More
  Colaborari Cum să ai un logo care să te reprezinte

  Cum să ai un logo care să te reprezinte

  Mi s-a spus des să-mi fac un logo pentru blog. Nu am luat în seamă din mai multe motive. Nu am simțit la vremea aia că este atât de important să am un logo. Avusesem cândva şi nu mă dăduse pe spate.

  Când în sfârşit m-am hotărât că vreau logo, nu găseam unde să-mi fac. Prețurile pe care le-am auzit m-au speriat. Atâția bani pentru ceva care mie nu îmi trebuia neapărat şi pe care îl făceam doar pentru că aşa trebuie să aibă un blogger? Nu. Am lăsat-o baltă. Investesc bani în blog, dar pentru logo chiar nu simțeam să o fac. Nu atât de mulți.

  Într-o zi îi povesteam Anei de la Zâna Scutecel despre toată treaba asta.

  -Şi de ce nu mi-ai spus? Ți-l făcea Alex.

  – A, nu. Alex oricum mă ajută cu acele bannere.

  -hai, mă, fii serioasă! Vorbesc eu cu el şi o să ia legătura cu tine.

  Alex este soțul Anei. Alex este cel care m-a făcut ,, să văd logo-ul cu alți ochi”. M-a contactat la scurt timp după ce am vorbit cu Ana şi am discutat despre logo. Mă aşteptam să mă întrebe cam cum aş vrea să arate şi apoi să-mi trimită un logo pe care îl voi pune pe blog si gata. Nu aveam pretenții nici dacă era pe bani, aşa că în situația de față, când urma să am logo cadou, nu aveam prea multe de spus. În realitate lucrurile nu stau aşa când la celălalt capăt al firului se află un profesionist.

  Ce trebuie să ştii despre tine şi blogul tău dacă vrei ca logo-ul să te reprezinte:

  Ce simti! Da, pare simplu, dar nu e. Adică aşa am crezut eu. Am crezut că îi voi spune repede ce simt atunci când scriu, despre ce scriu si cel mult pentru cine scriu şi gata. Lucrurile nu sunt simple atunci când omul vrea să facă ceva care să te reprezinte. Iubire, înțelegere, putere, curaj, ambiție, încredere transmit multe bloguri, dar blogurile alea nu au logo ca al meu. Nu? Fiecare blog transmite toate astea diferit pentru ca noi percepem diferit fiecare emoție. Nu am ştiut nici asta. Conversația cu Alex despre logo a fost o adevărată terapie.  De exemplu, nu am realizat până în acel moment că eu atunci când scriu cu şi  despre iubire o fac cu nostalgie. Şi exemplele pot continua.

  A trebuit să închid ochii şi să definesc fiecare cuvânt care avea să facă descrierea logo-ului meu. Şi a iesit aşa cum vedeți pentru că de câte ori am închis ochii m-am văzut pe mine în diferite ipostaze: scriind cu nostalgie despre cât de mic era fiul meu si despre cat de repede trece timpul şi ne cresc copiii, ori despre un om care a trecut prin viața mea și a lăsat răni adânci sau amintiri frumoase. Mi-am amintit despre mine când vă povesteam cât curaj am avut să fac anumite lucruri, despre cât de ambițioasă sunt atunci când vreau să fac ceva şi despre cum rezolv orice lucru, mai devreme sau mai târziu.

  Da, logo-ul ăsta este despre mine 100% şi va rămâne pentru ,, toată viața blogului meu”. Nu aş mai vrea alt logo nici dacă aş avea de ales între 1000. O să-l tot vedeți peste tot pentru ca deja au sosit primele căni cu logo-ul blogului şi da, al vieții mele pentru că blogul ăsta este despre viață. A mea în primul rând.

  Nu ştiu dacă sunt în măsură, dar îndrăznesc să vă sfătuiesc: Aveți mare grijă pe cine alegeți atunci când faceți un lucru care vreți să vă reprezinte. Pe mine m-a ajutat mult faptul că multe femei dintre cele care mă citesc mi-au scris şi mi-au spus ce le transmit. Şi da, transmit exact ceea ce simt!

  Cum văd acum  lucrurile  în legatură cu un  logo pengtru blog?

  Da, un logo este absolut necesar unui blogger. Şi da, pe un astfel de logo aş da bani, şi nu puțini. De când am acest logo simt că am mai făcut doi paşi în față. E ca atunci când am trecut pe domeniu. La fel de important, poate chiar mai mult pentru că orice blog, indiferent că este sau nu pe domeniu ar  trebui să aibă un logo.

  Ana, Alex, ştiu că nu ați vrut nici bani, nici barter şi nu aşteptați nici mulțumiri, dar simt să vă mulțumesc din suflet! Nu numai pentru acest logo, ci pentru cum sunteți voi ca oameni. Pentru faptul că v-ați implicat să ajutați. Nu doar pe mine şi nu doar o dată! Vă mulțumesc!

  Dacă aveți nevoie de logo, bannere, îl găsiți pe Alex pe blog la soția lui, chiar aici.

  2 COMENTARII

  1. Oamenii frumosi se aleg intre ei fara efort, pur si simplu. Se simt. Iubirea de semen, altruismul, rezista tocmai datorita unor oameni ca Ana si Alex. Si tu fetita la randu-ti.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Citeste si:

  Iubire cu porția

  Dintotdeauna am știut că eu o să scriu o carte, însă niciodată, dar niciodată nu am putut să-i găsesc un ,,nume'', altul decât numele...

  Fata mea, să fii cuminte, să ierți și să iubești

  Niciun dor nu doareCum doare dorul meu de tineNiciun om pe lume

  Dare to fly

  Am încă două tatuaje. Proaspete. Faine. Ale mele. Despre mine.Prietena mea aproape că m-a implorat să nu fac...

  Duminică târziu…

  E târziu și nu am somn. Parcă nu-mi găsesc locul, deși știu unde este. Parcă liniștea asta este surdă. Și mută! Eu vreau să...