Acasă Interviuri Interviu cu Elena Santos( Acasă cu mami)

Interviu cu Elena Santos( Acasă cu mami)

300
0

Pe Elena Santos am avut norocul să o cunosc acum doi ani, atunci când am participat împreună la un eveniment pentru bloggeri. O iubesc pentru sufletul ei bun, pentru cât de deschisă și pregătită este să vină în ajutorul oamenilor, indiferent de domeniul în care aceștia ar avea nevoie de ajutorul ei. A crescut mult și frumos din punct de vedere profesional, emoțional, personal  în ultimii doi ani. Este omul bun la toate, pentru că știe să se organizeze, dar și să trăiască fiecare clipă așa cum este. Este omul care aduce zâmbete și voie bună în viața de zi cu zi, în online și la tv. Așa că am invitat-o să ne vorbească puțin despre ea, despre organizare, cărți și tot ceea ce face cu atâta bucurie. O găsiți pe Acasă cu mami. 

Salut, Elena! Îți multumesc tare mult ca ai acceptat acest interviu. Știi că noi mamele ne plângem mereu de timp, de dezordinea din casă, de treburile pe care nu reușim parcă niciodată să le terminăm. La tine cum stă treaba, mămică organizată?

Ola, linda! Ha, mamică organizată zici? 100% nu sunt și guess what nici nu îmi doresc vreodată să fiu. Am fost așa, adică super organizată și perfecționistă, dar este tare trist, eficient, dar trist.

 Îmi lipseau voioșia și  bucuria conștientă de a fi. Pare un nonsence, dar când realizezi asta este asa o mare eliberare…pff! Ce bine e să nu mai fiu perfecționistă!

Well, da sunt în mare organizată însă am învățat pe propria-mi piele să nu duc la extrem nimic. So what dacă copilul îmi umblă prin sertare și face dezordine, so what dacă mâzgălește pereții sau nu mă lasă nici măcar să îmi fac un duș în voie. Este semn că este vioi, că este bine, că se bucură de cunoaștere și viață!

 

Cine este Elena Santos dincolo de blogul ei?

Întrebare de 1 000 000 de biștari.

       Kidding, you know me!

Elena Santos este bucurie. Elena Santos de acum alege să împartă cu semenii ei iubirea de orice fel pentru natură, pentru semeni  în nevoi, pentru tot ce este mai important pe acest pământ  -Viața!

Este o alegere după mai bine de 2 decenii de viață zbuciumată.

Am realizat pe la 37 de ani cât sunt de norocoasă,  Nu, nu este cuvântul potrivit, am realizat de fapt cât sunt de iubită de Dumnezeul meu,  că sunt și sunt bine!

Pot spune  că mi-am îndeplinit în mare menirea pe acest Pamânt. Am o familie, un soț care îmi este sprijin în tot ceea ce fac, o casă, copii și am sădit și pomi. Mulți pomi (dar nu îndeajuns) pentru ca generațiile următoare să poată respira.

Mai am de publicat cărți. Da, dar  îmi mai doresc să înființez o asociație cu scop caritabil. O asociație cu scopul de a sprijini bunicii nimănui, bătrânii abandonați sau uitați de familie, precum și pentru a ajuta să se reintegreze în societate adolescenții și mamele deținute, care din diverse motive au ajuns după gratii.

Toate la timpul lor, când le este vremea. Sănătoși să fim și le facem pe toate.

 Cum reușești să ai timp pentru atât de multe lucruri, având în vedere că ești mamă de trei copii?

 

Acum îmi este simplu, secretul este: Planificare.Organizare.Disciplină. Pssst, să nu mai spui nimănui că uneori nu îmi iese și obosesc.Im only human after all vorba cântecului.

Cum fac?Simplu, atat de simplu…

Preotul meu de suflet și terapeuta mea mi-au deschis ochii.

Mi-au spus să fiu blandă cu mine, să invat să mă iubesc si să nu mă mai persecut pentru nerealizări,să renunț la perfecțiune și să nu uit să fiu rescunoscătoare pentru tot ce sunt și am. Sa NU mă compar cu nimeni si să îi mulțumesc lui Dumnezeu chiar și pentru că deschid ochii dimineața. Mare lucru!

Hai să vorbim despre dezordinea din casă. Ca să ai ordine este necesar să fii organizată, nu? Cum te organizezi atunci când vine vorba de curățenia generală? Cum menții ordinea în casă?

Microbul, pardon experiența managementului de corporație, dar mai ales al managementului american. Atunci  când am luat contact cu el (timp de vreo 8 ani ) si-a pus amprenta.

Deleg. Fiecare membru al familiei face câte ceva.

 Sâmbăta dimineața  este zi de curățenie, dar minimalizând și simplificând multe prin casă constant  face ca ziua de curățenie să se transforme doar în câteva ore de șmotruială. Ca un fel de întreținere a ei.

De unde pasiunea asta pentru organizare? E ceva cu care te naști sau poți învăța în timp? De exemplu eu pot învăța orice, dar la capitolul ordine-organizare m-ai pierdut( râd) .

Cei peste 18 ani în industria ospitalitații la nivel international m-au învățat că organizarea eficientă minimizează timpii de lucru. Se aplică și acasă. In plus, experiența din Statele Unite și contactul meu cu proiectul Martha Stewart s-au împământenit bine în mintea și acțiunile mele.

Vizual orice încăpere ordonată îți dă o stare de bine.

Cu siguranță și tu ai fost într-o cameră de hotel. Ce stare/ sentiment ai avut cand ai deschis ușa și totul era ordonat, minimalist și îmbietor? Same home.

Am un motto după care mă ghidez și nu, nu este Mamică Organizată, Cămin Fericit ca pe blog, este și ăsta, dar mai important este Have Less Be More. De multe ori uitam să fim în goanna după a avea.

Am creat cum spuneam această atmosferă de hotel de 5 stele și acasă. Functionează.

Imaginează-ți că am organizat evenimente mari și foarte mari de până la 5ooo de invitați. Fără organizare aș fi dat chix.

Americanii spun have a home for every item. Fix așa este.

Găsește locul fiecărui obiect  și învață membri familiei(copiii prin joacă) unde este locul lor: cana la chiuveta, cartea în bibliotecă , ghetuțele la ușă/dulap jucăriile în coș)

 Vorbești despre organizare în toate domeniile din viața noastră? De exemplu…ne înveți cum să ne organizăm banii, timpul, lucrurile, casa?

Da, fiereste că pot da sfaturi din experiența mea. Im an open book. Nu toate se potrivesc cu stilul tău de viață sau situația ta sau a altora, însă schema este aceeași.

Organizarea începe cu noi însine. Când învătăm să ne punem ordine în gânduri totul urmează ca un flow(Vine de la sine). Prioritizez. Asta e secretul. Am articole pe blog despre organizarea timpului, a casei sau a mintii. Regula de baza este planificare, prioritizare si disciplina. Multă disciplina. Ca in sport.

Stiu ca scrii o carte. Ce și cât vrei să ne spui despre ea?

Ha, m-ai prins. Scriu 3 cărti  însă o spun pe prima. Fresh Mama  se numește  și este o carte despre sucuri naturale, care  pot fi savurate de mama/copil, parinte/copil dar este totodată si o carte de colorat . Îmi doresc să o pot  lansa in martie. Doamne Ajuta.

Celelalte carti sunt fix pe domeniul blogului  AcasacuMami.ro adica pe nișa  Home&Garden.Mai mult nu spun.

 Organizezi workșhop-uri. Despre ce? Când este urmatorul?

In 22 februarie este urmatorul in Bucuresti la Carturești Verona apoi 29 februarie în Iasi si tot asa până în iunie ne plimbam prin tară pentru a încuraja si inspira. Facem asta pentru că suntem recunoscătoare față de Dumnezeu, față de Univers.

 Spun facem, pentru  că nu sunt singură. Doar mă știi că îmi place să împart bucurie, energie și multe zâmbete!

Stii cum  se spune: dacă vrei să crești repede mergi singur dacă vrei sa ajungi departe… hmmm sună mai bine în engleza :if you want to grow fast go alone, if you want to go far go together

 Workshopurile sunt  împreună cu Dana Predu, coach în mindfulness și un prieten minunat. Împreună am dezvoltat un concept  interactiv, care încurajază si inspiră participantii, prin tehnici simple, să își gasesacă calea și să își îndeplineasca fără frici/blocaje  toate visele și planurile.

De la worshop-uri la Tv mai e un pas…Stay tune

Ai și un grup cu foarte multe informațtii despre organizare. Care este el?

Grup zici? Pff ,am de toate,  doar să învăț cum funcționeză. Grup, pagina de Fb , canal de Youtube si mai nou fiica mea cea mijlocie Rihanna îmi spune: mami Instagram si Tik Tok sunt the next  big thing, so … le am pe toate.

Grupul este inspirat din viața de zi cu zi si cum spuneam mai sus sunt promotor al calitătii vieții și mai ales a timpului pe acest pământ.

Mă autoeduc, investesc în mine si învăt continuu metode noi pentru  a mă dezvolta și a mă bucura de viață așa cum este.

Grupul a venit firesc.  Nu este doar grupul meu. Este al tuturor celor ce iubesc viața cumpătată. Stii, sunt de părere că #ImpreunaSuntemMaiBuni.

Am fost pe aceeași lungime cu o altă mămica blogger  Natalia Dabija si  împreună am hotărât să inspirăm sau să oferim sprijin tuturor celor care vor să traiască conștient.

Grupul de Facebook  se numeste Organizează.Economisește.Trăiește.

Suntem pro recirclare a bunurilor pentru a minimiza consumerismul, suntem pro organizare, liste, simplitate și minimalizare cu scopul de a economisi pe de-o parte(cumpărăm cumpătat) dar cheltuim pentru a trăi si crea amintiri  extraordinare alături de cei dragi.

Elena, Multumesc pentru timpul acordat! Îți urez succes în tot ceea ce faci și abia așteptăm cartea ta, care sunt convinsă că va face ordine în casele și mințile multor femei

Gata

Iți multumesc ,Raluca!

Hmm, deja dumneata dezvălui subiectul celei de-a doua cărti însă știi că te iubesc, i forgive you. Kidding.

Eu îți multumesc că mă inspiri prin pofta ta de viată. Esti minunată și îți doresc să fii sănătoasă la trup și minte, să ajungi să îndeplinești tot ceea ce îți dorești (Dacă nu-ți iese vino la un workshop de-al nostru să primești kit-ul de care toti avem nevoie la un anumit moment)

Spor și energie!

Elena dos Santos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here