De ce îmi iubesc fosta soacră

-Hm, scorpia! Soacrele astea, băi!

-Ei, nu e chiar aşa. Eu o iubesc şi acum.

-Cum adică???

-Da,serios, tot ,, mamă” o strig!

-Nu cred, Ralu!Asta inseamnă că ai un suflet bun!

-Nu.  O fi şi sufletul bun, dar… la naiba! Cine poate să şteargă lucrurile bune pe care le-a făcut pentru mine?

Da, fosta mea soacră a fost o scorpie care mi-a mancat ani frumoşi din viață. Este printre oamenii care mi-au sucit cuțite în răni până ce m-am tăvălit pe jos la propriu de durere. Cu toate astea, fosta mea soacră este femeia pe care am strigat-o mamă cu tot sufletul meu fară ca să mi-o ceară. Şi azi e la fel. Şi va fi până la sfârşitul zilelor ei. Sau ale mele.

Fosta soacră este omul care m-a adus până în punctul în care mă uitam de la etajul trei până la nisipul unde se juca fiul meu, cu un gând sinucigaş. Dar fosta mea soacră nu este dracul pe pământ şi nu este răspunzătoare de ceea ce puneam eu la suflet. Tot ea mi-a pus masa de multe ori şi mi-a spus:,, ia, mamă şi mănâncă bine!”. Aşa este ea. Pe toane. Şi am înțeles-o târziu. Acum când nu mai sunt nora ei şi nu mai este soacra mea. Mă enervează şi azi. Şi eu pe ea, dar uneori ne este dor şi o vizitez atunci când am ocazia.

De ce o iubesc chiar dacă este fosta? De ce îi spun mamă dacă m-a rănit cum puțini au reuşit să o facă? 

Pentru că mi-a fost sprijin chiar dacă uneori m-a lăsat să mă clatin. Mi-a prins bine câte o zguduială zdravănă.

Pentru că fără să vrea şi fără să ştie a făcut din mine un om puternic, chiar dacă atunci îmi era frică şi să trec strada.

Pentru că ea iubeşte părticică din mine. Pe fiul meu. Poate că nu îşi iubeşte propriul copil aşa cum îmi iubeşte mie fiul.

Pentru că e mamă şi poate că într-o zi voi fi şi eu posesivă şi voi lupta mult cu mine ca să nu fac greşelile pe care le-a facut ea atunci când a simțit că o altă femeie este importantă în viața fiului ei. Sunt convinsă că nu a ştiut cum să facă să nu fur eu inima fiului ei defintiv.

Nu o iubesc pe fosta soacră pentru că am sufletul bun, ci pentru că sufletul nu m-a întrebat niciodată ce cred despre oamenii pe care i-a păstrat acolo, fiecare cu locul şi iubirea lui. Are şi ea locul ei. Nu pentru că mi-a fost soacră. Nici pentru că au trecut ani, ci poate pentru că pur şi simplu merită! Ea este una dintre persoanele care mi-a arătat ca viața este un cocktail cu de toate!

O să fiu soacră într-o zi! Hm! Ce ciudat sună! Nu pot să rămân doar mamă?

Voi cum stați la capitolul ăsta sensibil?😃

Ralucahttps://www.cocktaildeviata.com/
Sunt Raluca Bădiță, am 32 de ani, doi copii, un blog și un business în Forever. Aici găsești bucăți din sufletul meu, vei plânge și vei râde deopotrivă, dar nu vei mai plecă, îți promit! Am aruncat cu praf magic peste fiecare articol și-am strâns lângă mine oameni care să-mi rămână o viață. Casa sufletului meu este mare. Rămâi de vrei, brațele-mi sunt calde! Pentru colaborări sau un pahar de vorba mă găsești pe email ralucabadita@yahoo.com

Related Stories

Cele mai citite

Am plecat. Nu regret nimic.

Am privit toata casa. Am tras un fum din tigara care ardea singură în...

Despre cum am luat-o de la zero cu gândaci...

M-am mutat de două săptămâni cu hainele în genti, saci menajeri, pungi, cutii,  și...

Am fugit. De ce?

Cred că nu am lipsit niciodată atât de mult de pe blog. Mă uitam...

Viața e magie, trăiește-o!

Daca crezi că iți scriu din vârful unui munte, de pe o insula pustie,...

Te iubim, tati!

Pentru ca ne iubesti atat de mult incat nu exista moft pe care sa...

Cum treci peste perioadele grele din viața ta?

Mi-ar plăcea să existe o regulă valabilă pentru toată lumea. Vă dați seama? Toți...

Categorii

Comments

  1. Eu mama ii spun doar mamei. Nu pot sa ii spun asa nici unei alte persoane din viața mea, oricât de apropiată ar fi ea. Nu am soacra, dar nimic nu a-ar fi schimbat daca as fi avut!

  2. M-a impresionat atât de mult acest articol, care te definește. Și mă regăsesc pe undeva și eu. Știi? E într-adevăr o combinație: sufletul tău dictează. Și a dictat că trebuie să o iubești pentru ce e bun, să ierți și să nu uiți ce a fost rău.

    • Te pup, Em! Asa este…asa este si cu soacrele ca si cu o iubire pe care nu poti sa o uiti. Nu uiti nici cea a fost bun, dar nu poti sa uiti nici ca au fost si lucruri bune!

  3. De fapt, raspunsul la intrebarea din titlu ar trebui sa fie: pt ca soacra-mea nu este cu mult diferita de maica-mea! In fapt, cam asa e. Doua femei de varste apropiate gandesc cam la fel. Gresesc? 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.