Acasă In lumea mea Mi-a trecut prin cap să renunț

Mi-a trecut prin cap să renunț

1067
0

Nici nu am început bine școala de șoferi că deja începusem să mă cred proastă, că eu nu pot, că eu nu știu, nu pricep și zeci de scene se învârteau în capul meu când la cea de-a patra ședință am făcut un atac de panică și am fost PRAF. Adică 4 ședințe de conducere și câteva zeci, poate sute de chestionare și… Acum ce fac că o cam dau în bară?!

M-am gândit atunci să renunț, mai ales că fix a doua zi după acest mare mic eșec bunica s-a îmbolnăvit, apoi știți ce a urmat, am povestit aici. Îmi părea rău de mine să renunț, era visul meu de când văzusem prima oară o femeie la volan, îmi plăcuse mult să conduc la primele ședințe când abia învățasem să țin volanul în mâini și totuși mi-a trecut de multe ori prin cap să-mi bag cracii în el de vis, doar nu ar fi fost prima oară, în fond îl ținusem ani mulți la naftalină, fără ca măcar să îndrăznesc să-l șterg de praf, vorba aia! Apoi mi-am spus că nu, că asta ar însemna că sunt pe bune un om leneș și că așa nu voi ajunge nicăieri în viața asta. Așa că m-am mobilizat, m-am apucat iar de învățat și iată-mă azi din nou la școală cu un emo calm la bord. Mă voi uita într-o zi în urmă și voi râde cu poftă de perioada asta, știu…

 

Dacă aș fi avut la 18 ani mintea de acum apuca tata să mă vadă la volanul mașinii pe care promitea că mi-o cumpără. Dar ce spun eu aici? Dacă aș fi avut la 18 ani mintea de acum poate eram milionară, bine, poate nu, dar aveam o carieră de succes, probabil aș fi fost psiholog acum, visam asta. Sau eram deja printr-o țară străină și aveam casă, mașină, bani. Acum vă scriam de la malul mării, sigur acolo aș fi avut o casă. Uite că nu mai am 18 ani, dar nici mintea de atunci. Azi am mai învățat o lecție la cea de-a cincea ședință de conducere: din eșecuri înveți cele mai mișto lecții! Asta după ce am luat un emo calm( ceva de la prafar pentru armonia emoțiilor), pentru că da… Fac des atacuri de panică, nu la volan neapărat, nu mi-e frică să conduc,  ci așa din senin. Nu mă mir, atât de grea a fost perioada asta, încât sunt recunoscatoare cå sunt aici și nu pe câmpii.

Da, sunt acolo ca să învăț și am dreptul să greșesc, să mă enervez, să plâng, să mă calmez și să o iau de la capăt.

Am dreptul să fiu blândă cu mine și să înțeleg că dacă aș fi știut deja să conduc nu aș mai fi plătit o școală la care să învăț. Și am mai înțeles că nu este obligatoriu să fim premianți la școalå ca să avem succes în viață, deci nu e capăt de țară dacă la a cincea ședință fac gafe, nu am dexteritate, poate nici orientare în spațiu. Este în regulă, data viitoare va fi mai bine!

Nu,nu mai renunț la visurile mele. Nu mă mai las ultima doar pentru că nu îmi ies lucrurile perfect din prima. Nu, nu mai alerg după succes, nu mă așteaptă la colț doar pentru că sunt eu frumoasă și deșteaptă și cu multe dorințe.

Aleg să-mi dau timp, să fiu blândă cu mine și să înțeleg că într-o zi voi fi o șoferiță extraordinar de bună, oricâte eșecuri va fi nevoie să întâmpin până la succes!

Cum a fost pentru voi școala de șoferi? Ce gafe ați făcut în trafic și cát timp a trecut până când ați reușit să conduceți relaxați și singuri în mașină? Cum a fost relația cu instructorul și ce frici ați avut?

Mi-ar plăcea să vă știu poveștile, cred că am de învățat și din experiențele voastre!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.