Femeie care ai fost lovită

Ştiu.Eu ştiu şi te înțeleg!

Ştiu că au fost multe nopți în care  nu ai dormit. De frică.  De frica omului care cândva ți-a jurat iubire şi ți-a promis respect.

Ştiu că ai strâns multe lacrimi în pumnii tăi mici şi le-ai izbit de pereții pe care i-ai lovit în timp ce îți blestemai soarta.

Ştiu că au fost zile în care nu ai mâncat, căci nimic nu ți se mai părea bun.

Ştiu că ți-ai adormit puii rugându-te pentru ei şi pentru tine, printre lacrimi, secată de puteri.

Ştiu că uneori ai urât cu toată ființa ta bărbatul care te-a lovit, alteori l-ai iubit aşa cum nu ai mai iubit pe nimeni niciodată.

Ştiu că de multe ori ți-a fost frică, ți-a înghețat sufletul, a tremurat carnea pe tine numai la auzul vocii lui.

 

Înțeleg. 

Înțeleg că este bărbatul tău, pe care poate îl iubeşti atunci când e bun, blând şi protector.

Înțeleg că nu vrei să îți pierzi familia. Cine ar vrea?

Înțeleg şi sunt de acord cu tine când spui că puii tăi au nevoie de un tată.

Înțeleg că nu îți  permiți să creşti singură copiii voştri.

Stiu.  Ştiu şi înțeleg de ce eşti tristă şi abătuta, prea rar fericită, prea mult supărată.

Înțeleg şi că îi cauți scuze şi că te simți vinovată şi că nu mai ai încredere în tine.

Înțeleg că îi răspunzi copilului tău că trebuie să înduri atunci când te întreabă cu ochii în lacrimi ,,mami,  de ce plângi?”.

Ştiu. Ştiu şi înțeleg, dar  te rog, opreşte-te o clipă şi gândeşte-te la tine! La tine şi la copiii tăi. Gândeşte-te şi la omul care te-a jignit, te-a lovit şi te-a umilit.  Meriți tu să trăieşti aşa? Merită copiii tăi să crească într-o familie în care nu este linişte, pace, iubire şi respect? Meritați voi toți o astfel de viață?

Nu îți voi spune că soțul tău este un nenorocit, care nu ştie să pretuiască femeia pentru că nu este. Abuzatorul nu este un monstru, este şi el un om cu un bagaj greu în spate.  Nu îți voi spune că soluția ar fi  să îți faci bagajele şi să pleci oriunde în lume. Nu îți voi spune că este uşor să salvezi o căsnicie sau să renunți la ea. Nu, nimic nu este uşor, dar nimic nu doare mai tare decât nefericirea.

Am lansat această campanie  în speranța că multe femei abuzate vor conştientiza că NU există niciun motiv pe lumea asta pentru care să merite injurii, jigniri, umilințe şi bătăi!

Nu, nu meritai să primeşti palma aia pentru că ,, eşti proastă de gură” şi nu o meritai  pentru nimic in lume!

Nu, nu eşti nici prea slabă, nici prea grasă, nici urâtă, nici proastă. Eşti perfectă! Eşti tu! Eşti unică! Aşa eşti doar in ochii lui, şi aşa eşti şi în ochii tăi pentru că el te-a  făcut să-ți pierzi încrederea în tine, te-a şantajat emoțional, te-a convins de nişte lucruri false, de nişte frustrări ale lui. Aşa te vezi după ce acel om atât de trist a găsit în tine un sac de box pe care să se descarce. Mai poți să duci, femeie?

Faptul că doar te amenință cu bătaia nu înseamnă că o spune la nervi, la băutură sau la glumă.  Nu. Până va trece la fapte nu mai este mult. Tot un abuz este şi amenințarea şi ,, taci că te bat”.

De la o palmă se ajunge atât de uşor la un pumn, apoi la câteva picioare, răni serioase şi o viață care atârnă de un fir de ață. Eşti pregătită pentru aşa ceva?

Ce poți să faci? Urmăreşte această campanie care este despre tine. Citeşte cu atenție informațiile care vin de la  Irina Stoica şi Adrian Stoica, iar dacă tot nu ştii ce să faci, discută cu Monica Berceanu psihoterapetul care va păstra toate secretele, durerile şi neputințele tale.

Ai încredere în mine şi în oamenii cu care am pornit această campanie pentru tine ! Nu dispera! Există şanse ca tu să ai o familie fericită sau să rămâi o mamă singură, dar împlinită.  Oricum ar fi, alege liniştea. Pentru binele  tău şi al puilor tăi!

 

Sfatul specialistului

,, Femeie, îți scriu nu doar ca psihoterapeut. Îți scriu ca femeie care a ajuns psihoterapeut pentru a te ajuta să te iubești. Să ai curaj și să spui: ,,pot să mă respect.Trebuie doar să am curajul să vorbesc! „

Draga mea, citește aici, închide ochii și vizualizează- te înainte de a fi abuzată. Ce îți doreai atunci când nu te lovise încă, sau când nu îl cunoscusesi încă? Cum visai să fie bărbatul tău, casa ta, familia ta??

Dacă prezentul nu seamănă cu visele tale, apelează la un specialist! Ai curajul să vorbești! Nu ești singură pe lume! Nu ești! Dacă el regretă, mergeți împreună la o terapie de cuplu! Orice se poate vindeca şi salva, dacă îți asumi și îți dorești cu adevărat! E greu, nu zice nimeni nu, dar nu e imposibil! Eu sunt dovada că se poate! Nu a-l urî este soluția, ci a te vindeca pe tine de frică, de umilințe și de responsabilități asumate greșit! Scrie-mi folosind formularul de contact, lasă-ți la final adresa de e-mail și spune -mi ce se întâmplă! Îți voi răspunde GRATUIT întrebărilor și te voi îndruma spre ceea ce ai nevoie! Femeie, vorbește, chiar dacă acasă ți se astupă gura cu obiecte, cu palme, picioare sau pumni! Știu cum e, dar am aflat și cum poate fi fără! Te îmbrățișez!”

 Ne găseşti şi pe facebook pe grupul de susţinere Mami, de ce plangi?!
Ralucahttps://www.cocktaildeviata.com/
Sunt Raluca Bădiță, am 32 de ani, doi copii, un blog și un business în Forever. Aici găsești bucăți din sufletul meu, vei plânge și vei râde deopotrivă, dar nu vei mai plecă, îți promit! Am aruncat cu praf magic peste fiecare articol și-am strâns lângă mine oameni care să-mi rămână o viață. Casa sufletului meu este mare. Rămâi de vrei, brațele-mi sunt calde! Pentru colaborări sau un pahar de vorba mă găsești pe email ralucabadita@yahoo.com

Related Stories

Cele mai citite

Dacă izolarea are loc în familie sau cuplu este...

Nu știu voi cum v-ați acomodat la ,, noua viață'', însă mie nu îmi...

La mulți ani, eroina mea!

Poate n-am stiut sa arat câtă dragoste îți port...  Poate nu am avut brațele la...

Prăjitură franțuzească

Foietajul -aluat franțuzesc Ingrediente: – 500g făină – 15g drojdie uscată (2 pliculețe standard) – 100g zahăr –...

Te iubim, tati!

Pentru ca ne iubesti atat de mult incat nu exista moft pe care sa...

Întoarce-te la tine

Întoarce-te la fetița aia mică care își iubea fiecare părticică a corpului, se analiza...

Ce ai face dacă ai ști că mâine nu...

Am primit întrebarea asta pe email și m-a cutremurat. Apoi am înțeles de ce....

Categorii

Comments

  1. E trist că încă femeile, mamele acceptă violenta fizica și verbală. Le admir că pot duce atât de mult, dar mi-as dori să se respecte mai mult si sa faca o schimbare in viata lor pentru binele familiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.