Acasă Interviuri De ce nu vine moșu’?

De ce nu vine moșu’?

438
0

Nu știu voi, dar eu jur că am fost rea toată perioada asta. Adică am rămas fără puteri de multe ori în ceea ce o privește pe fiică-mea. Recunosc… Sunt căpoasă, dar asta mică mă întrece. Grav de tot!

Am fost genul ăla de mamă care își amenință copilul că nu mai vine Moșu’ dacă nu mănâncă, nu doarme, nu face pipi la wc, nu se joacă frumos cu fratele sau…

Da, știu nu se incadrează în codul bunor maniere al parentingului, dar nici nu vreau să fiu perfectă, vreau liniște. Și am avut-o. Chiar și așa🙈

Se liniștea. O, dar de câți nervi nu m-a salvat Moșu’. Până acum Moș Nicolae. Și eu ca o mamă responsabilă am cautat LOL să aducă copilului ceea ce își dorea, doar că nu m-am gândit că numai eu nu știu diferența între LOL pe bune și tentativa de LOL, așa că am salvat niște bani. Tot pe nervii mei că fata a spus:,, ata nu e LOL, mami. Nu ma pace mie”., Și nici nu se uită la ea.

Mă rog. Problema nu este LOL. Problema este că fata vrea ca în fiecare zi să vină Moșu’. Să aducă ghetele în cameră și dimineața să găsească,, cadouri munte”. Și am rezistat eroic. Doamne, dar ce am mai rezistat. Până ın seara asta când aproape că adormise după o oră de rugăminți, legănat, dădăcit și deoadată s-a ridicat fiică-mea în fund, plângând cu lacrimi fierbinți că ea vrea să aducă ghetele în cameră și să vină Moșu’. Aș mai fi rezistat o dată, dar nu am mai putut.

Nu am mai putut nici să explic a mia oară că Mos Nicolae a fost o dată și mai vine la anu’ nici că mai e puțin și vine Moș Crăciun. Ea plângea, eu mai aveam puțin și mă transformam și uite așa s-a dus naiba magia mea cu casa proaspăt curată și împodobită,dar nu a durat mult că a venit salvatorul de taică’su și a luat-o el să o adoarmă. M-am bucurat enorm și le-am promis eu că ei doi vor dormi împreună. Precis unul dintre ei nu va dormi. Știu eu cine, dar nu vă zic. Vă spun atât: aș citi, aș scrie romane, aș asculta muzică, m-as duce în club, dar e atâta liniște în casă încât stau și numar beculețele de la instalația pusă la geam și mă întreb chiar și eu: chiar așa, de ce nu vine Moșu’?

Nu vine Moșu, dar la mine s-au întamplat miracolo din astea de care se întâmplă tot de câte ori vine și Moșu. Nu a adus cadouri, dar a luat copilul să-l culce. O minunăție! Se aude un oftat de adult din dormitor, mă prefac că plouă, trag plapuma pe cap și somn…

5 min mai târziu

  • ce faci?

-dorm ce să fac?

  • nu iei fata cu tine?

-nu. Doarme cu tine.

  • nici eu nu ma duc mâine să îți iau covoarele de la spălătorie

  • să nu te duci.

-tu chiar ai luat-o razna de tot?

###$&@#&#@$#$#$#@$ aici nu traduc.

O dimineață mai târziu!

Bia a răcit și nu a dormit toată noaptea. Eu am făcut frisoane. Cineva nu a dormit, da. Eu…

Măcar am cafea multă, chiar daca am aruncat – o pe prima că am pus sare în loc de zahăr.

Sunt obosită. Am și muncit mult zilele astea, dar chiar așa… De ce nu vine Moșu’? Îi scriu azi să-mi aducă un weekend singură, poate vine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.