Iată ce trebuie să știi despre placa de păr, dar și despre tine

Într-un articol despre copilărie, aminteam cum îmi îndrepta prietena mea din copilărie parul cu fierul de călcat. O mămică de la clasa fiului meu mi-a spus convinsă:

– Acolo ai ,,fabulat”, nu? Adică nu scrii chiar tot despre tine și doar adevărul!

-Nu, nu am fabulat. Eu nu mint, mă rog, mai spun și eu minciunele, doar om sunt, însă nu spun că am făcut chestii pe care nu le-am făcut.

-Adică vrei să zici că tu…fatăăăă!?

Da, da, vecina și prietena mea de pe ulița pe care am copilărit mulți ani, mai mult de jumătate din viața mea, îmi îndrepta uneori părul cu fierul de călcat. Nu doar pe al meu, așa își îndrepta și ea părul. A fost și este o tipă foarte creativă atunci când vine vorba de chestii de genul.

Eu eram omul ,, nu pot”. Eu nu puteam să îndrept părul meu cârlionțat cu fierul de călcat, eu nu puteam nici cu placa de păr, nici să fac bucle din alea cum vedeam la tv nu puteam până acum câteva luni.

Ei bine, când a apărut placa de păr, mă rog, când am ajuns eu de la oraș la tară și am descoperit că există și altă metodă de a-mi îndrepta părul, am cumpărat cea mai ieftină placa de păr și am trecut la ars de ,,frumusețe podoabă capilară”. Logic că părul meu nu rezista mai mult de câteva ore și eu începeam procesul de îndreptare, din nou, mândră nevoie mare”.

Știți, acum că citesc cam două cărți pe săptămână despre dezvoltarea personală, iubirea de sine, tot ce însemn eu, acum că am început să merg la terapie, să mă descopăr, să mă accept, să mă iubesc și să mă respect, realizez cât de puțin o făceam înainte și cum imi arătam toate astea prin faptul că investeam bani în lucruri ieftine și de proastă calitate, prin faptul că îmi ardeam părul, nu mă demachiam înainte de culcare, și aș putea continua cu exemple de genul până măine la prânz, însă mă opresc aici și vă spun atât: Iubiți-vă și respectați-vă! Investiți în voi! Nu fiți zgârcite atunci când vine vorba să cumpărați lucruri, produse, care vă pot afecta părul, unghiile, tenul, pielea. Acestea trebuie să fie de calitate, întodeauna!

sursa:pixabay.com

Pentru că subiectul a plecat  de la placa de păr, azi vreau să vă spun ce cred eu că este important să știm atunci când cumpărăm una.

 

Ce trebuie să știi despre placa de păr

Placa de păr este de cinci feluri dacă ne referim la materialul din care este confecționată aceasta:

placă de ceramică

-placă metalică

-placă din sticlă 

-placă cu aburi

-placă cu ioni

Din punctul meu de vedere toate au același rol, sunt la fel de bune, dacă sunt de calitate. Auzisem cândva o prietenă că placa de ceramică a apărut pentru prima oară și că nu mai este bună, că cea cu ioni ar fi în trend. Eu cred că inclusiv placa de păr cu ceramică este extraordinar de bună, trebuie doar să știm ce vrem de la ea, ce timp de păr avem, ce nevoi trebuie să ne îndeplinească. Am găsit aici un exemplu de placă cu Invelisul din ceramica superioara  care este infuzat cu ulei de argan si vitamina E, plus alte zeci de modele, din diferite materiale, toate de calitate, în care eu cred și promit să nu vă dezamăgească calitatea lor.

  • Temperatura se reglează în funcție de timpul de păr– Dacă ai un păr subțire, deja degradat, nu folosi placa de păr la o temperatură ridicată. E drept că rezultatul nu va fi același ca atunci când ai întins părul cu placa reglată pe temperatura 230 de grade, înă nu cred că vrei să îți bați joc de părul tău chiar așa, fără milă. Dacă ețti norocoasă și ai firul de păr gros, atunci poți folosi placa de păr și la temperatură mazimă, asta în cazul în care părul tău este foarte ondulat, de preferat ar fi nici la firul gros și aproape drept să nu abuzăm de această temperatură.
  • Placa de păr face minuni, dar folosită zilnic s-ar putea să facă dezastru– Nu se folosește zilnic. Vă povesteam cum o foloseam eu și de două ori pe zi atunci când am descoperit că există. Nu! Placa de păr se folosește cât mai rar, pentru că prin încălzire părul se deteriorează, oricât de bună ar fi placa de păr, oricâte milioane am investi în ea. Așadar dacă chiar este nevoie, o dată pe săptămână este de preferat să folosim placa, cu cât mai rar cu atât mai bine pentru săntătatea părului nostru
  • Folosește produse de păr înainte de a folosi placa, doar dacă instrucțiunile spun că poți face asta– Multe fete folosesc produse de protecție îniante de a folosi placa de păr, pe toate aceste produse scrie că sunt bune, nemaipomenite și că sunt necesare să le folosim atunci cand părul nostru intră în contact cu o placă de păr, un ondulator, o perie rotativă sau chiar și cu un feon. POate chiar sunt extraordinar de bune, înă citește cu atenție instrcțiunile de pe placa de păr și folosete-o corect dacă vrei săai rezultate bune. De exemplu placa mea de păr nu permitea folosirea uneliurilor, serurilor, sau altor balsamuri înainte de întinderea părului. Căpoasă și neascultătoare cum sunt, am făcut contrariul. Suport consecințele și mă pregătesc de o comandă serioasă.
  • Nu folosi placa pe părul ud– Nu știu dacă este vreo placă care să permită acest lucru, însă coafeza mea spune că este una dintre cele mai mari greșeli pe care le putem face. Am făcut și asta, rezultatul nu a fost satisfăcător, nici pentru păr și nici pentru placa mea   nu a fost ok acest lucru.

Dragilor, așa cum vă spuneam, investiți în voi, în produse de calitate, în tot ce vă doriți și credeți că vă face bine.

De exemplu eu, cea mai zgârciă, sau cea despre care credeam că nu merit așa ceva, mi-am spus că vreau și o să am cosmetice Pupa Milano. Da, de ce nu? Merit! Chiar dacă cândva mi se părea că nu îmi permit și alte bla bla-uri, azi consider că merit și noi vrem să avem tot ce merităm. Trebuie să știm despre noi că merităm  să avem tot ce vrem!

Voi ce credeți  că mertați și nu aveți ?

Ralucahttps://www.cocktaildeviata.com/
Sunt Raluca Bădiță, am 32 de ani, doi copii, un blog și un business în Forever. Aici găsești bucăți din sufletul meu, vei plânge și vei râde deopotrivă, dar nu vei mai plecă, îți promit! Am aruncat cu praf magic peste fiecare articol și-am strâns lângă mine oameni care să-mi rămână o viață. Casa sufletului meu este mare. Rămâi de vrei, brațele-mi sunt calde! Pentru colaborări sau un pahar de vorba mă găsești pe email ralucabadita@yahoo.com

Related Stories

Cele mai citite

La mulți ani, eroina mea!

Poate n-am stiut sa arat câtă dragoste îți port...  Poate nu am avut brațele la...

Garaje metalice

În Aprilie se împlinesc șase luni de când am permis și mașină. În sfârșit...

Te iubim, tati!

Pentru ca ne iubesti atat de mult incat nu exista moft pe care sa...

Pentru ca imi esti…

Pentru ca imi esti... Si soare si nor... Si liniste si pace... Si bine si...

Murim de acest virus nenorocit sau ne nenorocesc comercianții...

Mă simt ca și cum aș fi la școală și cer voie la doamna...

Ți-ai găsit sufletul pereche? Sau poate geamăn?Ești într-o relație...

Pe Andreea Croitoru o știu din online. M-a atras din prima energia ei și...

Categorii

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.