More
  Revista Medicală Injectare acid hialuronic sau botox? Avantaje si dezavantaje

  Injectare acid hialuronic sau botox? Avantaje si dezavantaje

  Injectare acid hialuronic Cluj – De ce să alegi injectarea cu acid hialuronic pentru pielea ta?

  Din dorința de a ne păstra frumusețea și tinerețea, căutăm în permanență elixiruri magice care să ne ajute să le menținem în mod rapid și eficient. Cum majoritatea produselor cosmetice existente pe piață sunt mai mult destinate unei rutine de îngrijire, cu efecte vizibile în timp, soluția cea mai la îndemână pentru restabilirea rapidă a caracteristicilor dorite ale pielii se face prin tehnica denumită injectare cu acid hialuronic.

  Injectarea acidului hialuronic nu mai este astăzi niciun secret, din contră, tehnica fiind una accesibilă și cu rezultate favorabile. Procedura are avantaje majore, vizibile chiar imediat realizării intervenției, iar efectele sunt relativ de durată.

  Injectare acid hialuronic sau botox?

  Acidul hialuronic este confundat adesea cu procedura de injectarea botoxului, insa intre cele doua proceduri exista limite separatoare. Acidul hialuronic reprezintă o proteină care de altfel este întâlnită în structura pielii, iar ea are ca scop principal păstrarea elasticității și a fermității acesteia. O dată cu îmbătrânirea, este nevoie de o atenție sporită ce trebuie acordată tenului în special, deoarece în absența hidratării, dar și în absența unei rutine de îngrijire adecvate, pielea poate suferi anumite modificări. Aspectul pielii poate deveni tern, lipsit de fermitate și de strălucire, iar acesta este momentul în care tehnica de injectare cu acid hialuronic devine necesară.

  Injectare acid hialuronic Cluj – Ce este de fapt injectarea cu acid hialuronic?

  Injectarea cu acid hialuronic are rolul de a umple ridurile, dar și de a hidrata zona asupra căreia se lucrează. În acest fel, aspectul ridat al pielii devine uniform, creând astfel o senzație de întinerire. Pielea devine mai suplă în urma tratamentelor ce presupun injectarea cu acid hialuronic și de asemenea se constată îmbunătățiri și la nivelul elasticității acesteia.

  De reținut este și faptul că injectarea acidului hialuronic nu afectează structura pielii, deoarece eliminarea completă a acestuia din organism are loc dupa aproape 1 an. În plus, acidul hialuronic are rolul de a substitui o componentă naturală a pielii, drept pentru care nu este nevoie de precauții speciale în acest sens.

  Procedura de injectare acid hialuronic se face în clinici specializate, de către medici care cunosc tehnicile de realizare a tratamentului. Chiar daca tratamentul nu implica riscuri semnificative, estetotuși de preferant un examen medical anterior interventiei, pentru a asigura succesul acesteia. Tratamentele se pot face chiar și cu scop preventiv, atunci când există o predispoziție clară către apariția de riduri, situație ce poate fi prevenită prin injectarea acidului hialuronic.

  Efectele injectarii cu acid hialuronic sunt vizibile imediat, însă este necesară o precauție speciale în primele zile, mai ales în ceea ce privește tamponarea zonelor injectate. Este de evitat această procedură, tocmai pentru a proteja zonele, permitând astfel pielii să se ”așeze” și să arate impecabil.

  Tehnica injectării cu acid hialuronic este din ce în ce mai comună în ultimii ani, mai ales datorită faptului că vârsta nu este un impediment. Recomandarea medicală este totuși ca aceste tratamente să fie făcute atunci când se constată anumite neajunsuri la nivelul pielii.

  Tratamentele pe bază de creme sau elixiruri concentrate pot ajuta pielea să dobândească anumite caracteristici de elasticitate. Totuși, secretul unui ten impecabil stă în hidratare și odihnă, iar la nevoie se poate apela la tehnica de injectare acid hialuronic.

  Clinica VenArt Cluj pune la dispoziția pacienților o serie de specialități medicale: chirurgie ORL Cluj, chirurgie vasculară Cluj, chirurgie generală Cluj, ginecologie Cluj, laparoscopie  Cluj, chirurgie bariatrica, oncologie, chirurgie plastică și estetică, ecografie, tratamentul herniilor.

  Tratamentul herniilor – VIDEO

  Citeste si: Ce este terapia vampir și care sunt avantajele ei?

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Citeste si:

  Dare to fly

  Am încă două tatuaje. Proaspete. Faine. Ale mele. Despre mine.Prietena mea aproape că m-a implorat să nu fac...

  Duminică târziu…

  E târziu și nu am somn. Parcă nu-mi găsesc locul, deși știu unde este. Parcă liniștea asta este surdă. Și mută! Eu vreau să...

  L- povestea ochilor cu gene lungi și lacrimi dureroase

  Ieri am cunoscut-o pe L. O puștoaică de 16 ani, care locuiește într-un centru de ajutor. E frumoasă. E foarte frumoasă. Cu genele lungi...

  Să numărăm bucuriile, lăsați naiba supărările

  Unul dintre cele mai mișto lucruri pe care le-am învățat în anul 2019 a fost,, recunoștința''.Atunci când am citit prima oară despre acest exercițiu...