Acasă Parenting Da, sunt o mamă rea!

Da, sunt o mamă rea!

2890
0

Sunt rea pentru că mi-aș dori atunci când îmi fac un duș să nu văd nicio mânuță strecurată pe la usă, să nu aud nici un copil care mă strigămamaaaaaa de parcă s-ar sfârși pământul dacă nu i-aș scoate chiloții din fund fix in momentul ăla.

 

Sunt un pic cam denaturată că aș cam vrea să aibă niște bunici care să îi ia pe la ei, să îi ducă și în vacanță, să am cui să îi las atunci când pur și simplu am chef să fiu doar femeie!
Sunt o mamă în care puteți să aruncați cu pietre pentru că nu am pachetul de servețele și soluția pentru dezinfectarea mâinilor în permanență la mine. Aproape niciodată. Și uneori uit să îi spăl pe mâini înainte să se găsească cineva să îi servească cu ceva când suntem plecați prin lume.

 

Sunt o mamă nebună care mai țipă la ei oricât aș încerca să mă stăpânesc, oricât de mult mi-am înțeles rănile și oricât de multe mustrări de conștiintă m-ar apuca după ce adorm ei, la masă, pe wc sau în secunda doi după ce am țipat.

 

Sunt groaznică uneori. Le dau dulciuri. Şi orice numai să tacă, să mă lase să citesc 5 rânduri, să scriu un articol, să mă uit în oglindă sau să stau PUR și SIMPLU.
Să știți că uneori mă ascund, mă fac că nu aud sau că am o treabă urgentă în oraș, bine mai des inventez treburi la wc că e sunt mai credibilă, dar tot pentru că sunt rea și pentru că vreau un pic singură.

 

Sunt cam materialistă pentru că muncesc cât de mult pot, chiar cu ei dupa mine. Și nu, nu o fac doar pentru ei, o fac in primul rând pentru mine. Ca să nu mă plafonez, ca să nu îmi lipseascănimic, ca să fiu mândră de mine că am ce să le ofer. Sunt și materialistă nu doar rea.

Dar cea mai vinovată mă fac de faptul că eu nu ascult de prietene, vecine, mămicile din parcuri și nici de specialiștii în parenting. Sunt vinoavată și rea pentru că îmi ascult instinctul de mamă și nu uit de el oricâte păreri aș auzi sau oricâte cărți aș citi!
Dragilor, mă uit la voi peste tot. Mai ales în online pe grupurile de mame, căci în rest consider că la momentul ăsta sunt înconjurată de femei echilibrate și nu mai am parte de păreri despre cum să da sau sa nu atunci când vine vorba despre copiii mei. Dar in online mă uit și văd în voi atâta răutate și atâtea griji purtate altor mame încat mă întreb dacă chiar simțiți ceea ce spuneti!

 

Pentru mine expresia,, copilul este pe primul loc in viata mea ” nu există. Și pentru asta sunt rea, știu,dar eu nu pot avea grijă de copiii mei dacă nu am de mine. Eu nu pot să fiu blândă dacă sufletul meu mocnește de frustrări. Eu nu pot să mă joc cu el dacă leșin de oboseală pentru că nu m-am gândit la mine și am fost la picioarele tuturor până la epuizare. Eu pur și simplu nu pot să fac nimic bun pentru copiii mei dacă nu fac tot ce pot întâi pentru mine.

Da, se poate spune și asa: sunt atât de rea încât aleg să fiu atentă la nevoile mele tocmai pentru a deveni o mamă extraordinar de bună, ci nu doar una care TREBUIE să fie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here