Acasă Beauty&Fashion Cum reuşesc mamele să aibă mereu unghiile colorate

Cum reuşesc mamele să aibă mereu unghiile colorate

Azi nu îmi găsesc trusa pentru unghii, dar m-am gândit să abordăm acest subiect de care ne cam plângem toate şi iată-ma povestind despre cum reuşesc mamele să aibă mereu unghiile colorate.

De fiecare dată când stau de vorbă cu cineva sau mă uit la televizor, la o poză pe internet, oriunde imi apare un om în fața ochilor, inevitabil mă uit la unghii. Nu ştiu dacă are legatură cu faptul că a fost o perioadă în viața mea când am făcut un curs în acest domeniu apoi am şi lucrat sau pur şi simplu mi-a intrat mie bine în cap faptul că unghiile  spun multe despre om şi că unghiile unei femei  ar trebui să fie cel puțin curate.

Ştiu că multe mame se plâng de faptul că nu mai găsesc timp pentru ele, că abia apucă un duş de 10 minute şi un spălat pe cap la o săptămână. Nici eu nu stau mai bine de atât, dar nu suport să am unghiile scurte şi fără ojă  aşa cum le am fix în acest moment. Nu suport nici să am oja sărită de pe ele, nici să mi le fac zilnic sau la două zile. Multi ani mi le faceam cu gel, singură sau la cineva. După ce am născut, am stiut că nu voi mai avea nici timp şi nici răbdare, dar o solutie trebuia să găsesc.Aşa  am apelat la oja semipermanentă şi se face un an de când am investit o sumă foarte mică în asta, dar am scutit bani, nervi si timp.

Mi le fac singură acasă şi mi se pare cea mai bună investiție pe care o poate face o mamă pentru ea.

Iată de ce produse ai nevoie şi cum poți să ai manichiura frumoasă, minim trei săptămâni:

– lampă

-pilă

– Acetonă

– staniol

-vată

– primer

– bază

-ojă semi

-top coat

Nu trebuie să ai un curs ca să reuşeşti să îți faci unghiile să arate bine. Durează mai mult şi asta este o problemă pentru noi mamele, dar eu prefer să pierd o oră la trei săptămâni. De multe ori le-am ținut şi o lună. Mi se pare cea mai bună variantă. Mi le fac când doarme cea mică şi sunt pregătită oricând să ies din casă fără să-mi ascund unghiile.

Care sunt paşii pe care trebuie să-i urmezi pentru o manichiura impecabilă:

– se face manichiura clasică. Pregătirea unghiei este foarte importantă dacă vrei ca rezultatul final să arate bine. Pentru aderență se mătuieşte unghia.

– se aplică primer. Acesta este de două feluri. Cu uscare la aer sau la lampă. Se aplică cu atenție fară se atingă cuticulele.

– baza. Se aplică în strat subțire şi se ține 3 min la lampă.

– culoarea. Un strat subțire si trei minute la lampă. Dacă nu eşti mulțumită de rezultat, încă un strat şi încă trei minute la lampă şi vor arăta foarte bine.

-top coat. Este ultimul si cel mai important. Fără el nu ar rezista manichiura, acesta având rolul de a sigila unghia.

– degresezi unghia cu o solutie specială sau spirt.

Asta e tot! E greu? Deloc. Cu ojă toate femeile işi fac unghiile. Cu oja semi este fix aceeasi manevra, diferența este ca sunt mai multe straturi( bază, culoare, finish), dar dacă oja normală sare în două zile de pe unghii, la oja semi lucrurile stau mult mai bine. Şi cea mai proastă ojă rezistă două săptămâni.

Aşadar nu mai avem motive să ascundem unghiile şi să ne plângem că nu avem timp de ele. Merităm o oră de rāsfăț pe lună, măcar.

Ps: oja se dă jos cu vată îmbibată în acetonă şi se înfăşoară cu staniol. Se ține 10-15  minute apoi se îndepărtează foarte uşor cu o pilă de carton.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai citite

Recomandări

Ultimele articole

Comentarii