Acasă Jurnal Mulțumesc!

Mulțumesc!

595
0

Îi cunosc privirea dintr-o mie de priviri. Știu când e supărată, fericită, când nu este de acord cu ea. Mă surprind de multe ori că arunc aceeași privire spre copiii mei. E normal, se zice că împrumuți trăsături și comportamente de la oamenii pe lângă care crești. Îi recunosc mâinile muncite, piciorul după numărul mare pe care îl poartă la încălțari și mersul apăsat prin viață.

 

Îi recunosc vocea dintr-o mie de voci, ca și cum ar fi fost acolo la primul meu plâns, atunci cand am venit pe lume, ca sa mă alinte. O recunosc cu totul dintre toate mamele, mătusile, prietenele de pe pământ. M-a supărat și am supărat-o în viața asta de câteva ori, dar pe femeia asta o respect atât de mult, încat orice mi-ar zice o să o iubesc și respect o viață întreagă.

O iubesc ca si cum mi-ar fi dat viață, fiindcă m-a susținut de când mă stiu. M-a învățat să scriu, să citesc, să mă privesc în oglindă și să îmi fiu exact așa cum m-a lăsat Dumnezeu pe acest pământ, căci așa este și ea, un om atât de simplu cum rar mai găsești.

Ea a fost prima care mi-a ascultat poeziile pe care le scriam pentru părintii mei și tot ea m-a certat atunci când scrisul a devenit mai important decât școala pentru mine. O înțeleg, n-a cunoscut nici un scriitor bogat, ar fi vrut să mă vadă făcând ceva mai mult decât plângând și lingându-mi propriile răni pe niște coli albe de hârtie.

Ea m-a pregătit în fiecare dimineață pentru scoală. Ea a mers la ședințele cu părinții. Ei i-am facut felicitări de 8 martie. Ei și bunicii mele. Ele mi-au șters siroaie de lacrimi și au pansat răni pe care nu știu dacă le meritam, ele au bandajat genunchi loviți și au spălat coate murdare.

Azi vreau să-i mulțumesc, fiindcă fără ea nu știu dacă aș fi avut inima largă, așa cum îi place ei să spună atunci când vorbește despre iertare.

 

Nu cunosc un om care să ierte mai ușor decât o face ea. Nu știu un om mai cinstit și darnic. Nu știu o mamă mai devotată, fiindcă a moștenit – o pe bunica. Ea a strâns copii, nepoți si copiii altor mame sub aripa ei. S-a lăsat pe ea de prea multe ori pentru noi.

 

La mulți ani, mătușa mea! La multi ani, mamă de multi copii! La mulți ani om bun și frumos! La mulți ani! Mulțumesc pentru că m-ai crescut, educat, susținut! Mulțumesc că atunci când eroina noastră a plecat și când lumea noastră era prabusită, ne-am susținut una pe cealaltă în tăcere și ne-am promis că orice ar fi noi ne avem, ne suntem și rămânem! Să nu mai plângi, nu meriți asta! Să râzi, îmi place râsul tău, ai plans destul! Să trăiești,  E timpul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.