Acasă In lumea mea Ce înseamnă så fii spiritual? Iertați și iertați-vă!

Ce înseamnă så fii spiritual? Iertați și iertați-vă!

1354
0

N-aş fi crezut să dezbat public vreodată acest subiect, ınsă iată, curiozitatea nu ımi dă pace. Nu mă mai uit la știri de vreun an, adică la televizor în general, personal pun mâna pe telecomandă doar două zile pe săptămână pentru un serial și o emisiune. Sper să scap și de,, microbul”ăsta căci nu aș putea spune că mă ajută cu ceva. Aseară, însă știrile au dat năvală peste mine, obligată fiind de situație să le ascult chiar dacă încercam să citesc o carte. Mi-a rămas în cap miercurea mare’ ‘parcă așa îi spune. Şi uite așa mă trezii eu cu gândul la,, păcatele’ ‘mele după ce storsei creierii să vă dacă am mâncat carne, ouă, brânză și care or mai fi ,, interdicțiile’ ‘în această zi.

Apoi mă gândeam la spiritualitate, la credință, la biserici, la preoți. Mă întrebam dacă sunt sau nu un om spiritual, dacă mersul la biserică ne face oameni mai buni, dacă, dacă…

Dacă aș vorbi cu tanti Floarea a lu’ nu ştiu cine din nu știu care sat, care tanti Floarea ține toate posturile, merge în fiecare duminică și nu o prinde nicio sărbătoare în afara casei Domnului, clar aș fi omul păcatelor,ınsă dacă stau eu așa cu mine și fac o analiză profundă realizez că sunt om spiritual. Amin!

Da, băi m-a plesnit modestia, dar chiar şi fără să țin post vreodată în viața mea, fără să må fi spovedit vreodată, fără să calc în biserică vreo duminică, fără să fi vizitat măcar 3 mănăstiri… Eu știu că sunt un om spiritual, care pentru mine spiritual înseamnă să fiu blând, cinsitit, onest, cu mine și oamenii din jurul meu. Înseamnă mai întâi de toate să iert și să mă iert!

Dacă ții toate posturile, dacă mergi des la biserică, dacă te împărtășești și spovedești, dacă tămâi casa în fiecare seară, dacă știi toate sau jumătate, măcar un sfert din rugăciuni, ești un om spiritual, poate, dar… Există un dar!

Dacă bârfești, dacă te uiți după fusta lui x și e treaba ta cu cine se vede, ce mănâncă, ce număr poartă la pantofi… Nu ești spiritual!

Dacă judeci și critici oamenii, deciziile și alegerile lor… Nu esti spiritual!

Dacă minți cu intenția de a face rău, căci minciunele spunem toți, în fiecare zi mai mult sau mai puțin… Nu ești spiritual!

Dacă împrăștii venin în stânga și-n dreapta nu ești spiritual!

Dacă invidiezi… Nu, nu ești spiritual!

Aș putea continua până mâine cu acest subiect, însă îmi dau seama că tot folosind acest cuvânt,, spiritual”își pierde din semnificație, pentru că în esență, pentru mine cel puțin, orice om care este blând, cinstit şi bun cu el este automat și cu oamenii din jurul lui,iar pentru mine acel om este un om spiritual!

Spiritual ești atunci când sau devii atunci când te descoperi pe tine, când realizezi că nu există oameni råi, ci oameni cu dureri. Spirtual devii atunci când iei in calcul, îți dorești, muncești, apoi și reușești să te ierți pe tine și pe cei care te-au rănit, pentru că iertarea este cu adevărat un proces greu de parcurs.

Așa că de Sărbătorile astea, săptămâna asta, vă doresc să vă iertați cu adevărat și pentru totdeauna, să nu revină sentimentele alea negricioase după ce vă trece spovedania! Încercați! Iertați oamenii care v-au greșit, faceți-o pentru voi, pentru sufletele voastre, apoi… Iertați-vă pe voi! Iertați-vă și pentru ce ați făcut și pentru ce nu ați putut face și încetați să mai criticați, veți simți o liniște profundă, care nu va dispărea după sărbători!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.