More
  Despre copii Cum alegi jucăriile pentru copilul tău

  Cum alegi jucăriile pentru copilul tău

  Jucăriile au un rol foarte important în viața copiilor și așa cum spunea și  E. Erikson, jocul oferă oportunităţi de auto-exprimare, dominare şi dezvoltare într-un mod propice vârstei copilului.

  Dacă ești la început de drum în ,,cariera” de părinte, ceea ce pare ușor s-ar putea să devină oarecum greu chiar și atunci când vine vorba despre jucăriile copilului tău. Nu cred că ai vrea să cumperi o jucărie care să-l atragă preț de câteva minute și pe care să o abandoneze. Învață să alegi pentru copilul tău jucării care nu doar să-l țină ocupat, ci să-l învețe ceva. Nu te baza pe faptul că este prea mic, n-ai idee cât de multe înțelege, cât de multe poate să învețe de la niște jucării care pentru tine poate par banale.

  Ajută-l sa-și descopere creativitatea– Joaca-te cu el și arata-i ce ar putea să facă cu o minge, cu un animăluț din cauciuc, plastic, pluș, orice. Vei vedea ca după un timp nu numai că va repeta ceea ce l-ai învățat tu, dar își va pune creativitatea în funcțiune și se va juca într-un mod care te va surprinde. da, sunt mici, dar sunt cretivi, inteligenți și cu poftă de joacă. Jucăriile simple, care ție nu îți spun nimic pentru ei sunt necesare.

  Cumpără-i cărți – s-ar putea să ți se pară prea devreme să cumperi cărți unui bebeluș, dar dă-mi voie să te contrazic. Sunt cărți de la 0-2 ani din care pot învăța multe, cu ajutorul tău bineînteles. Cumpără cărți care te vor ajuta sa-l înveți culorile, animalele, etc. Cărțile senzoriale, de exemplu, s-ar putea să te distreze și pe tine. Câteva minute bune petrecute pe covorul din sufragerie alături de copilul tău și o carte senzorială în brațe, s-ar putea să aducă multe plusuri atât în buna dezvoltare a copilului cât și în relația copil-părinte, și garantat acest lucru te va relaxa și binedispune și pe tine. Uneori avem nevoie să fim din nou copii, chiar și pentru câteva minute.

  Jucării colorate– Sunt oameni care preferă culorile vii și oameni pentru care alb, negru, gri, sunt culorile care îi definesc. Ei, bine, atunci când este vorba despre un bebeluș, deși au și ei preferințele lor, culorile vii sunt de departe culorile pentru care ar renunța și la bolul cu cereale. Nu numai că acestia sunt atrași de culorile vii, dar au și o mare importantă în viața lor,   contribuit la buna dispoziție a acestora. Sunt culori care îi înveslesc, altele îi relaxeaza, le dau o stare de bine, sau dimpotrivă sunt culori care îi vor enerva sau plictisi. Urmărește cu atenție copilul și vei vedea care este culoarea lui preferată. Alege jucăriile în functie de culorile lui preferate, pentru că da, contează și copiii ne transmit de la o vârtsă fragedă ceea ce contează pentru ei.

  Jucării cu sunete și muzicuță- Fie că este vorba despre o un animal de pluș, plastic, orice, despre o carte cu muzicuță, despre orice jucărie care spune ceva, nu are cum să nu devină preferata copilului tău. Dacă ai ales și în funcție de culoarea preferată, ai toate șansele să adormi șă să te trezești nu numai cu bebelușul în pat, ci și cu jucăria respectivă. Este minunat, nu? Lumea copiilor este minunată, indiferent de jucăriile pe care le au sau nu, de crizele de plâns, de nopțile nedormite.

  Tot ce trebuie să faci este să nu-ți subestimezi copilul și să fii atent la nevoile lui în materie de jucării. Jucăriile nu sunt doar jucării. Jucăriile sunt o bună perioadă de timp, cei mai buni prieteni ai copilului tău.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Citeste si:

  Moșule… Să-i spui că o iubesc

  Vine moșu, vine moșu... Vine moșuuuuuuuuuuuuuu. Na na na! taci, fată!Nu vine niciun moș. Tu nu vezi că nu a nins? Cu ce să ajungă...

  Femei de succes

  ,,-Ești o femeie de succes?-dacă așa se spune femeii care stă acasă și crește copii, da, atunci sunt o femeie de succes!''Cam asta vorbeam...

  Votez. Sunt responsabilă.

  Recunosc. Nu aş fi scris acest articol dacă Ioana nu ar fi venit pe pagina ei cu acest îndemn. Pentru mine a fost un...

  Să mă ierți…

  Și acum? Ce fac eu acum fără tine? M-ai invatat sa traiesc frumos, dar nu mi-ai spus niciodată unde să întreb de tine atunci...