Acasă Colaborari Diferentele dintre jantele de vara si cele de iarna

Diferentele dintre jantele de vara si cele de iarna

0

 

Daca va intrebati in ce consta deosebirile intre jantele de vara si cele destinate sezonului rece, trebuie sa stiti ca principalul factor de distinctie se refera la materialul de fabricatie. In functie de materialul utilizat in procesul de fabricatie, se pot determina comportamente diferite la rulare in conditii diverse.

Recomandarea expertilor pentru sezonul estival

  • Daca aveti nevoie de jante pentru vara, va sfatuim sa optati pentru cele din aliaj avand diametru si latime mai mari. In combinatie cu un set adecvat de anvelope specializate de vara cu demaraj superior, puteti beneficia de o distanta mai mica la franare si imbunatatirea stabilitatii vehiculului la deplasarea in curbe si in linie dreapta. Pe scurt, jantele din aliaj sunt preferabile, deoarece se caracterizeaza printr-o greutate mai mica, ofera longevitate si detin, in plus, un aspect mai estetic. De asemenea, intretinerea jantelor de aliaj in anotimpul cald nu ridica probleme.
  • Daca va trebuie jante pentru iarna, va propunem sa alegeti jante de otel, cu respectarea diametrului sugerat de producator, eventual cu cativa mm mai mici pentru latime. Combinarea unui astfel de set de jante cu niste cauciucuri de talon mare, cu latime redusa, favorizeaza un nivel imbunatatit de aderenta.

In schimb, daca intentionati sa lasati pe masina jante din aliaj usor in perioada de iarna, se impune o atentie sporita in vederea ingrijirii.

!! Nota Bene – nu montati pneurile de iarna pe jantele pe care sunt anvelopele vara.  In acest fel, veti preveni uzura prematura. Asadar, va indemnam sa aveti doua seturi de roti, pentru fiecare sezon. Pentru dotarea corespunzatoare a vehiculului dumneavoastra, Hilserv va pune la dispozitie o oferta imbatabila de jante auto ieftine.
Jantele din aliaj usor prezinta mai multe beneficii in comparatie cu cele din otel, si nu doar pe baza considerentelor estetice. Popularitatea acestora se mai datoreaza si greutatii reduse, ce determina un consum mai mic, franarii mai rapide si unui demaraj mai bun (cele din otel sunt mai rigide si anvelopele sunt predispuse deformarii in curbe). In plus, ele permit si racirea mai rapida a rotii, datorita deschizaturilor ce favorizeaza aerisirea sistemului de franare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.