More
  Mamici talentate Jucării interzise bebelușilor

  Jucării interzise bebelușilor

  Încă din timpul sarcinii ne punem tot felul de întrebări în privința jucăriilor pentru copii. Ne facem planuri, promisiuni, ne documentăm despre ce au voie și ce nu. Adevărul este că mulți părinți cumpără jucării inutile pentru copii pe principiul: ,, dacă eu nu am avut, să aibă el”. Este în regulă, dar la ce ajută să aibă dacă vor sta aruncate într-un colț?Acolo vor fi bani aruncați, bani de care ai fi putut să cumperi altceva, ori tot jucării, dar utile, potrivite pentru vârsta lui. Mai mult decât atât sunt jucării potrivite si nepotrivite pentru vârsta unui copil, un aspect de care ar trebui să ținem cont atunci când cumpărăm o jucărie. Fie că este pentru copilul nostru sau pentru copiii altor părinți. A cumpăra o jucărie care nu este potrivită pentru vârsta unui copil de șapte ani, de exemplu, nu este același lucru cu a cumpăra jucării pentru bebeluși. Sunt jucării de care nu vor fi atrași, jucării cu care nu vor ști să se joace, dar și jucării care pot pune în pericol viața bebelușului.

  Jucării interzise bebelușilor

  Jucării care  lasă păr– știu că abia aștepți să-ți vezii fiica jucându-se cu păpușile, însă îți recomand să mai aștepți puțin pentru acele păpuși cu păr lung și des. Vei avea timp să o vezi împletind și despletind la părul păpușilor, să o urmărești din umbră cum le face hăinuțe și are grija de ele. Alege acei bebeluși pe care îi adoră toate fetițele. Sun un milion de variante, cu siguranță vei găsi ceva care să o atragă pe micuța ta.

  Jucării care nu  pot fi spălate- este vârsta la care tot ce ajunge în mânuțele lor este numai bun de gustat. Să nu  le arunce pe jos, să nu le plimbe prin toata casa sau curtea este aproape inevitabil, așadar încearcă să alegi jucării care pot fi spălate si dezinfectate din când în când, dacă ești genul de părinte preocupat de acest aspect.

  Jucării care îi pun viața în pericol– Un aspect deloc de neglijat.  A lăsa un bebeluș cu jucării nepotrivite pentru vârsta lui este ca și cum i-ai pune viața în pericol, chiar dacă intenția ta este să-i faci mofturile,  să-l lași să se joace cu o jucărie pentru că este atras de ea și o vrea neapărat. De obicei pe etichetele jucăriilor sunt trecute vârstele recomandate la care aceștia le pot folosi. Ține cont de acest aspect! Nu are voie cu piese mici de lego, oricat de colorate ar fi, cu jucării pe care le-ar putea înghiți întru-un moment de neatenție al celui care îl supraveghează sau jucării cu care se poate răni.

  Lucrurile de prin casă pe post de jucării– Copiii nu se joacă doar cu jucării. De când au început să descopere obiectele din jurul lor sunt curioși de absolut orice lucru. Este vârsta la care  mamele încep să ascundă produsele cosmetice, bijuteriile, fardurile, tot ceea ce până acum era așezat la loc de cinste făra să se gândească că ar putea fi deranjat de ceva. Este perioada în care tatăl nu mai găsește șurubelnța, patentul și toată trusa cu scule care nu deranja pe nimeni, iar acum trebuie ascunsă cât mai mult, mai bine și mai sus pentru că un  bebelus curios a devenit stăpân pe întregul castel. Sunt lucruri de prin casă cu care se vor juca în siguranță și vor fi chiar atrași, însă este responsabilitatea noastră să fim cu ochii-n patru pentru a nu se lovi, tăia, înghiți ceva .

  Alege întotdeauna jucăriile potrivite pentru copilul tău. El va fi în siguranță, tu vei fi un părinte liniștit. Am scris aici despre cum alegi jucăriile  pentru bebeluși.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Citeste si:

  De ce nu vine moșu’?

  Nu știu voi, dar eu jur că am fost rea toată perioada asta. Adică am rămas fără puteri de multe ori în ceea ce...

  Dezbracă-te

  De tot. De haine. De zecile de măști pe care le-ai pus cu fiecare rană. Dă-ți jos rimelul. Scapă de tonele de fond de...

  Curățenia generală – o nebunie

  Deși am zugrăvit și am făcut curățenie generală acum 2 luni, uite că mi-am călcat cuvântul meu de casnică cu acte în regulă și...

  Ford România alături de copiii de la SF Mina

  A fost cel de-al treilea an în care am mers la copiii de la Sf Mina. Este primul an în care a fost mai...