Miros dulce de copilărie

Nu o să vă povestesc despre copii aşa cum v-am obişnuit, ci despre mine. Despre mine copil. Despre mine când eram tare zvapaiată, despre cum furam, apoi fugeam şi lăsam în urma mea miros de parfum care azi îmi aminteşte de copilărie. Mă străduiam să nu, dar nu îmi reuşea.

Erau în vogă pe atunci B.U şi Tesori. Le ştiți şi voi, nu?

Îmi amintesc că unchiul meu folosea B.U. Habar nu am de ce spray de femei. Or fi fost mai scumpe alea pentru bărbați, ori poate B. U îi amintea de vreo fată anume, cert e că dacă îl întreb acum este traumatizat de cât a trebuit să ascundă în copilăria noastră zdruncintă nişte amărâte de parfumuri. El este mai mare cu şase ani, deci am crescut ca frații şi ne permiteam. Eu să fur, el să mă alerge prin toată curtea. Noroc că eram săraci şi curtea era mică. Şi mai mult noroc aveam că mă salva bunica, asta după ce apuca să îmi dea câteva capace din mers.

Le băga printre haine, le punea pe mobilă, unde credea că nu am şanse să ajung. El se aştepta să mă uit la ele şi să mă oftic că nu pot să le iau, eu abia aşteptam să plece de acasă ca să fac tot posibilul să miros a B.U. Reuşeam de fiecare dată. Nu ştiu cât curaj îmi trebuia, dar am făcut multe compromisuri pentru B. U. Şi pentru tesori. Si pentru alte spray-uri care,, mi-au marcat” copilăria. Certuri serioase, bătăi ca între frați, duse între un o9unchi parfumat  şi o nepoată furacioasă.

Eh, după ce am crescut, când nu am mai fost fată saracă , m-am ajuns şi am trecut la alte parfumuri. Uitasem de B. U. Ce B.U, tesori, impuls? Firme, dom’le! Firme mari, parfumuri scumpe. Nu vreau să zic că nu am fost mulțumită de calitatea parfumurilor scumpe.  Aş minți. Vreau să va zic decât că spray-urile alea cu care am crescut toți au acelaşi miros şi azi. Persistă la fel de mult, doar că nu le poți folosi dacă ai un bagaj de amintiri dureroase în spate. Pentru mine B.U şi tesori sunt cele care m-au dus în copilărie instant. Mi-au amintit de cum alergam ca să nu mă prindă unchiul meu, de cum am mirosit de un infinit de ori aceste parfumuri. Îmi aminteşte de prima mea iubire, de cea mai bună prietenă a mea, de colegele cu care stăteam în chirie în timpul liceului.

B.U. Tesori, impulse şi alte mirosuri de branduri vechi pe piață, îmi amintesc de mine când eram copil. Îmi amintesc ce dulce era copilăria şi cât minunat era să crezi în fiecare om din viața ta.

De vreo trei săptămâni port aceste parfumuri şi parcă sunt alt om. Parcă aştept să mă strige unchiul meu de pe uliță:

,, hei, Lulian, hai la masă”

Aş fugi spre el, spre masa cu oameni mulți, spre familia mea, dar nu alerg desculță pe uliță şi nu mai sunt copil. Port doar mirosul unei copilării frumoase.

Vouă de ce cine sau de ce vă amintesc aceste parfumuri?

 

Ralucahttps://www.cocktaildeviata.com/
Sunt Raluca Bădiță, am 32 de ani, doi copii, un blog și un business în Forever. Aici găsești bucăți din sufletul meu, vei plânge și vei râde deopotrivă, dar nu vei mai plecă, îți promit! Am aruncat cu praf magic peste fiecare articol și-am strâns lângă mine oameni care să-mi rămână o viață. Casa sufletului meu este mare. Rămâi de vrei, brațele-mi sunt calde! Pentru colaborări sau un pahar de vorba mă găsești pe email ralucabadita@yahoo.com

Related Stories

Cele mai citite

La mulți ani, eroina mea!

Poate n-am stiut sa arat câtă dragoste îți port...  Poate nu am avut brațele la...

Panna cotta

Nota:  Încep prin a spune ca rețeta îmi aparține. Mai bine spus,este o rețeta...

Ce ai face dacă ai ști că mâine nu...

Am primit întrebarea asta pe email și m-a cutremurat. Apoi am înțeles de ce....

Întoarce-te la tine

Întoarce-te la fetița aia mică care își iubea fiecare părticică a corpului, se analiza...

Cum mi-am dat seama că sunt însărcinată

Multe femei, aș spune chiar majoritatea, își dau seama că sunt însărcinate înainte de...

Pentru ca imi esti…

Pentru ca imi esti... Si soare si nor... Si liniste si pace... Si bine si...

Categorii

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.