More
  In lumea mea Nu atragem în viața noastră prieteni, nici dusmani, învățăm lecții

  Nu atragem în viața noastră prieteni, nici dusmani, învățăm lecții

  Nu știu câte voi mai afla despre mine tot mergand la terapie. Nu știu câte aha-uri voi mai scoate pe gură tot citind cărți care îmi deschid ochii, dar știu că mă vindec de tot ce a durut și nici nu știam că încă mai doare.
  Știu că încep să înțeleg când mi s-au dat palme pentru că așa au considerat oamenii și când le-am cerut. ( inconștient). Știu că ,, mi-a fost bine” în rolul de victimă și că se trage de la abandon.
  Au fost oameni în viața mea care mi-au întors spatele din senin, fără să fi făcut ceva. Oameni echilibrați care nu aveau nevoie, poate, să mă audă pe mine ce viață tristă și nefericită am avut. M-am supărat, i-am judecat și bârfit. Nu am înțeles de ce au făcut asta, nu le greșisem cu nimic.

  Azi știu că oamenii aia au ales corect pentru ei. Știu că sunt oamenii care se iubesc, se respectă, care nu își doresc lângă ei ,,plângăcioși”care nu au de ce să se încarce cu energie negativă, care caută soluții pentru problemele lor și nu să devină umărul pe care să se plângă oricine.
  Au fost și oameni care mi-au făcut rău după ce le-am făcut bine. Prietene care peste noapte nu mi-au mai fost. Oameni care m-au jignit ușor și fără regrete apoi mi-au povestit viața cu alții. Îmi deschid blogul și azi numai ca să se bucure dacă plâng și să plângă dacă mă văd bine. Caută diverși oameni ca să se intereseze despre mine, sunt curioși, inventează lucruri . Pe ei îi compătimesc. Și îi iert. Și le doresc să se facă bine, dar îi las. Îi las fără să îmi pară rău. Nu regret nici că am crezut în ei, nici că nu mai fac parte din viața mea. Va iert, dragile mele, care ați șters cu sufletul meu pe jos! Va iert că nu ați știut să îmi fiți, mă iert că v-am atras în viața mea ca pe niște magneți. Aveam nevoie de lecțiile primite de la voi. Vă mulțumesc!

  Oamenii nu ne sunt prieteni, nici dușmani. Oamenii ne sunt învățători. Și, Doamne, câte am mai învățat de la oameni! Câte lecții am primit și cât de bine le știu!
  De când am început să mă cunosc, să mă iubesc și să mă vindec, apar în viața mea oameni noi. Oameni cu care discut despre cărți, despre cursuri, despre pasiuni. Oameni care mă încarcă cu energie pozitivă, care mă ascultă doar dacă vreau să vorbesc, care mă respectă așa cum îi respect. Azi am defapt lângă mine oamenii pe care îi merit, așa cum am avut mereu ceea ce am meritat, doar că azi merit frumos și bine, atunci era despre o altă etapă din viața mea. Mi-o asum și mă bucur că a fost. M-a învățat și m-a adus aici.

  Nu mai bârfesc. Pur și simplu nu mai este treaba mea ce fac unii. Nici măcar ce vorbesc ei despre mine nu este treaba mea. Nu am timp. Nu mai pot și nu mai vreau. Nu mai privesc cu ranchiună oamenii care m-au rănit. Îi compătimesc pe cei care mă vorbesc de rău. Știu cum e să ai sufletul otrăvit. Știu cum e să te simți și curaț.

  Nu mai judec. Nu mă interesează cum, de ce și cu cine x a făcut cutare lucru. X știe mai bine decât mine ce are de făcut cu viața lui și nu am niciun drept să judec un om pentru faptele, deciziile, alegerile, viața pe care o duce. Mă simț bine așa! Să accept oamenii așa cum sunt. Să nu le pun etichete. Să le văd părțile bune, să îi apreciez pentru ceea ce sunt, să îi privesc prin ochi buni, ochii mei cu care am ales să văd frumosul din lume și din viață.
  Mi-e bine! Mi-e liniște și pace în suflet. Mi-e drag să privesc în jurul meu și să descopăr că viața poate fi trăită și altfel decât în mediocritate.
  Simt cu adevărat că sunt stăpână pe viața mea. Că am dreptul să mă schimb, să îmi schimb deciziile și părerile atunci când vine vorba despre mine, fără să îmi fie frică că cineva se va supăra, mă va judeca, bârfi.

  Știu, mi-am primit ceea ce am căutat. Mi-am găsit oglinzi în care să mă privesc. Și m-am văzut murdară, bârfitoare, plină de prejudecăti, anxioasa, fără încredere în mine, răutăcioasă și egoistă.
  Azi sunt bine, mâine voi fi și mai bine!

  La tine în suflet cum e azi?

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Citeste si:

  Dare to fly

  Am încă două tatuaje. Proaspete. Faine. Ale mele. Despre mine.Prietena mea aproape că m-a implorat să nu fac...

  Duminică târziu…

  E târziu și nu am somn. Parcă nu-mi găsesc locul, deși știu unde este. Parcă liniștea asta este surdă. Și mută! Eu vreau să...

  L- povestea ochilor cu gene lungi și lacrimi dureroase

  Ieri am cunoscut-o pe L. O puștoaică de 16 ani, care locuiește într-un centru de ajutor. E frumoasă. E foarte frumoasă. Cu genele lungi...

  Să numărăm bucuriile, lăsați naiba supărările

  Unul dintre cele mai mișto lucruri pe care le-am învățat în anul 2019 a fost,, recunoștința''.Atunci când am citit prima oară despre acest exercițiu...