Acasă Dezvoltare personala Nu m-am schimbat, doar mi-am dat seama de niște lucruri

Nu m-am schimbat, doar mi-am dat seama de niște lucruri

523
0

Sunt același om

Mi se spune des că m-am schimbat, chiar eu obișnuiam să spun asta despre mine, de parcă era important pentru cineva. Niciodată oamenii nu vor plăcea totul la tine, nici tu la ei, nici nu este nevoie.

Nu m-am schimbat, sunt aceeași. Am mai crescut puțin. Am mai învățat lucruri, am mai citit cărți și oameni. Mai ales oameni, dar eu am rămas la fel.

Mă dor la fel de tare nedreptățile din lume, chiar dacă am învățat că toate se întâmplă cu un scop și că uneori nu poți face nimic pentru a schimba cursul vieții.

Mă atașez la fel de ușor de oameni. Iubesc cu aceeași intensitate cu care am iubit mereu. Poate mai responsabil, mai asumat, dar nu m-am schimnbat, doar mi-am dat seama că într-o relație sunt doi, indiferent de ce natură ar fi relația și am învățat să plec din timp. Să nu aștept să mi se ceară. Să nu mai tolerez minciuna. Să nu mai accept orice comportament. Să iert, dar să plec. Și să uit. Nu e timp de regrete.

Plâng la fel de mult, poate mai mult, dar nu pentru că m-am schimbat, ci pentru că mi-am dat seama că puterea unei femei nu stă în a ține durerile și frustrările în ea. E ok să plângi, plângi cât vrei, apoi șterge-ți lacrimile, vezi ce ai de învățat și mergi mai departe! Nimic nu ține o veșnicie, nici durerile , nici bucuriile. Despre asta este viața. Ia-le pe toate așa cum vin, într-o zi vei mulțumi pentru ele!

Nu m-am schimbat

Iert. Nu iert pentru că m-am schimbat, ci pentru că am înțeles că  nu merit să îmi țin sufletul încărcat cu ranchiună. Iertarea este una dintre cele mai frumoase etape în procesul de vindecare. Iert, dar nu mai fac aceeași greșeală. Mă iert pe mine, înaintea tuturor, pentru că știu că dacă am trăit ceva mai mult sau mai puțin benefic mie, am ales asta.

Râd. Mai mult. Mai des. Cu poftă. Nu pentru că m-am schimbat, ci pentru că am înțeles că viața este scurtă și că oricât de complicată ar părea uneori, în realitate este simplu. Tot ce am de făcut este să trăiesc! să trăiesc fiecare clipă, să învăț de la fiecare om. Să iau ce este mai bun din fiecare relație. Mereu este și ceva bun. În tot și toate.

Nu m-am schimbat, doar mi-am dat seama de niște lucruri. Am învățat că iubirea este trecătoare, că durerea trecea și ea, că oamenii nu sunt ceea ce par a fi, că uneori mințim. Ne mințim pe noi și pe cei din jurul nostru.  Am învățat că e ok să accept oamenii așa cum sunt și că nu este responsabilitatea mea să pansez rănile altora, să suport frustrările nimănui, să schimb ceva la  cineva. Nu m-am schimbat, doar am învățat să privesc mai mult spre mine, spre emoțiile mele, spre adevărata eu, spre cine sunt eu atunci când nu mă vede nimeni.

Nu m-am schimbat, mă iubesc! Acum mă iubesc și nu mai tânjesc după iubiri cu porția. Mă iubesc și nu mai aștept iubiri închipuite. Mă am pe  mine și îmi sunt de ajuns.

 

Articolul precedentDe ce nu vine moșu’?
Articolul următorTatuaje cu povești
Sunt Raluca Bădiță, am 32 de ani, doi copii, un blog și un business în Forever. Aici găsești bucăți din sufletul meu, vei plânge și vei râde deopotrivă, dar nu vei mai plecă, îți promit! Am aruncat cu praf magic peste fiecare articol și-am strâns lângă mine oameni care să-mi rămână o viață. Casa sufletului meu este mare. Rămâi de vrei, brațele-mi sunt calde! Pentru colaborări sau un pahar de vorba mă găsești pe email ralucabadita@yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here