Nu poți să schimbi omul, dar poți să-ți schimbi viața

,, -Ralu, mă simt vinovată!
– Știu, m-am simțit și eu…”

Asta mi-a spus o mamă abuzată după ce am făcut tot ce mi-a stat în putință să o ajut să scape din căsnicia-închisoare.
Știu cum se simte. O, dar ce bine știu! Pentru faptul că nu a mai suportat bătăi, înjurături, umilințe, pentru că a îndrăznit să-ți protejeze copiii de un tată care le numea mama in toate felurile posibile numai femeie, nu, pentru astea ea se simte vinovată. Tot ea!  Tot femeii abuzate trebuie să- fie rușine că a luat bătaie, că a fost jignită, poate abuzată sexual( asta e o poveste despre care o să scriu curând), tot femeia abuzată simte vina pentru că a destrămat familia.

,,Care familie, femeie? Asta este familia la care ai visat? Când erai tu așa, cam pe la vârsta la care începem noi, femeile să visăm la prințul pe cal alb, al tău apărea în vis cu un cuțit în mână, cumva? Visai tu să-ți adormi copiii după ce asistaseră la o scenă în care erai numită curvă, zdreanță, proastă și jegoasă chiar de tatăl lor? Sunt convinsă că NU!”

IUBIREA NU DOARE! Asta este cartea pe care o citesc acum.  Nu este întâmplător, nimic nu este întâmplator. Aveam nevoie să știu pentru mine, apoi să spun și altora, care încă cred că în numele iubirii poți să accepți multe. Sigur că poți. Poți să accepti că a uitat o dată să-ți spună cât de frumoasă și deșteaptă ești, dar nu poti să accepți că din urâtă și proastă nu te scoate.
Știi ce am învățat eu din tot ce mi-am luat de la viață? Că este în regulă să greșești, dar că nu este permis să repeți greșelile.

Am învățat că poți să dai șanse dacă așa simți, dar nu ai cum să simți de un milion de ori că un bărbat care te-a jignit, lovit, rănit de zeci de ori, se va schimba  într-o zi.

Este frumos, chiar indicat să ascultăm povești cu final fericit, dar să nu ne iluzionăm, nu toate sunt la fel. Putem să avem povești identice și finaluri diferite. Bunica spunea mereu: porcul tot porc rămâne. Ce nu știa bunica este că te poti lipsi de porc, chiar de-ar fi să mori de foame!

Dragile mele ,,vinovate” pentru palmele și jignirile pe care le-ați primit, din porc nu puteți să faci om, dar am o veste bună pentru voi: puteți să vă schimbați viața cu totul. Să dați porcul pe om!

 

Ralucahttps://www.cocktaildeviata.com/
Sunt Raluca Bădiță, am 32 de ani, doi copii, un blog și un business în Forever. Aici găsești bucăți din sufletul meu, vei plânge și vei râde deopotrivă, dar nu vei mai plecă, îți promit! Am aruncat cu praf magic peste fiecare articol și-am strâns lângă mine oameni care să-mi rămână o viață. Casa sufletului meu este mare. Rămâi de vrei, brațele-mi sunt calde! Pentru colaborări sau un pahar de vorba mă găsești pe email ralucabadita@yahoo.com

Related Stories

Cele mai citite

La mulți ani, eroina mea!

Poate n-am stiut sa arat câtă dragoste îți port...  Poate nu am avut brațele la...

Garaje metalice

În Aprilie se împlinesc șase luni de când am permis și mașină. În sfârșit...

Te iubim, tati!

Pentru ca ne iubesti atat de mult incat nu exista moft pe care sa...

Pentru ca imi esti…

Pentru ca imi esti... Si soare si nor... Si liniste si pace... Si bine si...

Murim de acest virus nenorocit sau ne nenorocesc comercianții...

Mă simt ca și cum aș fi la școală și cer voie la doamna...

Ți-ai găsit sufletul pereche? Sau poate geamăn?Ești într-o relație...

Pe Andreea Croitoru o știu din online. M-a atras din prima energia ei și...

Categorii

Comments

  1. Bine spus. Copiii nostri isi formeaza acum imaginea despre normalitate. Ce dorim sa considere normal? Scandaluri? Batai? Jigniri?

    Sa ne vedem fetele batute peste 20 de ani? Sau baiatii transformati in agresori?

    Este extrem de greu pentru o femeie in Romania sa plece dintr-un mariaj abuziv, pentru ca majoritatea societatii este batuta in cap si cu idei de 1200. Dar exista si partea aialalta de oameni cu creier care gandesc normal si considera ca viata in 2 trebuie sa fie frumoasa.

    Daca nu, se poate si viata in unu’, avand grija de copii. Nu vreau sa ma gandesc cat este de greu, dar, cand pui capul linistita pe perna, dupa o zi de munca si de iubit copiii, realizezi ca a fost inca o zi minunata dintr-o viata pe care o meriti din plin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.