More
  Familie Delia- ești puternică, mami!

  Delia- ești puternică, mami!

  M-am izbit cu pumnii de pieptul lui și am început să urlu fără să-mi mai fie teamă. Pentru prima oară nu-mi mai era teamă de Eugen, putea să mă bată, să mă înjure, chiar și să mă  omoare. Nu am mai putut să tac. Am vrut să știe tot, să-i strig în față tot ce m-a durut, să-i spun că mi-a distrus viața, că l-am iubit ca o nebună și că acum îl urăsc așa cum nimeni nu l-a urât vreodată.

  -Te urăsc! Te urăsc cu toată ființa mea, Eugen. M-ai distrus! Mi-ai distrus viața! Tu știi? Știi ce ai făcut din mine? Te-ai întrebat vreodată ce ai face dacă într-o zi ai veni acasă și nu m-ai mai găsi? Nu, normal că nu, pentru că nu îți pasă, pentru că nu mă mai iubești, pentru că nu valorez nimic pentru tine. Te urăsc! Auzi? Te urăsc cum n-am urât pe nimeni, niciodată!

  – Delia, calmează-te!

  M-a prins de umeri și m-a zguduit cât a putut de tare. Nu mi-a fost frică. Mă bătuse de prea multe ori, acum zguduiala asta era un fel de ,, chiar nu te mai vreau”. M-a așezat pe canapeaua din living și m-a lăsat plângând. A ieșit pe ușă și dus a fost.

  Aş fi vrut să rămână. Să mă ia în brațe şi să-mi spună că ştie, că îi pare rău şi că ar vrea să repare. I-aş fi spus că îl iert, că promit să ma port ca un copil ascultător şi că nu mai fac. Că nu voi mai fi  cicălitoare, că nu o să-l mai bănuiesc de infidelitate, că nu o să-l mai provoc să mă lovească. Dar a plecat…a plecat şi m-a lăsat într-o mare de lacrimi, de unde va trebui să ma ridic, să intru pe uşa grădiniței zâmbind , să-mi iau fetița de mână şi să mă întorc printre chilotii lui de băgat la spălat şi treburile care nu suportau amânare.

  Aia a fost ziua în care am decis să plec. 08.03.2011

  Mi-am făcut bagajele cu lacrimile curgând șiroaie, mă împiedicam peste tot de amintiri cu noi, de mormane de lucruri pe care le cumpăraserăm împreună, fericiți fiind. Aveam un singur tablou cu noi, prăfuit și ăla. Am plâns cu el la piept ore în șir și zile multe.Îl sărutasem și mângâiasem pe Eugen doar în  tabloul ăla de un milion de ori. Era timpul să mă opresc. Din sărutări și din dureri. Am făcut cioburi din acel tablou și am plecat. Nu m-am gândit nicio clipă să le strâng,  l-am lăsat pe el să adune ce mai era din iubirea noastră, să arunce acele cioburi așa cum mă aruncase pe mine la pământ de atâtea ori. Mi-am spus că merit să trăiesc și mi-am jurat că voi trăi frumos. Am plecat, mi-am amintit ziua în care fiica mea mi-a șters lacrimile și mi-a spus: Ești puternică, mami!

  Dragile mele, am scris un fragment din DELIA( Carte pe care sper să o public într-o zi) și vă anunț că de azi campania ,, mami, de ce plângi” se va numi ,, Ești puternică, mami!” și este adresată tuturor mamelor care au nevoie să li se amintească că sunt frumoase, puternice, speciale, și că au de ce și pentru cine  să zâmbească ÎN FIECARE ZI!

  Dacă ai nevoie să citești sau să  asculți mesaje de încurajare de la alte mame, dacă vrei să fii și tu mama care vede partea plină a paharului, te aștept AICI  pentru a ne incuraja zi de zi ca de la mamă la mamă!

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Citeste si:

  Iubire cu porția

  Dintotdeauna am știut că eu o să scriu o carte, însă niciodată, dar niciodată nu am putut să-i găsesc un ,,nume'', altul decât numele...

  Fata mea, să fii cuminte, să ierți și să iubești

  Niciun dor nu doareCum doare dorul meu de tineNiciun om pe lume

  Dare to fly

  Am încă două tatuaje. Proaspete. Faine. Ale mele. Despre mine.Prietena mea aproape că m-a implorat să nu fac...

  Duminică târziu…

  E târziu și nu am somn. Parcă nu-mi găsesc locul, deși știu unde este. Parcă liniștea asta este surdă. Și mută! Eu vreau să...