Acasă In lumea mea Ce-i voi spune fiicei mele despre bărbați?

Ce-i voi spune fiicei mele despre bărbați?

563
0

-Mami, de ce te celtași cu tati că nu-i colect?

Am privit-o uimită după ce am văzut că ușa în urma lui s-a închis. Nu mă așteptam să mă întrebe și nu mă așteptam să perceapă o discuție în contradictoriu ca o ceartă,dar ce-i drept… Oricat de buni și atenți ar fi părinții atunci când sunt în lupta pentru putere nu mai văd nimic în jurul lor. Probabil că ne urmărise din umbră. Poate i-a fost frică, desi a fost un schimb de replici și atât. Pentru noi. Nu și pentru ea. Poate…

M-am apropiat ușor de ea și i-am prins o suviță din părul ondulat în clămița roz:

  • De data asta nu ne-am certat. Doar mami s-a supărat puțin pe tati.

  • De ce te supeli pe tati?

-Uneori simt ca nu mă înțelege și mă supar

-Daaaa?

-Da!

Părea,, mulțumită” de răspuns. A și fugit la joacă, iar eu am rămas cu vasele și gândurile mele.

Crește. Începe să înțeleagă ce-i cu ea pe aici și cu noi toți. Va crește și mai mult. Și va avea și ea un coleg la grădi de care îi va plăcea, apoi altul la școală, un iubit, un soț. Va fi fericită, sper,însă măcar o dată unu’ o va face să sufere. Măcar o dată unu’ va aduce lacrimi pe obrajii după care eu mă topesc acum.

Ce am să-i spun despre bărbați?

Nimic, dar am să-i spun despre ea.

Am sa-i spun să se iubească și să se respecte într-atât încât să rămână demnă în orice situație.

Să fie cum și cine vrea ea. Să nu se întrebe niciodată ce vor crede alții, căci ea are viața ei, destinul și drumul ei.

Am să-i spun să asculte pe toată lumea, dar să acționeze dupa cum simte ea. Să creadă în oameni, dar cel mai mult în ea.

Am să-i spun că dacă se va mulțumi cu puțin în viața ei, puțin va avea: puțină iubire, puțin respect, puțină fericire.

Am să-i amintesc mereu că bărbatul adevărat nu dă cu pumnul în masă și nu o ignora niciodată. Bărbatul care o va iubi, repecta, asculta, mangâia, acela este bărbatul lângă care ea va putea să crească, să fie, să trăiască!

Îi voi povesti despre principii și valori și o voi face să înțeleagă cât și de ce este important să nu uităm de ele, oriunde ne-ar duce viața, oricât de îndrgostite am fi și oricât de frumos am visa.

Am să-i spun că eu am greșit mult și că sigur va greși și ea, pentru că greșelile fac parte din viață, dar am să-i amintesc mereu să nu se rușineze cu ceea ce a făcut, gândește, este. Să se accepte exact așa cum este ea, pentru că aceasta este calea spre cea mai bună variantă a ei.

Îi voi spune fiicei mele că iubirea nu doare și că dacă un bărbat o face să plângă lacrimile ei sper  să fie doar de fericire.

Și dacă ar fi să greșească , să se rătacească, ori dacă va simți vreodată că nu mai știe care este drumul corect, am să-i spun că brațele mele o vor aștepta mereu, dar că adevăratele raspunsuri sunt în ea și că ea este omul la care trebuie să se întoarcă ori de câte ori se întreabă încotro să zboare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.