More
  Familie Cinci lucruri de care au nevoie mamele

  Cinci lucruri de care au nevoie mamele

  Noi, femeile suntem oarecum dependente de atenția partenerilor noştri. Ne place şi chiar avem nevoie să ni se spună că suntem frumoase, deştepte şi cele mai bune ființe de pe pământ. Ne place să ni se facă cadouri, să ne ducă într-o vacanță, să ne aducă o floare.


  Când devii mamă, lucrurile se schimbă in relația de cuplu şi poți  să trăieşti liniştită şi făra vacanțe în străinatate, te mulțumeşti şi cu un  weekend la mamaia. Mamaia lui  de la țară. Dacă e a ta cu atât mai bine, nu? În loc de flori, zici bogdaproste dacă vine cu o cafea dublă chiar şi seara târziu când ştii că urmează o noapte albă cu colici, dințisori sau cu treburi de mamă obosită, care mai apucă să spele vasele, să calce hainele sau să lucreze doar noaptea când în sfârşit în casă este linişte. Dacă îţi aduce cafeaua la pat în timp ce te chinui să deschizi ochii cu grijă să nu ţi-i scoată nişte mânuţe mici care te mangâie, deja mulţumeşti cerului pentru asa soţ.

  O oră de somn–  sunt mame care se plâng la fiecare minut de oboseală. Eu fac parte din această categorie. Încerc să schimb asta la mine. Sunt şi mame  care deşi abia mai țin ochii deschişi, nu se plâng niciodată. O oră de somn nu o refuză nicio mamă. Mai ales la începuturi. Începuturile de mămicie.

  Multe complimente şi încurajări– Ştim că nu suntem perfecte, dar avem nevoie să ni se spună că suntem frumoase, că suntem mame bune, că suntem iubite şi că se simt norocoşi să fim mame pentru copiii lor. Avem nevoie să ni se spună că treaba asta cu mămicia nu este uşoară, dar că ne descurcăm impecabil. Avem nevoie să ştim că bărbatul pe care l-am ales să fie tată pentru copiii noştri, ne iubeşte, ne respectă şi ne va fi mereu alături. Poate că ştim, dar este perioada în care avem nevoie de confirmări.

  Te iubesc-ul ăla sincer – nu cred că mai avem pretenția de a auzi zilnic ,, te iubesc”, dar din când în când face bine chiar dacă noi ştim că suntem iubite, apreciate, respectate. Este minunat să-i privim cum se joacă cu ei şi cât de mult îi iubesc, dar şi noi tânjim după atenţie şi un amărât de  te iubesc.

  Ajutor în casă sau cu bebe– sunt tot mai mulți tătici implicați în creşterea copiilor şi mă bucur să văd asta. Avem nevoie să vină cineva să stea cu copiii măcar o oră. Să-i  scoată la plimbare sau să le citească o poveste înainte de culcare. Şi cel mai bun ajutor vine de la tatăl copilului. Pentru mine ajutorul lui este mai important decât dacă aş avea ca ajutor şi mamă, şi soacră, şi bonă. Pe rând sau toate trei odată. Faptul că el se implică în creşterea copiilor pentru mine înseamnă ca şi cum mi-ar spune te iubesc la fiecare dat cu aspiratorul, făcut cumpăraturi, schimbat un pampers, dat o linguriță cu ciorbă la copii.

  Libertate– nu ştiu voi, dar eu nu sunt genul de femeie care stă lipită de bărbat, care este cu el peste tot sau care îl amețeşte cu sărutări fierbinți în noapte. Consider că fiecare avem nevoie de spațiul nostru, de libertate, de o cafea sau o bere fără jumatatea noastră. Oricum când apar copiii şi nu avem ajutoare niciodată, singura variantă de a mai vedea cum arată o cafenea, restaurant, cinema sau orice altceva, este să ieşim în trei sau să ne dăm libertatea de care vorbeam mai sus. Cum bărbații au libertate mai multă în comparație cu mamele care stau acasă zi de zi cu copiii, scriu aici negru pe alb că poate vede şi al meu:  ( glumesc. Chiar am libertatea asta)

  AVEM NEVOIE DE LIBERTATE- Cu măsură şi bun simț, desigur, dar chiar face minuni o ieşire la cafea cu o prietenă, o plimbare cu cățelul vecinei, un film cu o cunoştință.

  Concluzie? Nu suntem pretențioase, suntem mame. Şi ca să nu uităm că nu suntem DOAR mame, avem nevoie şi de aceste lucruri. Corect?

  Las lista deschisă şi vă rog pe voi să completați cu lucrurile de care mai avem nevoie.

  Daţi share ca să ajungă la cine trebuie!

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Citeste si:

  Duminică târziu…

  E târziu și nu am somn. Parcă nu-mi găsesc locul, deși știu unde este. Parcă liniștea asta este surdă. Și mută! Eu vreau să...

  L- povestea ochilor cu gene lungi și lacrimi dureroase

  Ieri am cunoscut-o pe L. O puștoaică de 16 ani, care locuiește într-un centru de ajutor. E frumoasă. E foarte frumoasă. Cu genele lungi...

  Să numărăm bucuriile, lăsați naiba supărările

  Unul dintre cele mai mișto lucruri pe care le-am învățat în anul 2019 a fost,, recunoștința''.Atunci când am citit prima oară despre acest exercițiu...

  Când te doare mintea o pui la somn

  Pneumonie. Era fix ce aveam nevoie. Nici nu avusesem de mult timp. Adică câteva luni. Prima oară când am avut am crezut că am...