More
  Despre copii Ia de jos și bagă-n gură

  Ia de jos și bagă-n gură

  Blogul ăsta mi-a adus mulți oameni frumoşi.

  Am trecut uşor din online în offline şi am cunoscut multe mame. Foarte multe. Cu unele am vorbit despre copii, cu altele despre sănătate, cu unele despre psihologie, cu cele mai multe despre viață.  Îmi amintesc reacții de la prima întâlnire cu diferite mămici.

  ,, eşti exact ca pe facebook”

  ,, wow, dar tu chiar eşti aşa cum povesteşti pe blog”

  ,, ce mă bucur că eşti o mamă relxată”

  Asta cu ,,ce mă bucur că eşti o mamă relaxată” mi-a rămas în cap şi m-a făcut să mă întreb de multe ori cum sunt eu ca mamă, defapt.  Complimentul, căci pentru mine este un compliment, a venit de la faptul că o lăsam pe fiică-mea să-şi faca de cap în patru labe, o supravegheam atent, dar interveneam doar atunci când consideram că este în pericol.

  Atunci când vine vorba despre ,,ia de jos și baga-n gură” sunt trei categorii de mame:

  Mama stresată– ea nu lasă copilul niciodată să mănânce de pe jos. De pe jos însemnand  pentru mine că i-a căzut un colț de pâine, ori o sărățea, pe un loc relativ curat.  Nu contează, poate să fie şi ultima bucățică, ea o ia frumos de jos şi o aruncă în coşul de gunoi cel mai îndepărtat. Copilul plânge în cele mai multe cazuri, dar important este să NU mănânce de pe jos. Acest gen de mamă are mereu în geantă tot felul de chestii care să țină copilul departe de bacterii. Niște spray, șervețele, soluții dezinfectante, niciodată de ajuns pentru a proteja omulețul de microbi.

  Mama relaxată– cea care îl lasă pe copil să îşi ia înapoi bucata de pâine de pe jos, dar nu de pe orice ,, jos”. Ea îl lasă să se murdărească, să intre în bălți până la gât, să se tăvălească în nisipul din parc dacă vrea, să se bucure de copilărie. Când copilul a terminat, e numa’ bun de băgat la o baie. Ce soluții pentru ucis bacterii, dom’le? Au şi ele rostul lor, bacteriile zic!

  sursa: pixabay.com

  Mama nepăsătoare– aici e simplu. Cred că este suficient să spui nepăsătoare şi se înțelege tot. Spun despre această categorie pentru că am întâlnit des mame care spuneau că cele care nu dezinfectează jucăriile copiilor, îi lasă să se murdărească şi nu îi pun în globuri de cristal de la naştere şi până la mărițiş/ însurătoare, ar fi mame nepăsătoare. Să nu confundăm mamele relaxate cu cele nepăsătoare, primele sunt mai permisive, cele din urmă pur şi simplu nu au cunoştințe despre igienă, și nu sunt nepăsătoare doar la acest capitol.

  Ce fel de mamă sunt eu?

  Relaxată!

  Am grijă să nu fie în pericol sănătatea lor şi cam atât. Nu îi las să caute în gunoaie, să mănânce nespălați pe mâini după ce au făcut castele din nisip în spatele blocului, dar nici nu le interzic chestii doar pentru că este praf, pentru că sunt microbi peste tot, ei sunt oricum.

  Îmi amintesc cu drag de copilăria mea la țară și vreau ca ai mei copii sa crească așa cum am crescut și eu. Să alerge desculți, să se joace în bălți atunci când vremea le permite, să facă omuleți din pământ și apă și pe bune, nu mă panichez  dacă ia de jos și bagă-n gură, asta acum la al doilea copil, la primul aveam tendința de a mă repezi să-i arunc imediat din mână un măr, un corn, un ceva pe care îl scăpase pe jos, la al treila cine știe câte voi permite în acest sens. Se spune ă devenim tot mai relaxate de la copil la copil, o fi adevărat?

  Tu în care dintre categorii te încadrezi?

   

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Citeste si:

  Dare to fly

  Am încă două tatuaje. Proaspete. Faine. Ale mele. Despre mine.Prietena mea aproape că m-a implorat să nu fac...

  Duminică târziu…

  E târziu și nu am somn. Parcă nu-mi găsesc locul, deși știu unde este. Parcă liniștea asta este surdă. Și mută! Eu vreau să...

  L- povestea ochilor cu gene lungi și lacrimi dureroase

  Ieri am cunoscut-o pe L. O puștoaică de 16 ani, care locuiește într-un centru de ajutor. E frumoasă. E foarte frumoasă. Cu genele lungi...

  Să numărăm bucuriile, lăsați naiba supărările

  Unul dintre cele mai mișto lucruri pe care le-am învățat în anul 2019 a fost,, recunoștința''.Atunci când am citit prima oară despre acest exercițiu...