Fac bebeluşii febră in perioada erupției dentare?

De fiecare dată când vine vorba despre etapele prin care trec bebeluşii, tind să-i ,, compar” pe cei doi copii ai mei. Ăla mare a fost aşa, asta mică altfel. Cel mare a plecat în picioare înainte de a împlini un an, cea  mică nu are grabă. Chestii inevitabile. Practic nici nu îi compar, ci îmi amintesc ce si cum a făcut cel mare pe vremea când era omuleţ la vârsta la care este acum cea mică. Nu este unul bun și celălalt nu. Nici ai mei și nici ai altora. Toți sunt buni. Și unici.

La fel şi cu dinții. Am citit multe articole în care s-a spus că nu există ca bebeluşul să facă febră şi că nici scaunele nu se modică la apariția dinților. Unii spun că există.

Cel mare nu a avut probleme de genul. Era mai agitat în condițiile în care cu el nu am avut nopți albe. Doar puțin mai agitat şi cam atât.  Începusem şi eu să susțin mamele care spun că bebeluşii nu fac febră din  cauza dinților, că sigur această perioadă coincide cu vreo viroză, ceva. Am susținut asta până de curând. Toate mamele vorbesc din experiență proprie. Unele după ce discută cu medicii, dar şi ei sunt oameni, deci mai greşesc. Tot din experiență şi din discuția cu medicul celei mici vin şi eu azi să vă spun:

Unii copii fac febră in perioada erupției dentare

Cum a fost experiența noastră până la dintele numarul patru şi cum m-am convins că fetița mea făcea febră de la dinți:

La primii trei dinți aveam senzația că răceşte. Da. Pur si simplu cu câteva zile înainte de a ieşi dintele ( 2-3 zile), îi curgeau ochii şi nasul ca şi cum o viroză era gata-gata să o atace. Nu prea mai mânca, era agitată. După care ieşea dintele şi adio muci sau alte simptome de răceală. Aşa s-a întâmplat la primii trei dinți.

Cel de-al patrulea dinte o cam chinuia de ceva vreme în sensul că era agitată, se vedea clar că o sa-şi facă apariția, însă nu spărgea gingia. Pe mine mă pusese la pat o răceala cruntă care debutase cu muci și ochi în lacrimi. În două zile m-am pus pe picioare şi am pornit cu toata familia către evenimentul despre care v-am povestit acum ceva timp.

Urma să am un weekend plin în care bebeluşa ar fi petrecut mult timp cu tatăl ei într-un loc nou. Ştiți cum e cu unii dintre ei în călătorii. În dimineața în care am plecat spre Bucureşti ea s-a trezit cu o stare febrilă, muci şi ochi curgând. Am zis că viroza o prinsese şi pe ea şi nu am decât să nu mă panichez şi să iau lucrurile aşa cum vin. Până la urmă era o viroză, nimic grav. Surpriza-surprizelor a fost să îmi dau seama pe parcurs ca nici urmă de viroză, ci că în sfârşit dintele se hotărâse să spargă gingia.

Febră, diaree, nervi, plânsete, greva foamei. Cam aşa şi-a aratat dintele numaru’ patru primul colţişor, apoi s-au oprit toate şi nici urmă de altceva. Doctorul a confirmat că toate sunt de la dinţi, iar eu m-am liniştit şi îi aştept cu o oarecare teamă pe urmatorii.

Am căutat şi câteva materiale pe care să le citiţi ca să ştiţi la ce să vă aşteptaţi în cazul în care sunteţi sau urmează să ajungeţi la etapa ,,dinţişorii de lapte”şi vă intrebaţi ce aveţi de făcut de acum.

În cazul în care alăptaţi si aţi auzit şi voi mituri precum că asta ar afecta dinţii bebeluşului, Miruna Ioani,  medic stomatolog, vă explică cu răbdare cum stă treaba AICI

Şi tot Miruna Ioani ne spune care sunt cele 19 lucruri pe care nu le ştim despre dinţii copiilor noştri AICI

Ralucahttps://www.cocktaildeviata.com/
Sunt Raluca Bădiță, am 32 de ani, doi copii, un blog și un business în Forever. Aici găsești bucăți din sufletul meu, vei plânge și vei râde deopotrivă, dar nu vei mai plecă, îți promit! Am aruncat cu praf magic peste fiecare articol și-am strâns lângă mine oameni care să-mi rămână o viață. Casa sufletului meu este mare. Rămâi de vrei, brațele-mi sunt calde! Pentru colaborări sau un pahar de vorba mă găsești pe email ralucabadita@yahoo.com

Related Stories

Cele mai citite

Chiar e despre tine? Răspunsuri la multe întrebări pe...

Atunci când am decis să deschid acest blog am știut ce va fi, care...

Garaje metalice

În Aprilie se împlinesc șase luni de când am permis și mașină. În sfârșit...

La mulți ani, eroina mea!

Poate n-am stiut sa arat câtă dragoste îți port...  Poate nu am avut brațele la...

Cum mi-am dat seama că sunt însărcinată

Multe femei, aș spune chiar majoritatea, își dau seama că sunt însărcinate înainte de...

Despre cum m-am iubit cu seful meu

Eram angajata lui Ăhă! Am făcut-o și pe asta la viața mea. M-am îndrăgostit de...

Te iubim, tati!

Pentru ca ne iubesti atat de mult incat nu exista moft pe care sa...

Categorii

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.