More
  Familie Croitorașii de inimi fericite

  Croitorașii de inimi fericite

  Așa cum spuneam și în articolul precedent, îmi văd visul cu ochii!

  Mi-am dorit să văd multe mame la un loc, mulți copii și voie bună? Am parte de asta și vibrez la fiecare atelier pe care îl organizez alături de colegele mele.

  Ieri a fost despre iubire, despre familie, despre relații, cu și despre croitorașii de inimi fericite. Eugenia Ozunu, pshilolog și psihoterapeut a petrecut aproape două ore în compania mamelor( au fost și doi tatici) și au discutat despre REZERVORUL DE IUBIRE. Cred că a fost subiectul pe care am putea să-l dezbatem la fiecare atelier și tot nu ne-am sătura. Ce îmi place cel mai mult la aceste ateliere? Faptul că părinții vin cu sufletele și mințile deschise, că pun întrebări, că își recunosc ,,greșelile” de față cu alți părinți pe care nu i-au văzut niciodată, dar cu care pot lega prietenii. Îmi place mult și îi mulțumesc Eugeniei Ozunu că practic face terapie de grup cu mamele, că le vorbește cu blândețe, ca de la om la om, ca de la mamă la mamă.

  Inițial trebuia să merg alături de cei doi pitici ai mei, pentru că data trecută au fost foarte încântați, însă cea mică a dormit doar câteva ore, iar cel mare s-a trezit cu măseaua umflată. M-am panicat am crezut că ajung la urgențe, ci nu la atelier. Am plecat cu inima cât un purice și m-am gândit la ei de fiecare dată când îmbrățișam un alt copil, lipeam un nasture, atingeam o jucărie. Într-un final am profitat de două ore fără ,, mamiiiiii mi-e foame”,,mami vreau acasă”,, mami, bațe” și mi-am spus că vor mai fi un milion de ateliere la care vor fi cu mine și încă câteva la care, probabil, voi merge fără ei. Am ajuns acasă, am dormit două ore, am asistat la niște crizuțe de nervi( niște foarte multe, vreau să spun), apoi am trecut la gătit și făcut curat.

  Știți, nici oboseala nu mai pare așa greu de dus atunci când faci ceea ce îți place, iar mie îmi place să fiu înconjurată de mame și copii. Să știu că fac ceva util pentru mame și ceva distractiv pentru copii. Să nu mai aud mame spunand ,, m-aș duce și eu acolo, dar nu am cu cine să las copilul”. De aici a pornit ideea mea de a organiza ateliere pentru mame și copii.

  Ieri au fost doi părinți cu doi copii. Cel mic avea patru luni. Da, se poate! Dacă i-aș întreba, pun pariu că ar repeta experința, defapt sunt sunt sigură că vor reveni pentru că aceste ateliere sunt cu și despre ei. Știu că sunt evenimente la care chiar nu se poate merge cu copiii, însă nu știu prea multe la care să te poți duce cu copiii și să-i lași la joacă în timp ce tu petreci timp cu alte mame. Personal am fost la un singur eveniment de acest gen, cel organizat de fetele  de ParentingPR în fiecare lună pentru bloggerii-părinți, dar asta se întâmpla în București.

  De copii nu mai zic, ei se distrează cel mai mult și sunt cei mai fericiți. După ce au terminat tablourile pe care le vedeți și în poze, am desenat pe o tablă magnetică, am mai lipit nasturi, ne-am jucat cu jucării și baloane.

  Concluzie? A fost cel de-al doilea atelier, a fost așa cum trebuia să fie, ne-au confirmat multe dintre mamele care au fost prezente acol,  ba chiar și-au rezervat loc pentru următorul atelier.

  În curând voi posta și interviul cu Eugenia Ozunu, care vine cu răspunsurile la întrebări pe care le-au adresat chiar mamele la atelier, întrebări pe care le avem mulți între noi și care vor face lumină în viețele noastre de părinți, soți, parteneri, oameni.

  Am avut și sponsor, un om drag mie, Daniela Gruia de la Minialbum.ro ! A trimis mamelor câte un magnet pentru frigider cu un mesaj puternic, care se potrivea de minune cu subiectul despre care s-a discutat la atelier. ,, Family is not an IMPORTANT thing, it is EVERYTHING”

  Vă mulțumesc că ați fost alături de noi și că ne dați curaj să mergem mai departe cu acest proiect!

   

   

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Citeste si:

  Duminică târziu…

  E târziu și nu am somn. Parcă nu-mi găsesc locul, deși știu unde este. Parcă liniștea asta este surdă. Și mută! Eu vreau să...

  L- povestea ochilor cu gene lungi și lacrimi dureroase

  Ieri am cunoscut-o pe L. O puștoaică de 16 ani, care locuiește într-un centru de ajutor. E frumoasă. E foarte frumoasă. Cu genele lungi...

  Să numărăm bucuriile, lăsați naiba supărările

  Unul dintre cele mai mișto lucruri pe care le-am învățat în anul 2019 a fost,, recunoștința''.Atunci când am citit prima oară despre acest exercițiu...

  Când te doare mintea o pui la somn

  Pneumonie. Era fix ce aveam nevoie. Nici nu avusesem de mult timp. Adică câteva luni. Prima oară când am avut am crezut că am...