More
  Familie Îmbrățișați-vă părinții

  Îmbrățișați-vă părinții

  Întotdeauana am iubit relația tată – fiica. Întotdeauana. Mi s-a părut atât de specială poate pentru că relația dintre mine și tatăl meu a fost una specială. Fără vorbe. Dimpotrivă. Tata a plecat la cer și noi eram supărați unul pe celălalt. Ăsta este regretul vieții mele. Mi-au trebuit ani ca să mă iert că am putut să fiu atât de orgolioasă cu tatăl care deși nu m-a crescut, m-a iubit. Azi prietenul cu care tatăl meu a copilărit pe uliță satului în care și eu am crescut  câțiva ani, a plecat și el acolo sus printre îngeri. Avea o relație specială cu fiica lui. O relație pe care o priveam de la distanță și sufletul îmi plângea de dor, dar în același timp era fericit pentru ei, pentru fiica care își iubea atât tatăl și pentru tatăl care și-ar fi apărat fiica cu prețul vieții lui de orice bărbat care ar fi îndrăznit să-i calce sufletul în picioare.

  ,, I s-a făcut rău și m-a sunat să merg la el. Mi-a spus că moare. Știa că va muri. L-am îmbrățișat. A plâns și a spus că mă iubește”

  Atât a fost. Azi, un copil a rămas fără prima iubirea vieții ei, fără bărbatul care o iubea mai presus de orice, fără tatăl care va rămâne modelul ei în viață. De azi, ea îl va iubi până la cer, el o va iubi până la pământ, așa cum îmi place mie să povestesc despre iubirea dintre mine și tatăl meu. Azi am plâns. Mult. Din suflet. Pentru ei și pentru mine.

  Timp de cinci ani mi-am cerut iertare în fața tatălui meu, i-am spus că îl iubesc și îl îmbrățișam. În fiecare vis în care îmi apărea. Fiecare dimineață era confuză atunci când mă trezeam, părea atât de real, însă tata nu mai era. Nu mă îmbrățișase, însă știu că m-a iertat.

  sursa:Pixabay.com

  Aș fi vrut să apuc să îi spun ceva, să îmi spună ceva, să îmi dea un ultim sfat pe care l-aș fi ascultat și respectat cu sfințenie, dar nu îl îmbrățișasem de ani buni. Nu mai pusesem capul pe umărul lui, nu mă mai lăsasem răsfățată de el așa cum îmi plăcea atunci când eram mică. Mi se părea rușinos ca o femeie să facă toate astea cu tatăl ei. Acum realizez că eram încă un copil tâmpit care nu a știut să profite de lucrurile cu adevărat importante pe acest pământ.

  Dacă aș da timpul înapoi i-aș spune în fiecare zi că îl iubesc chiar și atunci când ar fi supărat pe mine. L-aș îmbrățișa și l-aș ruga să îmi sărute fruntea. L-aș întreba despre viață, despre ce gândesc bărbații și cum ar trebui să se poarte copiii cu părinții lor, copiii ignoranți, așa ca mine. Dacă aș putea, mi-aș mai așeza măcar o dată capul pe umărul tatălui meu și l-aș lăsa să îmi mângâie părul inelat. Dacă ar mai fi posibil l-aș lăsa să mă certe fără să mă supăr pe el. Acum știu că nimeni nu îți vrea binele mai mult decât părintele tău. Dacă Dumnezeu mi-ar da voie să îmi pun o dorință și mi-ar garanta că se va îndeplini, l-aș ruga să îl trimită pe tata la mine măcar câteva minute, să fac ceea ce nu am făcut la momentul potrivit, să-l îmbrățișez și să-i promit că niciodată nu îl voi uita.

  Dragii mei, îmbrățișați-vă părinții!

  Pupați-le mâinile cu care v-au șters, v-au purtat și mângâiat!

  Spuneți-le că și cât îi iubiți! Respectați-i pentru că ei sunt cei fără de care voi nu ați fi existat!

  Nu-i certați atunci când îmbătrânesc și se comportă uneori ca niște copii!

  Nu-i repeziți atunci când au alte păreri și nu sunt în trend cu ,,noul cod al bunelor maniere”, datorită lor ați ajuns cine sunteți!

  Nu va bateți părinții căci nu pentru asta v-au adus pe lume!

  Îmbrățișați-vă părinții acum, mâine nu există cu certitudine pentru nici un om de pe acest pământ!

  Pe tata nu îl mai pot îmbrățișa, însă le voi povesti mereu copiilor mei despre bunicul lor. Aș vrea ca ei să își iubească tatăl așa cum l-am iubit eu pe al meu. Aș vrea ca ei să învețe din greșelile mele și să spună des TE IUBESC- ul ăla pe care îl așteaptă orice părinte, să îmbrățișeze așa cum eu nu am știut s-o fac, să respecte mai mult decât am crezut eu de cuviință, să nu piardă nici o zi fără să nu construiască amintiri. Mulțumesc părinților mei pentru viață, pentru că sunt om, pentru că exist!

  1 COMENTARIU

  1. Ce poveste trista! Imi pare rau si iti trimit imbratisari multe! Cred, ca dragostea invinge supararea si sunt sigura ca el nu a plecat din lumea aceasta cu socoteli neinchieate! Te-a iertat asa cum si tu l-ai iertat pe el de cinci ani, in fiecare zi 🙂

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Citeste si:

  Moșule… Să-i spui că o iubesc

  Vine moșu, vine moșu... Vine moșuuuuuuuuuuuuuu. Na na na! taci, fată!Nu vine niciun moș. Tu nu vezi că nu a nins? Cu ce să ajungă...

  Femei de succes

  ,,-Ești o femeie de succes?-dacă așa se spune femeii care stă acasă și crește copii, da, atunci sunt o femeie de succes!''Cam asta vorbeam...

  Votez. Sunt responsabilă.

  Recunosc. Nu aş fi scris acest articol dacă Ioana nu ar fi venit pe pagina ei cu acest îndemn. Pentru mine a fost un...

  Să mă ierți…

  Și acum? Ce fac eu acum fără tine? M-ai invatat sa traiesc frumos, dar nu mi-ai spus niciodată unde să întreb de tine atunci...