Ce este operatia de micsorare a stomacului?

Lupta cu kilogramele în plus se poate dovedi o povară, mai ales când acestea se încăpățânează să dispară. În plus, pe fondul unor afecțiuni ale organismului (glandă tiroidă, predispoziție genetică, diabet) obezitatea poate pune probleme și mai mari. O operație micșorarea stomacului poate ajuta foarte mult în vederea scăderii greutății corporale și poate preveni reapariția acestora după o anumită perioadă, așa cum se întâmplă în cazul dietelor clasice.

Ce este o operație de micșorare a stomacului?

Așa cum îi spune și numele, vorbim despre o intervenție la nivelul stomacului, care ține de chirurgia obezității. Practic, intervențiile care au legătură cu micșorarea stomacului sunt: Gastric Sleeve, Gastric Bypass și Gastric Banding (tehnică cunoscută mai frecvent în România sub numele de inel gastric, sau inel stomacal). Dintre aceste tehnici, Gastric Sleeve este tehnica utilizată cu precădere mai ales în clinicile autohtone, mai ales datorită rezultatelor destul de bune înregistrate ulterior intervenției.

Gastric sleeve reprezintă intervenția de micșorare a stomacului care presupune eliminarea a 80% din suprafața stomacului, dimensiunea acestuia reducându-se în mod considerabil. Urmarea firească a acestei intervenții constă în faptul că pacientul nu va mai resimți senzația de foame atât de acut ca înainte și nici nu va mai consuma aceeași cantitate de hrană precum o făcea înainte de această operație micșorarea stomacului. Datorită acestor aspecte, pacientul va reuși să piardă în greutate și să se mențină la o greutate ideală, adaptată cerințelor fizice.

Ce categorii de persoane pot opta pentru o operație de micșorare a stomacului?

Această intervenție este o pârghie pentru persoanele care suferă de obezitate, astfel încât să le poată da acestora șansa la o viață normală. Totuși, înainte de realizarea unei astfel de intervenții chirurgicale este necesar ca medicul să stabilească profilul pacientului și eventual să îi facă acestuia anumite recomandări bazate pe datele observate. Spre exemplu, în unele cazuri este necesar ca pacientul să înceapă să slăbească, pentru a se putea interveni în vederea micșorării stomacului.

Ce se întâmplă după o operație micșorarea stomacului?

Este important de reținut faptul că ulterior intervenției chirurgicale, apare necesitatea de a urma un anumit regim alimentar și de a supraveghea pacientul, pentru a urmări adaptarea acestuia și a organismului său la noul mod de viață. În general spitalizarea pentru o astfel de intervenție are o durată de circa 3-4 zile, timp în care sunt urmăriți anumiți indicatori, dar și răspunsul organismului.

Operația de micșorare a stomacului reprezintă o soluție foarte potrivită pentru persoanele care se luptă cu obezitatea. Ea poate crește speranța de viață și poate schimba modul de trai al pacientului. Interventia este sigura, iar rezultatele vizibile, drept pentru care merită a fi luată în considerare, atunci când situația o cere.

Afla totul despre tratamentul herniilor clujtratament obezitate clujchirurgie bariatrica clujgastric sleeve clujginecologie cluj

Ralucahttps://www.cocktaildeviata.com/
Sunt Raluca Bădiță, am 32 de ani, doi copii, un blog și un business în Forever. Aici găsești bucăți din sufletul meu, vei plânge și vei râde deopotrivă, dar nu vei mai plecă, îți promit! Am aruncat cu praf magic peste fiecare articol și-am strâns lângă mine oameni care să-mi rămână o viață. Casa sufletului meu este mare. Rămâi de vrei, brațele-mi sunt calde! Pentru colaborări sau un pahar de vorba mă găsești pe email ralucabadita@yahoo.com

Related Stories

Cele mai citite

Dacă izolarea are loc în familie sau cuplu este...

Nu știu voi cum v-ați acomodat la ,, noua viață'', însă mie nu îmi...

La mulți ani, eroina mea!

Poate n-am stiut sa arat câtă dragoste îți port...  Poate nu am avut brațele la...

Te iubim, tati!

Pentru ca ne iubesti atat de mult incat nu exista moft pe care sa...

Întoarce-te la tine

Întoarce-te la fetița aia mică care își iubea fiecare părticică a corpului, se analiza...

Mulțumesc

Ce ai face dacă ai avea posibilitatea să o iei de la zero? Să...

Ce ai face dacă ai ști că mâine nu...

Am primit întrebarea asta pe email și m-a cutremurat. Apoi am înțeles de ce....

Categorii

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.