Nu ne mai iubim asa, dar ne iubim altfel

Este ora 4 dimineata. Cred ca doua ore a stat tatăl ei cu ea pentru ca eu nu am reușit sa mă trezesc nici măcar atunci când mi-a dat un cap în nas de mi-a zguduit și creierii. Sunt epuizata, pur și simplu. Chiar azi vorbeam cu o prietenă și îi spuneam ca nu mă recunosc cum am ajuns sa ies din casa în orice apuc și uneori sa combin hainele în așa fel încât doar Iulia Albu ar putea sa aprecieze asemenea ciudățenii ( e de rau, nu mă laudam).
În final m-am trezit și eu, am și mâncat căci oricum sunt slaba cât un biscuite în dungă. Nu vreau sa îmi imaginez o Raluca anorexica la vară când toate își vor etala formele.
Și? Viața după naștere mai exista? Înainte sa o nasc pe cea mică am spus mereu ca am încredere în mine ca voi avea puterea sa fac în așa fel încât seara după ce adorm copiii sa reușesc sa stau și eu măcar jumătate de ora cu soțul. Mi-am promis ca niciodată nu o să-l neglijez atât timp cât el este implicat și mă ajuta necondiționat. Eram convinsa ca noi doi vom rămâne la fel de apropiați și ca relația noastră nu va avea de suferit. Acum nu mai cred la fel pentru ca nu se întâmplă minunile la care visam eu. Adorm rar lângă el. De cele mai multe ori nici apuc sa mă pun în pat ca o aduc plângând. Fug sa îi dau sa manance și adorm cu ea acolo, lipita de pieptul meu. Mmm. Și ce bine e! Este singurul moment in care îmi recunosc mie ca nu mai pot sa dorm fără ea, oricât as suferi după relația cu tatăl ei de dinainte sa apară și sa ne fure atât timp.
Viața după naștere mai exista , dar un pic,  cât sa nu ne pierdem. Nu mai avem nici cea mai mica șansa să ieșim în oraș fără copii pentru ca nu avem pe nimeni care sa stea cu ei. Ne este dor sa ieșim la orice ora așa cum făceam înainte, însă. ..mutam orașul în bucătăria noastră și din când în când mai bem un pahar împreună și ne mai amintim ce ,, tineri și liberi eram pana acum 8 luni” căci pana înainte sa nasc ieșeam la 00:30 din casa și ne îndreptam spre nicăieri.
Nu mai dormim împreună, dar ne îmbrățișam de câte ori ne vine dor, așa din senin, în baie, bucătărie, în timp ce privim minunățiile de copii. Și acum o îmbrățișare este atât de profunda… Aproape ca este suficienta intre doi părinți obosiți.
Ne certam. Suntem atât de vulcanici și impulsivi… Dar nu mai știm sa avem orgolii. Trecem în secunda doi la glume dacă este ceva pueril sau cel mult trei ore ne prefacem suparati daca cearta a fost pe lucruri importante.
Nu mai lenevim în pat la o emisiune mâncând semințe așa cum obișnuiam, un singur film am văzut împreună de când a apărut buburuza, dar ne uitam la copii cu atâta drag și ne minunam de ei încât nu ne mai trebuie nimic.
Nu se mai întâmplă multe lucruri intre noi, viața de cuplu este pe ultimul loc, dar…Este o altfel dragoste acum. Ne iubim mai mult. Ne respectam mai mult. Ne prețuim mai mult. Ne pasa mai mult. Suntem părinți și am pus acest lucru pe primul loc, va fi mereu pe primul loc, însă știm ca ei vor creste și noi vom reveni la toate după care tânjim acum. Viața de cuplu după naștere mai există doar un pic, dar avem grija sa nu ne pierdem și siguranta ca intr-o zi copiii noștri ne vor privi cu respect și ca la rândul lor vor pune viața de familie pe primul loc, căci Da. .. Te poți pierde atât de ușor după ce au apărut copiii încât N-ai crede!

 

Nu ne mai iubim asa cum ne iubeam, dar ne iubim altfel, mai mult, mai siguri, mai frumosi, mai NOI dupa nasterea unui copil.
Această intrare a fost publicată în Familie . Pune legătura în semnele de carte.

17 thoughts on “Nu ne mai iubim asa, dar ne iubim altfel

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: