More
  Familie Nu fi bou, altul va fi mândru să o aibă

  Nu fi bou, altul va fi mândru să o aibă

  Azi mi-a scris o cititoare pe facebook: ,, Ralu, pot să te sun? Plang. Sunt disperată. Nu mai pot. M-a jignit în ultimul hal.” Mi-a povestit prin câte trece, cum reușește acest om sa dea cu ea de pământ jignind-o în ultimul hal. Este o femeie frumoasă, numai că ea nu mai știe acest lucru despre ea. Evit cât de mult pot să judec femeia care rămâne lângă un astfel de bărbat pentru că am rămas și eu. Evit pentru că știu cum este să nu mai ai încredere în tine, să depinzi financiar si emoțional de un el. Știu și de aceea am puterea să înțeleg femeia, mai ales femeia abuzată psihic.  Cred în femeie pentru că știu că într-o zi se va trezi, se va ridica din mocirla în care a zăcut, poate ani buni, și va pleca fără să se uite inapoi. Ce nu pot să înțeleg este de ce se comportă bărbatul ca un miel până ce cucerește femeia și ca un bou până ce o face sa plece?

  Știu, nu o   mai privești la fel ca atunci când ai fi dat orice să fii măcar o oră în preajma ei, nu mai stai cu telefonul în mână așteptând măcar un amărât de ,, bună, cf?”, florăria ai uitat de multă vreme unde este, că doar ai cucerit-o! Ai luat-o acasă, i-ai făcut copii pentru care ar trebui sa-ți mulțumească, tot ea ție, o duci din când în când în vacanțe, fapt pentru care ar trebui sa-ți mulțumească iar. Ești un tată devotat si un soț de nota 23546 chiar dacă ai injurat, jignit sau lovit femeia în fața căreia cândva tremurai de emoții și îți băgai capul în pământ de rușine. Acum e a ta, ce rost are să mai faci și să mai dregi când ea te vede doar pe tine în fața ochilor, când nu are timp nici să-și sufle mucii atunci când plânge pe ascuns în baie ca să nu o vadă copiii? Ai voștri, da!

  Nu fi bou! Femeia care te iubește nu e proastă. Singura ei prostie ar fi să nu îi iasă iubirea pe gât și să se ducă în lumea ei. Ar fi proastă să rămână lângă unul care nu dă doi bani pe ea când ar putea să fie cu altul care să-i pupe tălpile. Da, alea în care a făcut bătături de atâta plecat și întors la tine iar și iar în speranța că te vei schimba, că nu o vei mai înjura,  că nu o vei mai jigni, că o vei face să fie mândră că este soția ta.

  Femeia iartă. Mult. Exagerat de mult dacă mă întrebi pe mine, dar se satură. Când te va privi în ochi și îți va spune,, du-te dracu!”, să fii sigur că nici un milion de rugăciuni la toate mănăstirile din lume nu o vor întoarce,  chiar dacă tu ai adus-o de multe ori înapoi cu câteva  minciuni.

  Încetează să o jignești, nu-i pune în spinare frustrările și proasta ta creștere. Te va înțelege un timp, va încerca să te aducă pe drumul cel bun, va dori să te învețe despre respect, despre cum să o ai și cum să faci să nu o pierzi, dar se va sătura. Va pleca! Va pleca și te va pune cu botul pe labe cât ești tu de macho atunci când ridici tonul și palma,  când lovești cu pumnul și cuvinte grele. Nu îi va mai frică niciodată! Nici de tine, și nici de alții. Nu se va întoarce. Nici implorată, nici amenințată.

  O vei vedea într-o zi fericită la brațul altuia și îți vei plange în pumni. Nu trebuie să mă crezi pe cuvân. Așteapă și te vei convinge. Nu sunt texte luate din cărțile Sandrei Brown. Este realitatea, mâine poți să plângi după femeia pe care ai înjurat-o ieri. Nu fi bou, altul va fi mândru să o aibă!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Citeste si:

  Duminică târziu…

  E târziu și nu am somn. Parcă nu-mi găsesc locul, deși știu unde este. Parcă liniștea asta este surdă. Și mută! Eu vreau să...

  L- povestea ochilor cu gene lungi și lacrimi dureroase

  Ieri am cunoscut-o pe L. O puștoaică de 16 ani, care locuiește într-un centru de ajutor. E frumoasă. E foarte frumoasă. Cu genele lungi...

  Să numărăm bucuriile, lăsați naiba supărările

  Unul dintre cele mai mișto lucruri pe care le-am învățat în anul 2019 a fost,, recunoștința''.Atunci când am citit prima oară despre acest exercițiu...

  Când te doare mintea o pui la somn

  Pneumonie. Era fix ce aveam nevoie. Nici nu avusesem de mult timp. Adică câteva luni. Prima oară când am avut am crezut că am...