More
  Familie Nu ne mai iubim așa, dar ne iubim altfel

  Nu ne mai iubim așa, dar ne iubim altfel

  Este ora 4 dimineață. Cred că două ore a stat tatăl ei cu ea pentru că eu nu am reușit să mă trezesc nici măcar atunci când mi-a dat un cap în nas de mi-a zguduit și creierii. Sunt epuizată, pur și simplu. Chiar azi vorbeam cu o prietenă și îi spuneam că nu mă recunosc cum am ajuns să ies din casă în orice apuc și uneori să combin hainele în așa fel încât doar Iulia Albu ar putea să aprecieze asemenea ciudățenii ( e de rău, nu mă lăudăm).
  În final m-am trezit și eu, am și mâncat căci oricum sunt slabă cât un biscuite în dungă. Nu vreau să îmi imaginez o Raluca anorexică la vară când toate își vor etala formele.
  Și? Viața după naștere mai există?
  Înainte să o nasc pe cea mică am spus mereu că am încredere în mine că voi avea puterea să fac în așa fel încât seară după ce adorm copiii să reușesc să stau și eu măcar jumătate de ora cu soțul. Mi-am promis că niciodată nu o să-l neglijez atât timp cât el este implicat și mă ajută necondiționat. Eram convinsă că noi doi vom rămâne la fel de apropiați și că relația noastră nu va avea de suferit. Acum nu mai cred la fel pentru că nu se întâmplă minunile la care visam eu. Adorm rar lângă el. De cele mai multe ori nici apuc să mă pun în pat că o aduc plângând. Fug să îi dau să mănânce și adorm cu ea acolo, lipită de pieptul meu. Mmm. Și ce bine e! Este singurul moment în care îmi recunosc mie că nu mai pot să dorm fără ea, oricât aș suferi după relația cu tatăl ei de dinainte să apară și să ne fure atât timp.
  Viața după naștere mai există , dar un pic,  cât să nu ne pierdem. Nu mai avem nici cea mai mică șansa să ieșim în oraș fără copii pentru că nu avem pe nimeni care să stea cu ei. Ne este dor să ieșim la orice ora așa cum făceam înainte, însă. ..mutăm orașul în bucătăria noastră și din când în când mai bem un pahar împreună și ne mai amintim ce ,, tineri și liberi eram până acum 8 luni” căci până înainte să nasc ieșeam la 00:30 din casă și ne îndreptam spre nicăieri.
  Nu mai dormim împreună, dar ne îmbrățișam de câte ori ne vine dor, așa din senin, în baie, bucătărie, în timp ce privim minunățiile de copii. Și acum o îmbrățișare este atât de profundă… Aproape că este suficientă între doi părinți obosiți. 
  Ne certăm. Suntem atât de vulcanici și impulsivi… Dar nu mai știm să avem orgolii. Trecem în secundă doi la glume dacă este ceva pueril sau cel mult trei ore ne prefacem supărați dacă cearta a fost pe lucruri importante.
  Nu mai lenevim în pat la o emisiune mâncând semințe așa cum obișnuiam, un singur film am văzut împreună de când a apărut buburuza, dar ne uităm la copii cu atâta drag și ne minunăm de ei încât nu ne mai trebuie nimic.
  Nu se mai întâmplă multe lucruri între noi, viața de cuplu este pe ultimul loc, dar…Este o altfel dragoste acum. Ne iubim mai mult. Ne respectăm mai mult. Ne prețuim mai mult. Ne pasă mai mult. Suntem părinți și am pus acest lucru pe primul loc, va fi mereu pe primul loc, însă știm că ei vor crește și noi vom reveni la toate după care tânjim acum. Viața de cuplu după naștere mai există doar un pic, dar avem grijă să nu ne pierdem și siguranță că într-o zi copiii noștri ne vor privi cu respect și că la rândul lor vor pune viața de familie pe primul loc, căci Da. .. Te poți pierde atât de ușor după ce au apărut copiii încât N-ai crede!

   

  Nu ne mai iubim așa cum ne iubeam, dar ne iubim altfel, mai mult, mai siguri, mai frumoși, mai NOI după nașterea unui copil.

  17 COMENTARII

  1. Este greu dupa nastere si mai exact sa poti sa revii ceea ce-ai fost, daca nu ai si un pic de ajutor. Ai nevoie de tine, sa te regasesti, sa te redescoperi. Prima oara dupa sarcina, este fix ca … prima oara!

   Nu vreau sa-mi inchipui cum este cu 2 copii. Imi inchipui ca nu iti este tocmai usor si poate ca te vei reface curand. Te pup

  2. Mie mi se pare mai frumoasa iubirea aceasta altfel. Experienta unei nasteri, a unui copil poate sa aduca numai plus de valoare unui cuplu.

  3. Am considerat mereu ca viata de cuplu se schimba in bine dupa venirea pe lume a unui bebelus. Cred ca ne va apropia mai mult si ne vom ajuta mai mult.

  4. Da, asa este. Se schimba iubirea, nu mai e ca la inceput.
   In 2018 implinim 20 de ani de cand suntem impreuna si nu am idee cand au trecut anii, dar stiu foarte bine ca relatia noastra nu e deloc cum era la inceput.

  5. Foarte interesant articolul si ma regasesc in gandurile tale dinainte de nastere. Eu sunt genul de persoana care spera ca voi putea inca sa ma aranjez si sa am grija de toate, in ciuda ca voi avea copil.

   Cuvintele tale ma dezarmeaza dar in acelasi timp imi da un imbold de a ma bucura mai mult de singuratatea in doi si sa fac mai multe.

   Mult spor in toate!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Citeste si:

  Moșule… Să-i spui că o iubesc

  Vine moșu, vine moșu... Vine moșuuuuuuuuuuuuuu. Na na na! taci, fată!Nu vine niciun moș. Tu nu vezi că nu a nins? Cu ce să ajungă...

  Femei de succes

  ,,-Ești o femeie de succes?-dacă așa se spune femeii care stă acasă și crește copii, da, atunci sunt o femeie de succes!''Cam asta vorbeam...

  Votez. Sunt responsabilă.

  Recunosc. Nu aş fi scris acest articol dacă Ioana nu ar fi venit pe pagina ei cu acest îndemn. Pentru mine a fost un...

  Să mă ierți…

  Și acum? Ce fac eu acum fără tine? M-ai invatat sa traiesc frumos, dar nu mi-ai spus niciodată unde să întreb de tine atunci...