Acasă Jurnal Ceilalți. Cine sunt ceilalți? Viața ta nu este despre ceilalți

Ceilalți. Cine sunt ceilalți? Viața ta nu este despre ceilalți

225
0

Dacă regret ceva din tot trecutul meu este faptul că m-am blocat în convingeri limitative precum:,,ce va spune lumea?”

Stiu, nu doar bunica mea a spus-o. Nu doar mătușa mă certa că trăiesc o iubire interzisă. Nu doar neamurile au râs de mine când am divorțat o dată și încă o dată. Nu doar mie mi s-a întâmplat. Și ție. Și lor. Da, tuturor ni se întâmplă mai devreme sau mai târziu,însa cred cu tărie ca am crescut, am evoluat atât de mult, încât aproape că ar fi mai degrabă cazul să ne rusinăm la gândul că vreo secundă ar fi treaba celorlalți despre ceea ce facem noi cu viețile noastre, decât să ne rusinăm de faptul că trăim așa cum simțim.

 

Am divorțat de două ori. Am doi copii cu doi bărbați. Sunt într-o relație. Dacă mâine as decide să nu mai fiu în această relație, știi ce s-ar întâmpla, nu?

Ceilalți ar vorbi. Ar râde. Ar arăta cu degetul și ar avea subiecte de discuție. Din nou. Au mai făcut-o. Știi cine sunt ceilalți? Cei care nu au o viață a lor. Cei care sunt mici și neînsemnați. Cei care au făcut greșeli poate mai grave decât ale tale, apoi,, s-au așezat ” la casa lor și în loc să-și vindece și ierte trecutul acum îl bagă sub preș și se preocupă de viața ta.

 

Ceilalți nu trăiesc viața ta. Ceilalți nu au venit să te întrebe cum ești, dacă ai, dacă mai poți atunci când nu erai bine și nu o fac nici când te vad ca nu ți-e greu. Ori dacă o fac, sunt curioși! Oamenii care se respectă, te respectă și pe tine în fiecare moment și în orice conjunctură!

 

Oamenii care te iubesc sunt acolo pentru tine în toate anotimpurile vieții tale. Ei îți încălzesc sufletul când ți-e frig. Îți sufla putere în brate când nu mai poți. Ei nu te râd, nu te judecă, nu te arată. Pentru ei ești un exemplu de putere indiferent de câte alegeri proaste ai făcut  făcut  în  viața ta, pentru că ei stiu: trebuie sa fii puternic sa suporți consecințele propriilor greșeli!

 

Ceilalți sunt doar niște oameni în viata ta, de multe ori, veniți întâmplător. Fiindcă bunicii tăi nu a avut doar un copil pe lumea asta și prin urmare mai ai și alte neamuri. Fiindcă ai crescut într-un sat cu multa lume,ori ai fost prietenos cu vecinii de la scara blocului in care locuiai cu chirie ,dar rar se întâmplă ca vreunul din categoria asta să fie cu adevărat interesat despre ceea ce este la tine în suflet și nu în viată. Și tot rar se va întâmpla ca vreunu” să se bucure cu adevărat de succesul tău. Și atunci pentru ce sunt ceilalți în viata noastră?

Sunt ca să ne trezească dacă vrem să ne trezim. Să ne dea puterea de care avem nevoie, să ne luam avânt și sa ne îndeplinim fiecare vis fără sa mai vedem degetele lor îndreptate către viata noastră.

 

Ceilalți sunt ca să ne privim mai des în oglindă și să ne promitem solemn, ca niciodată, dar niciodată nu ne vom băga nasurile în viețile și treburile altor oameni și niciodată, dar niciodată nu vom râde de oameni, fiindcă și noi am fost , poate , vreodată în categoria celorlalți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.