More
  Familie Cum este să nu mai fii dezordonată şi dezorganizată

  Cum este să nu mai fii dezordonată şi dezorganizată

  Ştiu că m-am tot plans că nu voi putea să fac față provocării de a supraviețui fără dureri de cap cu teme la un copil şi erupții dentare  la celălalt. Nu credeam în mine dintr-un singur motiv: Sunt cel mai dezordonat şi dezorganizat om. Mă panicasem. Ştiu că pare greu de crezut, dar chiar…

  Aşa că nu am stat pe ganduri şi am trecut la fapte. De câteva  zile nu mai sunt nici dezordonată şi nici dezorganizată. Acum ştiu exact unde este locul lucrurilor şi ce am de făcut. Am reuşit ca prin minune să le fac un program copiilor. Pentru mine este o realizare. Aş fi jurat că nu voi reuşi asta nici când vor avea 15 ani.

  Cum am reusit să fiu organizată

  Am stabilit clar orele de mese şi de somn. Simplu. Nu ne abatem de la ele. Pe lângă astea toate vin de la sine. E drept că încă nu ne-a scos nimeni din bârlogul nostru şi nu a fost un eveniment care să ne dea planurile peste cap, însă vreau să cred că vom reuşi tot anul ăsta şcolar să nu ne abatem de la regulile noastre,  care atât mie cât şi lor ne fac viața uşoară.

  S-a schimbat ceva?

  O, DA! Numai de bine. Dacă nu aş fi luat această decizie sunt sigură că nu aş fi scris acum şi poate în niciuna dintre zile. Cam astea sunt schimbările:

  • Nu mai vorbesc mult la telefon– Răspund sau sun doar când chiar am puțin timp liber sau doar dacă este o urgență să răspund. Altfel nu răspund, nu mă stresez. Aveam problema asta de a raspunde la telefon, mesaje, email, facebook imediat. Asta mă stresa maxim. Poate aveam chef să dorm sau să spăl vasele ori să mă joc cu copiii,  dar mă opream de zeci de ori pentru a răspunde.
  • Copiii sunt mult mai liniştiți– la cel mare nu se vede diferența, dar cea mica, plângăcioasa,  devine imposibilă doar atunci când chiar îi este foarte somn sau foarte foame. Oricum fix azi a mai răsărit un dințişor, deci prea cuminte pentru perioada asta grea.
  • Ştiu când şi ce am de facut– uimitor! Mereu mă întrebam de unde ştie o mamă că la ora x copilul ei va dormi. Păi de la programul bine stabilit pe care îl avea, dar eu nu aveam şi nu ştiam ce înseamnă asta. Ştiu la ce oră mănâncă micul dejun, prânzul, cina, când le fac baie, când ies afară cu ei, când intrăm în casă, când îi pregătesc de somn. Incredebil, dar adevărat. Dacă am reuşit asta cu fiica mea imprevizibilă, eu, cea mai dezordonată şi deorganizată femeie, sigur puteți şi voi!
  • Ştiu când muncesc– ştiu când fac ordine, când am zi de curătenie generală, când gătesc, când scriu, când promovez când răspund la apeluri şi email-uri. Ştiu, este greu de crezut, dar chiar ştiu şi nu mă abat de la regulile mele decât dacă se întâmplă o urgență, gen cea mica chiar să plângă sau orice altceva la fel de important.
  • Timp cu ei şi doar cu ei– Obişnuiam să mai răspund la tel sau să mai dau un mesaj şi din parc, din fața blocului, din mijlocul ,,jocului” de-a mama şi copiii. Când ies afară cu ei este timpul nostru împreună. Evident că printre alți oameni, dar singurul lucru pe care îl fac este să fiu cu ei, atentă la nevoile lor. Pot să trăiesc fără telefon şi să pun mâna pe el doar ca să mă uit la ceas. N-aş fi crezut!
  • A dispărut dezordinea din casă şi viață- mereu, dar mereu aveam dezordine în casă. E logic, la cât de împrăştiată sunt. Încă mai sunt. Acum este ordine aproape mereu pentru că în pauzele dintre masă, baie, somn , teme, scris, orice altceva ştiu că spăl repede două vase, dau cu aspiratorul, strâng jucarii. În maxim 20 de min de câte două ori pe zi reuşesc să țin casa cât să fie ok.

  Cred că mai sunt şi alte lucruri utile care se întamplă, dar astea sunt cele mai importante. Ştiu că pentru mamele ordonate ceea ce am scris eu sunt tâmpenii, însă ştiu cum este să fii dezordonată şi dezorganizată şi  mai ştiu că eu aş fi vrut să citesc o rețetă minune alături de nişte rezultate pe acest subiect şi poate aş fi făcut de multă vreme acest pas. Aşa că vă invit să ne povestiți cum reuşiți să faceți față provocării de a fi mamă, soție, femeie, gospodină, etc fără să vă dați peste cap.

  Sfat: Faceți program copiilor dacă vreți să mai aveți timp şi de voi. Eu cea care cerşeam timp pentru că nu ştiam cum să mă organizez, azi am timp de toate. Drept urmare, ştiam la ce oră ma voi aşeza în fața calculatorui şi ştiu şi când mă voi ridica.

   

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Citeste si:

  Moșule… Să-i spui că o iubesc

  Vine moșu, vine moșu... Vine moșuuuuuuuuuuuuuu. Na na na! taci, fată!Nu vine niciun moș. Tu nu vezi că nu a nins? Cu ce să ajungă...

  Femei de succes

  ,,-Ești o femeie de succes?-dacă așa se spune femeii care stă acasă și crește copii, da, atunci sunt o femeie de succes!''Cam asta vorbeam...

  Votez. Sunt responsabilă.

  Recunosc. Nu aş fi scris acest articol dacă Ioana nu ar fi venit pe pagina ei cu acest îndemn. Pentru mine a fost un...

  Să mă ierți…

  Și acum? Ce fac eu acum fără tine? M-ai invatat sa traiesc frumos, dar nu mi-ai spus niciodată unde să întreb de tine atunci...