Acasă Jurnal Jurnal de carantină

Jurnal de carantină

325
0
Este clar că ne aflăm cu toții într-o perioadă grea, perioadă pe care fiecare o trece cum știe mai bine. Unii cred, alții se îndoiesc, unii se plâng, alții iau lucrurile așa cum vin și învață ceva din această experiență. Oana Muscu a scris câteva rânduri pentru noi:
 ,, Anul trecut în vară urmăream cu interes maxim conflinctul izbucnit între Coreea de Nord și Rusia cu America...Coreea de nord era bănuită că are o armă nucleară foarte puternică. Recunosc că imi era frică și încercam să gândesc rațional.
Acum 3 săptămâni încă lucram. Discutam intens cu colegele despre situația Italiei . Eu am bănuit că va fi destul de aiurea și la noi când au aparut știri cu românii care se întorc în valuri mari din Italia. Toată lumea era ocupată cu viața de zi cu zi. Mă uitam cu tristețe în jur că nimeni nu reacționa rațional. Fiecare îsi vedea de viață ca și până atunci: cumpărături, serviciu ,cafele în Mall, vieți personale, complicate, dar nimeni nu bănuia ce va urma azi: o situație cruntă și foarte serios de gravă.
Stau și mă gândesc că totul putea fi evitat, dar se supăra multă lume. Eu am rămas în țară și am reușit să fac o grămadă de lucruri împreună cu soțul meu. Fiind angajată ca și acum la o parfumerie îl ajutam și pe soț in amenajări interioare, plus că mai studiam și la o postliceală de asistent laborant. După 12 ore la parfumerie mă duceam la postliceală și apoi la lucru cu soțul meu. Știu să pun rigips pe profile ,să dau cu glet,să șlefuiesc gletul,să dau cu lavabil,să pun parchet ,gresie ,tapet și tavan fals și nu am murit în țară. Cu banii câștigați am reușit să ne renovăm casa ,să facem nunta și să ne luam o masină bună, nu contează marca ci că este o mașină bună. Am muncit cot la cot cu soțul și am și învățat pentru postliceală, iar la serviciu patronul a fost și este foarte mulțumit de mine. Fiind la buget a trebuit să învăț,la noi nu a mers cu bani …mă bucur, așa am putut învăța o grămadă de lucruri interesante,ca despre aceasta grupa  de virusi:coronavirus. Îi mulțumesc Lui Dumnezeu că nu mi-am găsit loc în sistemul medical. Parfumeria unde lucrez chiar mi-a oferit toate avantajele din lume pe care și le-ar dori oricine: program flexibil,salariu bun și patron și managera excelenți cu care am putut colabora mereu în termeni excelenți. Să le dea Dumnezeu tot binele și toată sănătatea din lume.
Sunt o femeie cochetă , merg la coafor și la manichiură și pedichiură lunar, dar acum mi-am anulat totul….am lucrat până duminica trecută, dar doar serviciu și casă, iar la serviciu aflându-mă în Mall trebuia să iau măsuri drastice de igienă. După fiecare ban primit mă dezinfectam, apoi atingeam alte obiecte,păstram distanța mare față de toți care treceau sau cumpărau,la fiecare oră ștergeam suprafețele insulei plus că atunci când ajungeam dimineața la serviciu prima dată dezinfectam totul și apoi ștergeam pentru aspect. Stăteam în picioare să văd cine strănută și cine tușește. Am copil mic acasă nu mă mai gândeam la mine, ci la familie că îi pot îmbolnăvi.

A fost un stres teribil de mare 

Cei de acasă deja intraseră în izolare de 2 săptămâni ,deci asta ar fi a 3 decât cu drumuri mici la magazin și la farmacie,  la nevoie. Acum am reusit să ne facem toate proviziile și stăm cuminți. Sunt destule de făcut. Stau și mă gândesc la cei izolați, trebuie să le fie destul de greu să accepte în primul rând că li se întâmplă, poate de asta reacționează irațional. Stăm în casă și ne rugăm. Ne rugăm mult.
E liniște mare în jur. Începe să îmi placă această liniște . Să stau doar cu familia. Să ne jucăm, să râdem și să ne ajutăm prin gospodarie. Așa cum ieri ni s-a spart o țeavă la calorifer și a trebuit să facem un drum scurt până la un magazin specializat pe sanitare :)). Dar am reparat repede că tot noi ne-am pus și caloriferele pentru centrală, știm și asta :)) Mă gândesc și la cei care au rămas fără locuri de muncă,trist că există și astfel de patroni. Am încredere că patronul meu va face tot ce îi stă în putere să fie bine pentru toți. Este un om bun. Mă uit la copilul meu nevinovat ,are 3 ani deci nu știe în ce situație gravă ne aflăm, deși stie că nu putem ieși afară din curte pentru că este un virus,a înțeles sărăcuțul. Acceptă, desi ar fi trebuit să mergem la plimbare . Seamană cu mine, nu suportăm să stăm în casă:))acum trebuie toți să acceptăm că e spre binele tuturor. Dacă vrem, putem. Va fi timp pentru multe și pentru toate ”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.