Jucării interzise bebelușilor

Încă din timpul sarcinii ne punem tot felul de întrebări în privința jucăriilor pentru copii. Ne facem planuri, promisiuni, ne documentăm despre ce au voie și ce nu. Adevărul este că mulți părinți cumpără jucării inutile pentru copii pe principiul: ,, dacă eu nu am avut, să aibă el”. Este în regulă, dar la ce ajută să aibă dacă vor sta aruncate într-un colț?Acolo vor fi bani aruncați, bani de care ai fi putut să cumperi altceva, ori tot jucării, dar utile, potrivite pentru vârsta lui. Mai mult decât atât sunt jucării potrivite si nepotrivite pentru vârsta unui copil, un aspect de care ar trebui să ținem cont atunci când cumpărăm o jucărie. Fie că este pentru copilul nostru sau pentru copiii altor părinți. A cumpăra o jucărie care nu este potrivită pentru vârsta unui copil de șapte ani, de exemplu, nu este același lucru cu a cumpăra jucării pentru bebeluși. Sunt jucării de care nu vor fi atrași, jucării cu care nu vor ști să se joace, dar și jucării care pot pune în pericol viața bebelușului.

Jucării interzise bebelușilor

Jucării care  lasă păr– știu că abia aștepți să-ți vezii fiica jucându-se cu păpușile, însă îți recomand să mai aștepți puțin pentru acele păpuși cu păr lung și des. Vei avea timp să o vezi împletind și despletind la părul păpușilor, să o urmărești din umbră cum le face hăinuțe și are grija de ele. Alege acei bebeluși pe care îi adoră toate fetițele. Sun un milion de variante, cu siguranță vei găsi ceva care să o atragă pe micuța ta.

Jucării care nu  pot fi spălate- este vârsta la care tot ce ajunge în mânuțele lor este numai bun de gustat. Să nu  le arunce pe jos, să nu le plimbe prin toata casa sau curtea este aproape inevitabil, așadar încearcă să alegi jucării care pot fi spălate si dezinfectate din când în când, dacă ești genul de părinte preocupat de acest aspect.

Jucării care îi pun viața în pericol– Un aspect deloc de neglijat.  A lăsa un bebeluș cu jucării nepotrivite pentru vârsta lui este ca și cum i-ai pune viața în pericol, chiar dacă intenția ta este să-i faci mofturile,  să-l lași să se joace cu o jucărie pentru că este atras de ea și o vrea neapărat. De obicei pe etichetele jucăriilor sunt trecute vârstele recomandate la care aceștia le pot folosi. Ține cont de acest aspect! Nu are voie cu piese mici de lego, oricat de colorate ar fi, cu jucării pe care le-ar putea înghiți întru-un moment de neatenție al celui care îl supraveghează sau jucării cu care se poate răni.

Lucrurile de prin casă pe post de jucării– Copiii nu se joacă doar cu jucării. De când au început să descopere obiectele din jurul lor sunt curioși de absolut orice lucru. Este vârsta la care  mamele încep să ascundă produsele cosmetice, bijuteriile, fardurile, tot ceea ce până acum era așezat la loc de cinste făra să se gândească că ar putea fi deranjat de ceva. Este perioada în care tatăl nu mai găsește șurubelnța, patentul și toată trusa cu scule care nu deranja pe nimeni, iar acum trebuie ascunsă cât mai mult, mai bine și mai sus pentru că un  bebelus curios a devenit stăpân pe întregul castel. Sunt lucruri de prin casă cu care se vor juca în siguranță și vor fi chiar atrași, însă este responsabilitatea noastră să fim cu ochii-n patru pentru a nu se lovi, tăia, înghiți ceva .

Alege întotdeauna jucăriile potrivite pentru copilul tău. El va fi în siguranță, tu vei fi un părinte liniștit. Am scris aici despre cum alegi jucăriile  pentru bebeluși.

Ralucahttps://www.cocktaildeviata.com/
Sunt Raluca Bădiță, am 32 de ani, doi copii, un blog și un business în Forever. Aici găsești bucăți din sufletul meu, vei plânge și vei râde deopotrivă, dar nu vei mai plecă, îți promit! Am aruncat cu praf magic peste fiecare articol și-am strâns lângă mine oameni care să-mi rămână o viață. Casa sufletului meu este mare. Rămâi de vrei, brațele-mi sunt calde! Pentru colaborări sau un pahar de vorba mă găsești pe email ralucabadita@yahoo.com

Related Stories

Cele mai citite

La mulți ani, eroina mea!

Poate n-am stiut sa arat câtă dragoste îți port...  Poate nu am avut brațele la...

Garaje metalice

În Aprilie se împlinesc șase luni de când am permis și mașină. În sfârșit...

Te iubim, tati!

Pentru ca ne iubesti atat de mult incat nu exista moft pe care sa...

Pentru ca imi esti…

Pentru ca imi esti... Si soare si nor... Si liniste si pace... Si bine si...

Murim de acest virus nenorocit sau ne nenorocesc comercianții...

Mă simt ca și cum aș fi la școală și cer voie la doamna...

Ți-ai găsit sufletul pereche? Sau poate geamăn?Ești într-o relație...

Pe Andreea Croitoru o știu din online. M-a atras din prima energia ei și...

Categorii

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.