine pentru fiecare!

 

Ralucahttps://www.cocktaildeviata.com/
Sunt Raluca Bădiță, am 32 de ani, doi copii, un blog și un business în Forever. Aici găsești bucăți din sufletul meu, vei plânge și vei râde deopotrivă, dar nu vei mai plecă, îți promit! Am aruncat cu praf magic peste fiecare articol și-am strâns lângă mine oameni care să-mi rămână o viață. Casa sufletului meu este mare. Rămâi de vrei, brațele-mi sunt calde! Pentru colaborări sau un pahar de vorba mă găsești pe email ralucabadita@yahoo.com

Related Stories

Cele mai citite

Am plecat. Nu regret nimic.

Am privit toata casa. Am tras un fum din tigara care ardea singură în...

Am fugit. De ce?

Cred că nu am lipsit niciodată atât de mult de pe blog. Mă uitam...

Despre cum m-am iubit cu seful meu

Eram angajata lui Ăhă! Am făcut-o și pe asta la viața mea. M-am îndrăgostit de...

La mulți ani, eroina mea!

Poate n-am stiut sa arat câtă dragoste îți port...  Poate nu am avut brațele la...

Cum treci peste perioadele grele din viața ta?

Mi-ar plăcea să existe o regulă valabilă pentru toată lumea. Vă dați seama? Toți...

Te iubim, tati!

Pentru ca ne iubesti atat de mult incat nu exista moft pe care sa...

Categorii

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.