More
  Revista Medicală Ce este fibromul uterin - cauze, simptome, tratament, recuperare

  Ce este fibromul uterin – cauze, simptome, tratament, recuperare

  Ce este fibromul uterin? Fribromul uterin este o afectiune medicala care afecteaza cel putin una din trei femei din Romania. Conform anumitor studii efectuate in tara noastra, 40% dintre femeile de pana in 35 de ani sufera de fibrom uterin, iar doamnele in jurul vastei de 50 de ani sunt afectate de fibrom uterin in proportie de pana la 80%. Aceasta boala afecteaza femeile atat din punct de vedere fizic, dar mai ales din punct de vedere emotional si psihic, modificand calitatea vietii femeilor.

  Fibromul uterin apare in special la femeile fertile, la varste cuprinse intre 30 si 40 de ani.

  Ce este fibromul uterin?

  Fibromul uterin este o formatiune celulara care se dezvolta fie in interiorul uterului, fie la exteriorul uterului, fie pe peretele uterului. Fibromul uterin este o tumora fibroasa BENIGNA, adica necancerosa.

  In timp fibromul uterin creste si isi poate schimba forma, localizarea si influenteaza chiar simptomele pacientei. In plus, poate cauza chiar schimbarea formei uterului.

  Fibromul uterin NU se dezvolta inaintea aparitiei ciclului menstrual, el fiind imposibil in cazul fetelor aflate la pubertate.

  Care sunt cauzele fibromului uterin?

  Dereglarile hormonale favorizeaza aparitia fibromului uterin. Odata format, fibromul uterin continua sa creasca influentat de hormonii estrogeni si progesteron.

  In timpul sarcinii organismul femeii produce o cantitate mai mare de estrogeni, insa dupa menopauza productia de estrogeni scade considerabil.

  Care sunt simptomele fibromului uterin?

  Simptomatologia fibromului uterin nu este sesizabila imediat ce acesta incepe sa se formeze, ci mai tarziu, cand formatiunea celulara creste considerabil de mult incat sa produca schimbari majore atat in organismul pacientei, cat si in viata acesteia.

  Care sunt factorii de risc care favorizeaza aparitia fibromului uterin?

  – Odata cu inaintarea in varsta femeile sunt predispuse sa faca fibrom uterin;
  – Istoricul din familie este, de asemenea, un factor decisiv daca exista cazuri de fibrom uterin in familie;
  – Obezitatea favorizeaza aparitia fibromului uterin;
  – Etnia influenteaza si ea aparitia fibromului uterin deoarece femeile de culoare sunt mai afectate de fibromul uterin decat cele caucaziene.

  Cand ne adresam medicului ginecolog sau medicului de medicina interna?

  Citeste mai departe despre tratamentul fibromului uterin. Afla mai multe despre: chirurgie bariatrica clujtratament obezitate clujtratament varice cluj, chirurgie generala cluj

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Citeste si:

  Iubire cu porția

  Dintotdeauna am știut că eu o să scriu o carte, însă niciodată, dar niciodată nu am putut să-i găsesc un ,,nume'', altul decât numele...

  Fata mea, să fii cuminte, să ierți și să iubești

  Niciun dor nu doareCum doare dorul meu de tineNiciun om pe lume

  Dare to fly

  Am încă două tatuaje. Proaspete. Faine. Ale mele. Despre mine.Prietena mea aproape că m-a implorat să nu fac...

  Duminică târziu…

  E târziu și nu am somn. Parcă nu-mi găsesc locul, deși știu unde este. Parcă liniștea asta este surdă. Și mută! Eu vreau să...