Acasă Interviuri Motocel – prietenul copiilor

Motocel – prietenul copiilor

716
0

Cristina Matei ne povestește azi despre Motocel. Cum, nu știți cine  este Motocel? Este prietenul copiilor, cel care se joacă, mănâncă și doarme cu ei, după caz și preferințe. Motocelul Biancăi este în drum spre noi, abia aștept să le fac cunoștință, dar până atunci haideți să aflăm mai multe despre el.

Bună Raluca, mă bucur nespus că am această ocazie de a-ți prezenta jucariil mele și de ce nu de a împărtăși pasiunea mea. Sunt o fire calmă, răbdătoare, ce iubește primăvara și lăcrămioarele. De profesie sunt economist ,lucrez în contabilitate iar croșeta a devenit hobby-ul meu acum 5 ani. Pe când aveam 10 ani am învățat să tricotez hăinuțe pentru păpuși, pe timpul liceului am lucrat goblenuri ca acum să îmi stârnească curiozitatea croșeta.

De unde Motocel?

Cu greu am ajuns la acest nume, un an mi-a luat să îl găsesc pe Motocel. Îmi doream ceva jucăuș, copilăresc, simplu, ușor de reținut, dar românesc totodată. Și cred eu că a meritat așteptarea. Motocel e jucăria ce se vrea îmbrățișată.

Cum se numește tehnică prin care confecționezi jucăriile?

Tehnica de realizare a jucăriilor poartă numele de amigurumi. Este o tehnică japoneză de realizare a jucăriilor prin croșetare și umplute cu puf sau alte materiale. Motocel preferă umplutura de tip superball deoarece este hipoalergenica, cu o durată mai mare de utilizare și se poate spăla la mașina de spălat.

Când ai descoperit această pasiune?

Acum 5 ani, pe când mă aflăm în concediul de creștere a copilului, mi-am dorit să realizez pălării din bumbac pentru fetiță. Nu croșetasem până atunci, canalul youtube mi-a fost de mare ajutor. Crescând fetița și eu căpătând mai multă experiență cu croșeta, deși îmi păreau greu de realizat aceste jucării de tip amigurumi, migăloase pot spune, am început cu un iepuraș și de acolo s-a declanșat toată „nebunia”, nu m-am mai putut opri. A devenit un viciu plăcut și util în același timp, un moment de relaxare pentru mine.

Ce spun copiii despre acest tip de jucării?

Jucăriile au ajuns la copii de câteva luni până la copii de aproape 40 de ani. La început, aceste jucării au fost oferite drept cadou fie la botez, fie la zilele de naștere ale colegelor de grădiniță. Cel mai mult mă bucur când aud că jucăriile devin parteneri buni de somn și joacă. Cea mai mare satisfacție a mea este că prin ele dăruiesc mult zâmbet, fericire, am primit multe poze din partea mămicilor și feedback până acum pozitiv.

Pasiune sau business?

Pot spune că e și pasiune și business. În primul rând e nevoie de multă răbdare și pasiune că să însuflețești o jucărie, vreau să cred că o parte din sufletul meu ajunge la ele. La capitolul business întotdeauna e loc de mai bine și mai am mult de muncă pentru a crește frumos.

Ce satisfacții ți-a adus Motocel?

Satisfacția lucrului făcut de mine, când lucrez e o plăcere, nu simt oboseala orelor de lucru și apoi aprecierea copiilor, dar în primul rând a părinților căci la început jucăria trebuie să fie pe placul părintelui. Motocel abia a împlinit o luna, abia de acum în colo va înflori.

Din ce materiale sunt confecționate jucăriile Motocel?

Toate jucăriile sunt realizate din bumbac 100% mercerizat.Este un fir elegant în lucru, se întreține ușor, este non alergen, perfect pentru bebeluși. Pe piață există multe mărci și tipuri de bumbac, am ales să lucrez cu Catania datorită paletei largi de culori și texturii ușor de croșetat. Majoritatea jucăriilor au ochi cu închidere de siguranță, odată prinși de lucru nu mai pot fi dați jos, oricât ar trage copii de ei.

Am văzut că fiecare jucărie are un nume. De unde te inspiri?

Îmi face mare plăcere să le dau un nume după înfățișare în mare parte, după cromatică aleasă sau pur și simplu sunt nume jucăușe, așa cum îi stă bine unui Motocel. Primul iepuraș poartă numele de Domnul Bezea, apoi au urmat Prințesa Micșunea, Micuța Șerbet, iepurașul Lăptucă, girafa Morcoveață și Domnul Mentă, albinuța Miericica. Conotația gastronomică e pur întâmplătoare, nu recunosc că iubesc prăjiturile, mai ales cele realizate de mine.

Unde te putem găsi pentru comenzi?

Pe Motocel, momentan îl găsiți pe Facebook : Motocel-zâmbet și joacă, în curând va există și un site.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.