Nu pot să fac asta, nu am cum!

O să mă credeți nebună, indecisă, că nu mă țin de cuvânt, că…nu ştiu. Credeți-mă cum  vreți voi, dar eu nu pot să închei această campanie. Eu nu pot să ma opresc din a întreba femeia pe care o văd cu lacrimi în ochi, de ce plânge, ce o doare. Nu pot. Simt că nu am făcut nimic pentru aceste femei. Simt că mai am multe de făcut cu această campanie. Simt că pot să schimb ceva.

Aşadar campania #mamideceplângi nu se va termina aici, deşi trebuia să se întâmple pe 2 dec. Poate că nu se va termina niciodată. Da, niciodată. Mereu vor exista femei abuzate. Mame care vor plânge. Copii care vor creşte traumatizați, trişti, plângând.

Nu vă voi stresa cu acest subiect. Promit. Nu am de gând să scriu pe acest cocktail de viață doar despre lucruri triste, dar din când în când voi publica poveşti de viață ale mamelor abuzate. Aş vrea să fie locul în care ele pot găsi mereu informații, poveşti care să le ajute şi sprijin.

Grupul #mamideceplangi va rămâne deschis şi va creşte, din păcate. Suntem încă în perioada de acomodare, ne cunoaştem, învătăm să vorbim deschis despre acest subiect. Nu este uşor să vorbeşti despre o perioadă din viața ta în care ai luat bătaie, ai fost jignită, ai crezut că nu mai poți, dar ai mai putut puțin. Cu atât mai greu este să vorbeşti despre asta dacă trăieşti  în prezent nedreptățile de mai sus.

Deci nu, nu ne oprim. Continuăm. Învățăm să ne iubim, să sperăm, să luptăm, să fim fericite.

Vă las mai jos poveşti ale bloggerilor care sunt parteneri media şi susțin această campanie.

Vă mulțumesc tuturor celor care ați susținut această campanie, celor care ați crezut în mine, celor care mi-ați scris poveştile voastre. Multe le-am citit plângând. Unele m-au făcut cumva fericită că ați avut curajul să plecați şi să priviți viața altfel. Ştiu că nu a fost uşor.

Sper să strâng cât mai multe poveşti frumoase de la mamele care au intrat în acest grup, plângând.

Zana scutecel a scris povestea unei prietene.

Pisica pe sarma a scris despre o perioada grea din viata ei si cum a rupt legatura cu el, datorita mamei ei.

RomaniaSEO a sustinut campania #mamideceplangi cu un articol care a atins multe suflete

Amina Tomescu le-a transmis femeilor cu caldura ca nu este vina lor

Gradina cu ceai si-a scris povestea plangand, poveste  care a fost preluata si de Gazeta de sud si de antena 1

Mai sunt bloggeri care au scris și pe care îi voi menționa pe parcurs în articole care au legătura cu această campanie.

Mi-aș dori să ne susțină cât mai multă lume, să reușim să schimbăm ceva pentru femeile care încă nu au curaj să plece, să lase trecutul în urmă și să înceapă o viață nouă.

Ne găsiți pe facebook, aici. Este un grup de susținere pentru mamele abuzate, deci au acces mamele abuzate și femei care au trecut prin asta și pot veni cu o vorbă buna, un sfat, un poveste.

3 Comments

  1. Cocktail

   9 ianuarie 2018 at 14:42

   La multi ani, Potecută! Mulțumesc mult!

 1. #2 Campanii cu Suflet | parenting cu blandete

  12 ianuarie 2018 at 02:18

  […] https://www.cocktaildeviata.com/articol/nu-pot-sa-fac-asta-nu-cum/ -Raluca a initiat anul trecut campania #mamideceplangi, o campanie de constientizare pentru femeilie abuzate, umilite, jignite, batute. Campania este despre mamele ce plang atunci cand isi tin copiii in brate, numai ca nu e vorba de lacrimi de fericire, ci de frica, de durere, de neputinta. Din cel mai recent articol al Ralucai pe acest subiect, aflam ca acest proiect va continua, pentru ca este nevoie in continuare de sprijin, de povesti de la alte mame care au trecut prin asa ceva, este necesar ca lupta sa mearga mai departe pentru a aduce o schimbare. Exista si un grup pe facebook pentru mamele care se afla in aceasta situatie. “Grupul #mamideceplangi va rămâne deschis şi va creşte, din păcate. Suntem încă în perioada de acomodare, ne cunoaştem, învătăm să vorbim deschis despre acest subiect. Nu este uşor să vorbeşti despre o perioadă din viața ta în care ai luat bătaie, ai fost jignită, ai crezut că nu mai poți, dar ai mai putut puțin.” […]

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: