Acasă Jurnal Îmi place de mine așa cum sunt

Îmi place de mine așa cum sunt

219
1

Și n-aș fi crezut să ajung s-o spun, dar pentru asta am mers la terapie, am citit cărți de dezvoltare, am plâns, și-am dus lupte cu propriile gânduri. Pentru asta merg in continuare la grupul meu de dezvoltare personală și nu mă opresc din a citi, a lucra cu mine, a-mi analiza comportamentul și a face schimbări în funcție de ceea ce îmi doresc să devin. Pentru a mă accepta așa cum sunt, pentru că da, sunt și lucruri pe care nu le poți schimba și atunci înveți să le accepți, să te accepți așa cu tot cu defecte și calități.

Nu mă mai deranjează etichetele celor din jur. Am realizat că niciodată, dar niciodată nu putem fi placul tuturor și că s-ar putea ca unii să te placă fix pentru ceea alții nu suportă la tine. În plus… Cui trebuie să-i placă de mine? Mie! Și mie îmi place de mine așa cum sunt acum, tocmai pentru că știu că pot fi mai mult și că eu cresc. Mereu.

Îmi place de mine așa cum sunt pentru că am învățat să dau timpului timp și să înțeleg că acesta este în favoarea mea mereu. Nu-l irosesc, știu că e puțin pentru cât de frumoasă poate fi viața, dar nu mă mai împiedic de situații ce par fără rezolvare, merg mai departe, știu că am un milion de lucruri de făcut și mai știu că oricât de mult aș iubi să petrec timp cu oamenii în general, liniștea o găsesc în mine.

Îmi place de mine, pentru că nu mint. Nu ți-aș spune niciodată că eu sunt la munte și mă joc în zăpadă în timp ce aș fi la țară și m-aș da cu sania. În schimb m-am mințit pe mine de multe ori că fac ceva ce de fapt nici nu ținea de mine, ci de sufletul meu. Da, m-au costat astea, dar m-ar fi costat oricum ar fi fost, pentru că niciodată nu știi cum e mai bine până nu simți pe propria piele. Dacă în situația de față mă numesc mincinoasă, atunci da, sunt cea mai mare mincinoasă, dar chiar și așa… Îmi place de mine așa cum sunt acum și știu că într-o zi voi învăța să-mi ascult sufletul mai bine, mai mult, mai prezentă, mai în tihnă…

Îmi place de mine și atunci când sunt răutăcioasă, pentru că mi-am dat seama că a fi bun nu înseamnă a sta cu capul plecat, a te lăsa condus de ceea ce își doresc ceilalți sau a tăcea. Uneori aleg să fiu bună cu mine și să-mi apăr adevărul meu. Atunci sunt răutăcioasă cu ceilalți. Întotdeauna oamenii vor fi răi dacă nu vei spune ca ei, pentru că ne este greu să-i acceptăm pe ceilalți așa cum sunt ši atunci punem etichete, ne îndepărtăm ori chiar plecăm. Nu doar într-un anumit tip de relație. În orice fel de relație. Și nu doar eu sau tu. Toți facem asta. Unii ne oprim la un moment dat, atunci când înțelegem că suntem diferiți. Și eu sunt rea, dar îmi place de mine așa.

Îmi place de mine când sunt vulnerabilă, nervoasă, cu capul ın nori, tristă, fericită, frumoasă, nearanjată, obosită, iubitoare, imposibilă, de neînțeles, imatura, zapacita, jucăusă, sexi, etc. Îmi place de mine în toate ipostazele în care mă aflu și îmi place tot mai mult!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.