Acasă Interviuri Cum asiguri o buna termoizolatie a acoperisului tau

Cum asiguri o buna termoizolatie a acoperisului tau

411
0

Indiferent ca spatiul de sub acoperis are drept destinatie o mansarda, este un spatiu tehnic sau folosit in vederea depozitarii diferitelor lucruri, acesta trebuie sa dispuna de o termoizolatie care sa asigure confortul termic pe timpul lunilor de vara calduroase si mai ales in perioada rece a anului.

Exista o serie de modalitati si masuri de termoizolare a acoperisurilor: termoizolatie intre capriori sau deasupra capriorilor, in functie de alcatuirea sarpantei precum si de materialul termoizolant care a fost folosit.

Pentru a va bucura de beneficiile unei termoizolari eficiente a acoperisului, este nevoie sa apelati la serviciile unui proiectant autorizat, care sa calculeze pentru dumneavoastra grosimea necesara de termoizolatie pentru cladirea respectiva. Civeflor va ofera atat servicii de inalta calitate executate de specialisti cu experienta in domeniu, cat si o gama larga de solutii pentru acoperis.

Folii de protectie pentru invelitori

In functie de locul destinat instalarii, doua tipuri de folii de protectie sunt mai populare: cele de tip bariera contra vaporilor si cele de protectie la apa. Acestea din urma se amplaseaza deasupra scandurilor de astereala si la exteriorul termoizolatiei, avand sarcina de a oferi protectie sporita in calea infiltratiilor accidentale de apa scursa de pe invelitoare. Foliile trebuie sa conduca apa infiltrata in mod accidental in jgheaburi pentru a preveni scurgerea pe fatadele casei ori pe pazia acoperisului. Se recomanda o analiza a acoperisului pentru a putea stabili si lua masurile necesare in cazul alunecarii foliilor de pe acoperis in urma unor seisme. Activitatile seismice pot determina conformatia invelitorii, in special daca este vorba despre cladiri inalte din zone aglomerate, circulate intens.

Alegerea tipului de invelitoare potrivita tine si de factori precum: durata de insorire in sezonul de vara, vanturi, zapada si cantitatea de precipitatii. Materialele folosite pentru invelitori trebuie sa detina o foarte buna rezistenta la ciclurile de inghet-dezghet si la schimbarile frecvente ale vremii. Expunerea la soare puternic poate determina exfolierea materialului si pierderea proprietatilor acestuia.

Daca nu sunteti sigur ce tip de invelitoare sa alegeti pentru protejarea acoperisului, va indemnam sa consultati un expert in domeniu, precum si sa achizitionati orice piese si elemente pentru renovarea sau realizarea unui acoperis, doar de la producatori si distribuitori certificati!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.