More
  In lumea mea Mamele singure nu aleg să fie singure, aleg să fie fericite!

  Mamele singure nu aleg să fie singure, aleg să fie fericite!

  E târziu. Teoretic m-am pus în pat să dorm. Peste doar câteva ore sună alarma că să pregătesc pachetul pentru școală, hainele cele mai groase, căci 10 min alerg pe stradă cu cărucior, ghiozdan și doi copii. Sunt mereu în interziere. Mi-e din ce în ce mai greu să pozez în femeia puternică, mai ales atunci când fizic nu mai pot!
  Practic… M-am apucat să vorbesc. Le vorbesc lor în somn. Îi asigur că totul va fi bine, că îi iubesc atât cât pot eu, că le ofer atât cât am și că cea mai bună părticică din ceva li se va cuveni lor. Mereu. Le promit multe pentru că știu că nimic nu este spus doar că să fie, ci se va întâmpla.
  Aud un zgomot puternic și mi-e frică! Da, nu mi-a plăcut niciodată să dorm singură, mereu m-am speriat de, bau-bau”, fantome și alte minunății,însă acum nu sunt singură. Am lângă mine cei mai puternici omuleți, pentru că da, trebuie să fii puternic că să suporți de la o vârstă atât de fragedă doruri, neînțelegeri, divorțuri, certuri, frustari! Nu sunt ale lor și totuși…ei le duc împreună cu mine, nu au de ales și asta e cumva nedrept!
  Uneori mă aranjez în oglindă. Și apoi rad. Rad mult. De mine. De cât de bine mă prefac. De cum nu îmi las ochii să plângă aproape niciodată. Râd de mine când plâng dramele altora și viața mea, care ar strânge tone de lacrimi o ascund în spatele unui ruj puternic, poate niște farduri de culoarea toamnei, a părului vopsit, decolorat, tuns și iar vopsit.

  Nu am decis să fiu mama singură. Am decis că nu mai am timp să fiu nefericită. Am decis că merit să trăiesc frumos chiar dacă decizia asta aducea cu ea milioane de întrebări, nopți pierdute, frustrări și frământări. Nu știu ce contract am semnat atunci când am venit pe acest pământ, dar știu că dacă am gafat-o am dreptul să-mi rescriu destinul. Am voie să plâng de fericire. Am voie să mă uit în oglindă și să fiu frumoasă fără ruj,rimel și farduri. Am dreptul să adorm în brațele cuiva și să le arăt copiilor fericirea, să le dau liniștea și să le povestesc cât sunt de recunoscătoare pentru ceea ce trăim nu să le promit ceea ce vom trăi.
  Da,mamele singure nu aleg să fie singure,aleg să fie fericite!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Citeste si:

  Iubire cu porția

  Dintotdeauna am știut că eu o să scriu o carte, însă niciodată, dar niciodată nu am putut să-i găsesc un ,,nume'', altul decât numele...

  Fata mea, să fii cuminte, să ierți și să iubești

  Niciun dor nu doareCum doare dorul meu de tineNiciun om pe lume

  Dare to fly

  Am încă două tatuaje. Proaspete. Faine. Ale mele. Despre mine.Prietena mea aproape că m-a implorat să nu fac...

  Duminică târziu…

  E târziu și nu am somn. Parcă nu-mi găsesc locul, deși știu unde este. Parcă liniștea asta este surdă. Și mută! Eu vreau să...