Acasă Jurnal Murim de acest virus nenorocit sau ne nenorocesc comercianții de pe piață?

Murim de acest virus nenorocit sau ne nenorocesc comercianții de pe piață?

344
0

Mă simt ca și cum aș fi la școală și cer voie la doamna învățătoare ca să merg la baie. Sau ca și cum aș fi din nou copil lângă bunica și cer voie pe uliță când plouă. Mă simt ciudat și în același timp nu simt nimic. Asta ca să ies din casă CU SCUTIREA( DOCUMENTUL ACELA, pe care îl găsiți aici).

 

Asta dacă se gândește cineva să patruleze pe strada mea, pentru că eu nu am văzut pe nimeni. E drept că și oamenii s-au potolit și stau în casă. Tuturor ne este frică. O să treacă nebunia cu virusul , apoi o să realizăm că dacă nu am murit de virus, murim de foame, pentru că mulți oameni au pierdut job-urile, alții sunt în 75%, iar prețurile de pe piață au crescut enorm. Dacă până acum un kg de cartofi era 3 lei, acum a ajuns la 5 lei . Am dat pe o varză mai mult decât pe carnea pentru sarmale. Făina a ajuns la 8 lei kg, iar drojdie nu se mai găsește. Ceapa fusese 5 lei kg, de la 2, 5 lei dar a doua zi am cumpărat-o cu 8 lei când nu am avut încotro. Nici pâine cu ceapă nu o să ne mai permitem să mâncăm dacă nu oprim acest ,, furt”

Sper să nu se adeverească ceea ce spun, însă dacă nu se iau măsuri așa cum se laudă autoritățile cred că după ce trece nebunia asta , murim fix de foame dacă am scăpat de coronavirus. 

,,În legătură cu aceste creşteri de preţuri reprezentanţii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România – AMRCR au declarat că fiecare comerciant este liber să-şi stabilească preţurile conform regulilor pieţei concurenţiale. „Poate au cauze obiective. Poate s-a scumpit transportul”, au precizat reprezentanţii AMRCR. ”

Da, așa este, dar de data asta nu e despre ,,fiecare face ce vrea” sau cel puțin nu ar trebui să fie așa. De data asta este despre noi ca popor, despre românii care își fură căciula unii altora, despre noi cei care vedem omul la pământ și îi mai dăm un șut în fund. Suntem o nație de oameni proști, egoiști și deloc uniți și îmi pare rău că am ajuns să vorbesc așa despre țara din care nu am putut să plec, deși toți ai mei au fost mereu plecați ca să poată trăi decent.

 

În alte țări coronavirus a adus reduceri mari ca să ajute, să poată să trăiască toată lumea, să-și permită oricine o pâine. La noi au crescut prețurile. La noi, mamaia de la care cumpăram pătrunjel chiar dacă nu foloseam a făcut cartofii cu 5 lei kg și ceapa la fel. Ea nu s-a gândit că niște tineri, niște părinți trebuie să pună mâncare pe masă copiilor și că pentru mulți până și cartofii vor fi un lux.

 

În plină pandemie nimeni nu se mai gândește la nimeni, nimănui nu-i mai pasă de nimeni, ne uităm ori să umplec cărucioarele în marketuri, ori să scumpim tot ce vindem, depinde de care parte ne aflam, ce uităm este că…suntem în același rahat și că tot ceea ce ar trebui să facem este să ne suținem , să fim uniți, să stăm în case, să ne protejăm, să ne ajutăm!

,,Autorităţile statului susţin însă că urmăresc fenomentul. Astfel, Consiliul Concurenţei a anunţat că monitorizează foarte atent comportamentul companiilor şi atrage atenţia marilor lanțuri de magazine să nu se folosească de această situaţie de criză pentru a creşte preţurile fără o justificare obiectivă. ”sursa aici

Da, încă se urmărește fenomenul și probabil că se vor lua măsuri dupa ce unii își vor umple buzunarele, alții le vor goli. Probabil că atunci când va trece toată nebunia asta autoritățile vor lua pe bune măsuri. Momentan prețurile sunt la fel și azi de când a început izolarea. Așadar atunci cânde mergeți la cumpărături și găsiți făina cu 8 lei, cartofii cu 15 lei 3 kg ,  40 de lei kg de roșii, ori orice altceva,  sunați la 0219551 și reclamați acest lucru. Cu cât suntem mai mulți cu atât mai repede se vor lua măsuri. Nu putem să permitem așa ceva pentru că vor veni zile grele. Să nu uităm că suntem la început și că habar nu avem ce ne așteaptă.

Până una, alta descărcați declarația, ori o scrieți de mână, păstrați distanța, ieșiți cât mai rar din case ( iar atunci când iești faceti tot ce ține de voi pentru a vă proteja)  și rugați-vă să treacă repede timpul și să ne revedem sănătoși. La ora asta avem 17 morți și 1029 infectați. Ce ne așteaptă? Nu vreau să știu, nu vreau să știu nici cum ne-am comporta dacă am ști 100% ce ne așteaptă cu adevărat. Este un altfel de război acesta și fiecare îl duce cum poate.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.