Acasă Jurnal Întoarce-te la tine

Întoarce-te la tine

620
1

Întoarce-te la fetița aia mică care își iubea fiecare părticică a corpului, se analiza curioasă și fericită de fiecare descoperire pe care o făcea. La fetița careia nu i se părea că are nasul prea mare, buzele prea subțiri, culoarea pielii prea închisă. La fetița care râdea și plângea. Se întrista și se bucura. Întoarce-te la cea care făcea totul așa cum și atunci când SIMȚEA!

Știu că ai crescut și ți s-a spus multe.

Știu că ți s-a spus să nu plângi că-i faci de râs, să nu râzi că nu e cazul. Ți s-a spus să nu simți ce simțeai! Ai învățat de mică să pui măști. Să te prefaci. Să taci când îți vine să urlii. Să-ți înghiți lacrimile și să-ti potolești râsul. Să nu fii tu.

Știu că ai crescut și unora nu le-au plăcut ochii, nasul, buzele, picioarele, un ceva sau mai multe la tine.

Știu că și tu ai iubit și nu ai fost iubită așa cum te așteptai.

Iubirea de sine. Să te iubești pe tine te învață cărțile, toate cursurile, psihologii, toată lumea.

Mulți spun că ajungi să te iubești cu adevărat atunci când știi cine ești, ce poți, ce vrei, dar să ajungi acolo nu este ușor… E un drum lung și greu. Ai de mers, de poposit, de bandajat și vindecat. Ai de căzut și apoi iar de mers. Și din nou te mai oprești la porți închise de tine, de alții. Ai de iertat, de înțeles, de acceptat. E lung drumul ăsta și când crezi că l-ai parcurs bucățică cu bucățică, că ai înțeles tot ce aveai de înțeles, că i-ai iertat și te-ai iertat îți dai seama că nu, nu ai terminat. Nu ai învățat tot. Niciodată nu știi tot. Nu ai înțeles tot, nu ai cum,pentru că viața înseamnă școală, lecții, evoluție. Să încetezi să experimentezi este ca și cum ai înceta să trăiești și nimeni nu vrea asta. Să crezi că ai ajuns să știi totul despre lume și viață este o prostie, pentru că niciodată nu vei ști totul nici despre cine ești tu cu adevărat. Te vei descoperi treptat. Vei crede că ești cineva și când vei fi mai bine cu tine va veni un om, o situație, va apăsa un buton și va mai da jos o mască.

Iubește-te așa cum ești! Iubește-te cu măștile pe care ți le cunoști bine și cu alea pe care le vei descoperi de-a lungul vieții. Lasă-le să pice la timpul lor. Măștile de care te acuză toți sunt venite din rănile pe care le-ai strâns ani la rând în toată viața asta a ta.

Oprește-te puțin și nu mai alerga după ceva ce nu vei găsi în afară. Ce cauți tu e fix în tine. Omul pe care îl cauți tu nu e pe stradă, nici în mall, pe facebook, în cafeneaua aia mișto, la sala de sport, în metrou sau la nunta prietenei tale,chiar dacă ai prins buchetul. Nu e nici lângă tine dacă crezi că l-ai găsit deja. Omul pe care ești responsabilă să-l iubești ești tu! Tu prima. Tu înainte de orice și de oricine. De părinții care te-au făcut, de copiii pe care i-ai născut, de cei față care te simti datoare cu ceva. Iubindu-te pe tine îi vei iubi și pe ei, pe toți. Pe cei care te iubesc și pe cei care nu, pentru că iubirea de sine te transformă, te schimbă, te luminează, te duce în pace și armonie. Și nu te supăra dacă te mai pierzi de toate astea. Te vei pierde de multe ori în viață, te vei căuta în mulți și multe. Vei sufoca oameni, vei răni, vei dezamăgi, vei greși. Te aștepți să fii perfectă? Nu cere imposibilul de la tine! Tot ce ai de făcut este să te întorci la tine. Pe străzile altora riști să te rătăcești.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.