Dare to fly

Am încă două tatuaje. Proaspete. Faine. Ale mele. Despre mine. Dare to fly…

Prietena mea aproape că m-a implorat să nu fac acest tatuaj. Păsările alea  cumva  desparțite au făcut-o să vadă un tatuaj trist. ,, Da, înțeleg cum vezi tu, dar e despre mine. O etapă din viața mea. O lecție. E ceva ce oricum ni se întâmplă tuturor. Oamenii vin și pleacă. Și noi în viețile altora la fel suntem. Trecători. ‘

Fata care mi l-a făcut m-a întrebat dacă sunt sigură că îl vreau pentru totdeauana. I-am spus aceeasi poveste. Asta înseamnă pentru mine.

O altă prietenă care a fost cu mine m-a întrebat unde mă gândesc în timp ce mi se tatua pe piept, aproape de inimă lecția vieții mele: îndrăznește să zbori!

,,-Mă gândeam așa… Prin câte am trecut, câte mi s-au întâmplat ca så ajung să învăț asta

-Lasă, nu te mai gândi…”

Adevărul este că nu are sens să privim în urmă, poate doar așa din când în când ca să ne felicităm pentru cât de puternici am fost, pentru cum am reușit să luptăm cu propriile gânduri, temeri, dureri, emoții.

Și fix la asta mă și gândeam în timp ce Sladana cuprindea într-un singur tatuaj un milion de nopți în care am plâns, zeci de oameni de care m-am desprins greu, locuri în care nu am vrut să mai fiu, dar din care mi-a fost teamă să plec, relații toxice, iubiri neîmpărtășite. Prin astea am trecut ca să ajung să învăț să zbor, să mă desprind, să evoluez, să accept, să înțeleg. Nu este un tatuaj trist. Este un tatuaj despre evoluție, curaj, iubire de sine, asumare. Este despre toate cele spuse mai sus, dar mai ales despre o etapă din viața mea.

Poate sunt eu ciudată, dar a pleca de acolo de unde nu te mai regăsești pe tine, din locuri în care nimic nu mai are sens, de lângă oameni cu care nu mai rezonezi, de langă cineva care simți că doar te amăgește nu înseamnă tristețe decât pentru o perioadă în care vindeci rănile și aștepți cuminte să răsară soarele. 

Să rămâi ar fi mai simplu, dar nimănui nu-i plac jumătățile de măsură.

Să rămâi e ușor, dar toți vrem prieteni devotați, relații împlinite, iubire sinceră. Să rămâi acolo unde e mai mult zbucium decât liniște înseamnă să trăiești în minciună.

Îndrăznește să zbori! Îndrăznește să visezi, să crezi, să știi că meriți mai mult, mai bun, mai frumos!

Poate sunt eu ciudată, dar zborul înseamnă liniște nu tristețe. Despărțirile dor, dar nu toată viața. Iubirea e peste tot, dar în zadar dacă nu îndrăznim să lăsăm trecutul în urmă. Și tot ce trece de secundă se numește trecut, nu? Atunci să zburăm… E tot ce ne-a mai rămas. Să nu privim în urmă… Dare to fly

Dare to fly

De ce tatuajul ăsta? Ca să nu uit să zbor. Să îmi amintesc că acolo unde nu a fost bine o dată nu va fi niciodată și că viața nu așteaptă pe nimeni. Să îmi amintesc să trăiesc fiecare clipă și să mă aleg pe mine fără să mă uit în trecut. Să-mi amintesc că pot să zbor chiar dacă uneori mi s-au frânt aripile…

 

 

Related Stories

Cele mai citite

Am născut prin cezariană şi nu îmi pare rău

După ore multe de travaliu cu asistente care sforăiau la propriu lângă mine în...

Interviu cu Elena Santos( Acasă cu mami)

Pe Elena Santos am avut norocul să o cunosc acum doi ani, atunci când...

La mulți ani, eroina mea!

Poate n-am stiut sa arat câtă dragoste îți port...  Poate nu am avut brațele la...

Ce-i spui copilului despre prietenii și despărțiri?

Denis, fiul meu bun, frumos, introvertit, dar blând și respectuos se atașează de oameni,...

Bătaia nu vine din dorința de a educa, ci...

M-aș ascunde uneori De când m-am mutat și locuiesc fix lângă un parc destul de...

Divorțează în şoaptă!

Acolo unde a fost iubire şi poate nu mai e. Acolo unde erai centrul...

Categorii

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.