More
  In lumea mea Cum decizi când e timpul să nu mai dai timp?

  Cum decizi când e timpul să nu mai dai timp?

  Am primit multe mesaje de la mame singure în urma unui articol și e așa ciudat pentru mine să mă încadrez în această categorie… De parca ar fi prima oară! Ar trebui să fiu expertă la acest capitol, să fiu deja obisnuită cu această etichetă, dar, iată, nu sunt, însă adevărul este că NU mai vreau să fug de realitate, de mine, de adevăr!

  Multe mame mi-au scris că trebuie să fiu o femeie foarte puternică ca să iau o asemenea decizie. V-aș povesti despre toate zilele în care pluteam, nu mâncam, fumam și beam cafele. V-aș povesti, dar am decis să le uit. Nu m-am născut puternică, am fost,, obligată” să devin așa și culmea este o calitate pe care nici nu bănuiam să o am, însă e acolo în fiecare dintre noi, vă asigur!

  Alte mame m-au întrebat cum mă descurc cu doi copii. Ușor! Nu zic că nu sunt zile când cedez, țip, mă enervez, nu spun asta, pentru că nu sunt mama perfectă, nici suficient de blândă, poate, deși… Din nou am descoperit acum că pot fi foarte blândă și calmă zile,săptămâni, luni în șir dacă am Liniște!

  Mai știți când vă povesteam despre cât de dezordonată și dezorganizată sunt? Eh, nu excelez nici acum la acest capitol, însă lucrurile s-au schimbat mult. Mare parte din timp casa mea este curată, iar eu nu întârzii nicăieri, deci am progresat. Nu aș fi reușit să fac nimic dacă nu aș fi făcut un program, dacă nu aș fi notat tot, dar adevarul este că lucrurile s-au așezat ușor și sigur și în mintea și sufletul meu.

  Sunt mame care m-au întrebat când și cum am decis să plec. Sunt mame care au povestit cum rămân în căsnicii de teamă. Teama de a o lua de la zero.
  Si mie mi-a fost. Și îmi mai este uneori, dar am realizat că între a mă pierde pe mine și căsnicia mea e mai bine să pierd ceva ce ce pur și simplu nu mai poate fi reparat.

  Când decizi că e timpul să nu mai dai timp?
  Poate atunci când respectul și iubirea se termină. Poate atunci când realizezi că trăiți împreună, dar separați. Sau poate atunci când nu mai poți. Când pur și simplu lupți pentru ceva ce nu mai ai demult, pentru ceva ce nu vei mai avea, pentru ceva care te seacă de energie.
  Am luptat mult pentru a-mi salva căsnicia. Asta spun eu. Dacă l-ați întreba pe el v-ar spune că nu știu ce înseamnă familie, că sunt o nebună, o fugară. Este ok, pot fi catalogată și așa, dar eu știu cât și cum am făcut tot până când am ajuns să spun. STOP! DACĂ MAI CONTINUI CHIAR AJUNG SĂ ÎNNEBUNESC!

  Dragile mele, cele care vă aflați într-un moment dificil, într-o căsnicie cu probleme, în prag de divorț. V-aș da un sfat, două, nouă. Știu că aștepați, am așteptat și eu și am primit, însă indiferent de câte sfaturi veți primi, de cât de mulți prieteni bine intenționați ați avea, indiferent de cât de susținute ați fi, totul, dar absolut totul stă în voi. Eu am plecat și m-am întors de câteva ori bune, eu am greșit mult, eu am încercat să repar, eu chiar am crezut că pot să repar, însă într-o căsnicie este nevoie de doi, iar ăia doi trebuie să aibă aceleași planuri, aceleasi dorințe și mai ales aceleași principii de viață.

  Nu mai poți să construiești nimic lângă un om caruia îi ceri normalul(din punctul tău de vedere) și i se pare anormal. NU mai poți să speri la nimic atunci când luptați împreună pentru același lucru, dar pe care îl vedeți cu ochi diferiți.

  Pentru mine ambele căsnicii au fost lecții de viață. Fiecare m-a învățat ceva ce cu siguranță nu voi mai uita: să mă iubesc pe mine însămi. Să mă respect. Să mă bucur de fiecare realizare și să mă ridic după fiecare eșec. Vor mai fi din toate câte puțin, eu sunt aici, aștept fiecare zi din viața mea ca pe o provocare și îmi încep fiecare dimineață cu : Eu pot!
  Vouă celor care aveți căsnicii reușite vă doresc să nu vă pierdeți niciodată de partenerii voștri!
  Celor care s-au pierdut le doresc să-și amintească că și o căsnicie eșuată poate fi considerată un succes, pentru că da… La final ne rămân niște amintiri unice pe care nu le vom mai retrăi cu nimeni și pentru care putem să mulțumim omului care ne-a fost alături atât cât a fost să fie

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Citeste si:

  Dare to fly

  Am încă două tatuaje. Proaspete. Faine. Ale mele. Despre mine.Prietena mea aproape că m-a implorat să nu fac...

  Duminică târziu…

  E târziu și nu am somn. Parcă nu-mi găsesc locul, deși știu unde este. Parcă liniștea asta este surdă. Și mută! Eu vreau să...

  L- povestea ochilor cu gene lungi și lacrimi dureroase

  Ieri am cunoscut-o pe L. O puștoaică de 16 ani, care locuiește într-un centru de ajutor. E frumoasă. E foarte frumoasă. Cu genele lungi...

  Să numărăm bucuriile, lăsați naiba supărările

  Unul dintre cele mai mișto lucruri pe care le-am învățat în anul 2019 a fost,, recunoștința''.Atunci când am citit prima oară despre acest exercițiu...