Acasă Parenting Curs de inițiere în arta de a fi mamă

Curs de inițiere în arta de a fi mamă

345
0
bebe

Se spune că mama e mamă și că nimeni nu știe mai bine decât ea ce este sau nu benefic  minunii pe care a purtat-o vreme de nouă luni în pântece, practic de ce ar avea nevoie vreo mamă pe lumea asta de un curs de inițiere în arta de a fi mamă? Adevărul adevărat este că  toate ne simțim depășite de situație atunci când ni se pune în brațe o mogâldeață de 3 kg.

,, Și acum ce fac? Cum alăptez? Cum îi fac baie? Cum îi schimb pampersul? Are voie să bea apă? Când încep să-i dau să mănânce? Ce fac dacă plânge? De unde știu ce-l doare?”

O, Doamne și câte întrebări de genul ne duc pe un drum total necunoscut. Pe vremuri nu se știa  de vreun curs de inițiere în arta de a fi mamă, însă știm cu toții că atunci când venea un nou membru în familie erau soacra, mama, cumnata, vreo vecină , care știau ce și cum stă treaba cu copilul. Mama era ,,începătoare” în domeniu și era neapărat nevoie de cineva care să o inițieze în arta de a fi mamă. Practic exista un curs de inițiere în arta de a fi mamă dacă ne gândim mai bine, dar era predat altfel.

Dacă aș da timpul înapoi cu vreo 11 ani, perioadă în care îl purtam mândră pe fiul meu în pântece, aș merge cu ochii închiși la un curs de inițiere în arta de a fi mamă și nu aș pierde nicio lecție. Știu că existau și atunci astfel de cursuri, dar nu în orașul meu și nici nu știam atunci despre importanța lor, însă știu cât de bine mi-ar fi fost să știu ce să fac cu puiul de om care mă privea cu atâta iubire, iar eu îl priveam întrebătoare: ,,bun, te iubesc, ești al meu, dar ce fac eu acum cu tine? Cum îți fac eu baie? Pampersul așa se pune oare? Hm,  te-am atașat corect la sân?” 

Da, instinctul de mamă își spune cuvântul, dar bebelușul vine pe lume fără instrucțiuni și atunci ne apucă panica, pe unele chiar depresia, pentru că ce să vezi?Ne simțim depășite de situație, nu știm  cum să procedăm, ce să facem, în ce parte să o luăm. Pe unele nici orgoliul nu ne lasă să întrebăm, pentru că nu? O mamă știe tot ce este bine pentru puiul ei.

M-am descurcat la primul copil de minune dacă mă întrebi acum, dar asta doar pentru că nu i-am pus sănătatea în pericol, m-am bazat mult pe instinct și am citit pe internet inclusiv despre cum să-i curăț năsucul cu secreții. Prima băiță s-a întâmplat cu youtube în față. Acum mă amuz, atunci tremuram și mă simțeam cea mai incapabilă mamă. M-aș fi descurcat cu mult mai bine să fi mers la un curs de inițiere în arta de a fi mamă, trebuie să recunosc.

La cea dea doua minune din  viața mea, la șapte ani distanță, am crezut că eu deja sunt expertă în a crește copii. Pe ai mei, doar pe ai mei, slavă Domnului! Numai că lucrurile nu au stat chiar așa, iar eu am dat-o din nou în bară pe ici pe colo și din nou mi-am amintit că un curs de inițiere în arta de a fi mamă este bine venit și la zecelea copil.

Curs de inițiere în arta de a fi mamă

E timpul să evoluăm. A venit timpul să ne gtrezim, să fim asumați și responsabili, să recunoaștem că deși ne iubim cu toată ființa copiii nu ne naștem învățați să fim părinți, Nici mamă și nicii tată. Așadar cred cu tărie că cea mai bună variană este să alegem să ne informăm, dar mai ales să știm  de unde și cum. P e internet sunt tot felul de informații, există forumuri, grupuri, bloguri de partenting, însă cred că nimic nu se compară cu un curs de inițiere în arta de a fi mamă și există astfel de cursuri în toate orașele, iar eu azi vin cu o veste super faină pentru mamele din 2020:

Doamna Dr. Gabriela Vasile, Medic Primar Pediatrie și Medic Specialist Pediatrie , de la Clinica Halmasan din Cluj organizează un curs de sprijin pentru viitoarele SuperMamici începând cu luna aprilie a anului 2020.
Astfel, viitoarele mămici emotive, împreună cu viitori tați entuziasmați, sunt invitații de seamă la acest curs inovator, practic și ușor de înțeles.

Ce înveți la curs?

 • Care sunt riscurile nasterii premature;
 • Impactul nasterii noului membru asupra vietii de familie;
 • Alaptarea ca proces firesc si simplu;
 • Igiena corecta a noului-nascut – de la prima baie pana la vindecarea de colici;
 • Alimentatia corecta a noului-nascut;
 • Cum sa acorzi bebelusului primul ajutor in caz de nevoie;
 • Medicatia pentru noul-nascut si care este trusa de urgenta necesara;
 • Care sunt problemele medicale cel mai des intalnite si cel mai putin intelese: RH negativ, criza genitala, depresia din timpul sarcinii, depresia postnatala si asa mai departe;
 • Greseli frecvent intalnite la parinti;
 • Recomandari obiective si utile de lectura;
 • Alte mituri si secrete pe care tinerii trebuie sa le cunoasca inca de cand au aflat ca vor deveni parinti;
 • Intrebari si raspunsuri pe care parintii le pot pune medicului specialist pentru inlaturarea oricaror temeri.

Îmi iubesc copiii și iubesc să fiu mama lor, însă recunosc că nu am știut nimic la primul copil și nici la al doilea nu am fost expertă, tocmai de asta mi se pare că cea mai bună alegere pentru noi și ei, atunci când ne pregătim să-i aducem pe lume este să îi așteptăm cu instrucțiunile în brațe, pentru că acum avem această posibilitate și ar fi păcat să nu profităm de ea.

Mai multe informații despre asta aflați de aici.

Sarcină usoară și bebeluși sănătoși!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here