Cinci cărți care mi-au schimbat viața

Zic de mult timp că scriu acest articol, însă azi e să fie. Sunt foarte multe femei care îmi cer recomandări de cărți. Și iată, dacă tot vorbim despre schimbări, terapie și dezvoltare personală, mărturisesc că nu aș fi crezut vreodată despre mine să ajung să scriu un astfel de articol, să fiu întrebată despre o astfel de carte. Aveam impresia gresită că aceste cărți sunt grele, că oricum nu aș înțelege nimic, scuze, tot felul de scuze. În realitate cărțile de dezvoltare personală sunt cele mai bune cărți care ar putea ajunge în mâinile cuiva!
Azi vin cu cinci titluri de cărți care mi-au schimbat viața. Nu, nu este mult spus, aceste cărți m-au schimbat mult, pentru că mi-au deschis ochii și mintea, mi-au arătat câte programe din copilărie aveam, câte afirmații negative făceam, cum nu iubeam banii, dar aveam pretenția să îi am, cum nu mă iubeam și nu mă respectam, dar aveam pretenția să o facă alții. Cărțile astea mi-au arătat câte aștepări aveam de la oamenii din jurul meu, cât de mult îmi placea să fiu victimă, cum mă îmbolnăveam singură cu emoții negative, cu critici si judecăți la adresa mea și a altora.
Așadar dacă aveți posibilitatea, și aveți, trebuie doar să vreți, citiți!
Orbi- Petronela Rotar – cu această carte am început acest drum frumos și ușor în căutarea de sine. Nu este o carte de dezvoltare personală, însă este cartea care m-a făcut să înțeleg cât de legată sunt de tatăl meu, câte dureri și frici am preluat de la el, cum am căutat mereu bărbați care să aibă ceva din comportamentul tatălui meu. Cartea Petronelei m-a făcut să vreau să fac psihodrama și să vindec trecutul.
Poți să-ți vindeci viața- Louise L. Hay-este cartea pe care oricine ar trebui să o aibă în casă. este cartea pe care nu o am în casă, dar pe care o voi cumpăra și o voi reciti de câte ori voi simpți nevoia.
Puterea Extraordinară a subconștientului– Murphy este unul dintre scriitori mei preferați, el și Louise L. Hay m-au fermecat, dar și Lise Beaurbou și Niculina Gheorghiță. Puterea extraordinaă a subconștientului este prima carte pe care vi-o recomand. Veți înțelege că nimeni nu este responsabil de viața pe care o duceți voi, de durerile, fricile, traumele voastre, indiferent cât ați tinde să arătatați cu degetul spre anumiți oameni din viața voastră. veți învăța să fiți responsabili, să ieșiți din rolul de victimă și să vă asumați tot, dar absolut tot ceea ce ați trăit și trăiți. Recomand cartea asta din tot sufletul, fiind convinsă că va fi un real ajutor pentru fiecare om care o va citi.
Viața ca o țeapă- Alan H. Cohen- o carte bună, foarte bună. Merită trecută pe listă. Eu simt să o recitesc pentru că nu am citit-o în cea mai bună perioada a mea și știu că mai am multe dedescoperit la a doua citire.
Începe cu ce nu îți place- Brian Tracy m-a fermecat cu energia pe care o transmite prin scris. Pur și simplu te face să iei o foaie și să-ți notezi obiectivele. Cartea asta m-a făcut să lucrez cu mine la capitolul organizare și da, pot să afirm că o zi bună se începe cu ceea ce nu îți place, adică cu cea mai grea, dar și cea mai importantă sarcină de pe lista ta.
Voi mai reveni cu recomandări de cărți, pentru că din citit nu mă opresc, iar varianta de a ține doar pentru mine ceea ce descopăr bun și frumos nu există. Îmi place să împart cu voi bucuriile mele! Îmi place să cred că dacă eu am putut, poate toată lumea!
Aștept la rândul meu recomandări de cărți, ața că vă rog, completați lista, primesc cu drag!
ps: toate cărțile le găsiți sub articol pe banner-ul de la Libris.

Ralucahttps://www.cocktaildeviata.com/
Sunt Raluca Bădiță, am 32 de ani, doi copii, un blog și un business în Forever. Aici găsești bucăți din sufletul meu, vei plânge și vei râde deopotrivă, dar nu vei mai plecă, îți promit! Am aruncat cu praf magic peste fiecare articol și-am strâns lângă mine oameni care să-mi rămână o viață. Casa sufletului meu este mare. Rămâi de vrei, brațele-mi sunt calde! Pentru colaborări sau un pahar de vorba mă găsești pe email ralucabadita@yahoo.com

Related Stories

Cele mai citite

La mulți ani, eroina mea!

Poate n-am stiut sa arat câtă dragoste îți port...  Poate nu am avut brațele la...

Garaje metalice

În Aprilie se împlinesc șase luni de când am permis și mașină. În sfârșit...

Te iubim, tati!

Pentru ca ne iubesti atat de mult incat nu exista moft pe care sa...

Pentru ca imi esti…

Pentru ca imi esti... Si soare si nor... Si liniste si pace... Si bine si...

Murim de acest virus nenorocit sau ne nenorocesc comercianții...

Mă simt ca și cum aș fi la școală și cer voie la doamna...

Ți-ai găsit sufletul pereche? Sau poate geamăn?Ești într-o relație...

Pe Andreea Croitoru o știu din online. M-a atras din prima energia ei și...

Categorii

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.